Monya.grch Monya.grch komentáře u knih

☰ menu

Její konec Její konec Shari Lapena

Tak tohle byla naprostá pecka. Napínavé od začátku do konce. Za mě zatím nejlepší kniha autorky.

15.02.2022 5 z 5


Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Iva Trhoňová

Kniha je naprosto skvělá! Podařilo se mi díky ní vypěstovat si svůj první žitný kvásek. V knize je vše podrobně vysvětleno i pro úplné začátečníky, včetně podrobného popisu pro pečení prvního chleba. Spousta super receptů, doporučuji a autorce děkuji :-)

25.01.2022 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Knížka je nádherná. Začátek byl takový pomalejší a nevěděla jsem, co od ní čekat. Moc se mi to líbilo, úžasné popisy přírody, autorka mě úplně vtáhla do prostředí bažin. Konec knihy mě dojal, určitě stojí za přečtení, ještě dlouho budu vzpomínat.

03.01.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Zuzanin dech přečten jedním dechem! Kniha mě naprosto okouzlila. Normálně moc nevyhledávám knihy psané ve 3. osobě, autorčin styl psaní je však kouzelný a vyhovovaly mi také krátké kapitoly. Hodně se mi líbilo, že se příběh vyvíjel od Zuzanina dětství až do dospělosti. Od knihy jsem se vůbec nemohla odtrhnout, napínavé od začátku až do konce.

16.12.2021 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Kniha je naprosto skvělá. Příběh čtivý od začátku až do konce, moc mě to bavilo.

14.09.2021 5 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Krásné, stejně jako filmové zpracování . Přečteno za jedno odpoledne.

18.04.2021 5 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Bohužel mě kniha strašně zklamala a nakonec jsem ji odložila. Na toto téma už mám přečtenou spoustu knih, ale tahle tedy opravdu ne. Kniha má krásnou obálku a dobrý marketing, ale to je bohužel všechno. Nedoporučuji, o holokoustu je spousta mnohem lepších knih.

17.02.2021 1 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Kniha mě naprosto uchvátila. Julie chtěla dítě za každou cenu a Agnes měla být její Anežkou. Juliino chování bylo hrozné a Agnes mi bylo občas dost líto. Dítě z vás neudělá automaticky dobrou matku a tohle bylo od začátku špatně. Mrzí mě otevřený konec.

09.02.2021 5 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Milé příběhy, nádherné ilustrace. U některých příběhů jsem se i pobavila. Doporučuji také jako audioknihu, s hlasem Ani to má svoje kouzlo.

09.02.2021 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Až ke konci knihy jsem začala tušit, kdo by mohl být vrah. Super zápletka, četlo se to dobře.

02.02.2021 4 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Moc milé příběhy psané jazykem, který je mi blízký. Petru Dvořákovou mám moc ráda, líbí se mi její styl psaní a ani tato kniha mě nezklamala. U knížky jsem měla dost nostalgických vzpomínek na dětství a občas jsem se i upřímně zasmála. Někdy jsem měla pocit, jako by autorka psala o mé rodné vesnici. Trochu mě mrzelo, že sotva se nějaký příběh rozjel, už skončil, ale charaktery lidí úžasně vystihnuty. Nad některými příběhy se člověk pobaví, chování některých lidí nepochopí, něco je hodně k zamyšlení. Perfektně vystihnutá závist a vypočítavost některých lidí. Konec mě dostal. Podtrhnuto a sečteno, život na dědině jak má být, určitě stojí za přečtení.

22.01.2021 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

(SPOILER) Tuto autorku naprosto miluju a tato kniha je pro mě opět velká pecka. Přečteno za jeden víkend. Stejně jako předchozí knihy autorky je kniha napínavá, čtivá, úžasně napsaná. Moc se mi líbilo, že je kniha psaná z pohledu Adama i Livie.

SPOILER
Ještě by se mi líbil pohled Marnie, hlavně ohledně jejího poměru s Robem a když seděla v letadle, které se pak zřítilo.

18.01.2021 5 z 5


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Taková oddychovka, přečtená za jedno odpoledne. Kniha se četla hezky, ale příběh hodně nereálný. Chování hlavní hrdinky jsem nechápala, přišlo mi, že se chová jako malé umanuté dítě.

17.01.2021 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Kniha se mi líbila víc než předchozí díl. Původně jsem si myslela, že bude část příběhu z prostředí Osvětimi a dost mě překvapilo, že se celý příběh odehrává v Gulgagu na Sibiři a z Osvětimi se tam objevují jen Cilčiny vzpomínky. Kniha je skvělá, už jsem četla spoustu knih o Osvětimi, ale z prostředí Gulagu to byla moje první a moc hezky se četla. Samozřejmě to člověk musí brát s nadhledem, protože je příběh pouze založený na skutečné postavě Cilky Kleinové a dost věcí si autorka přidala.

17.01.2021 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Knihu jsem četla až po shlédnutí seriálu a líbila se mi, moc pěkně napsané.

17.01.2021 5 z 5


Slavík a růže Slavík a růže Oscar Wilde

Krásný a velmi smutný příběh. Knihu doporučuji také jako mluvené slovo, moc pěkné zpracování a krásné hlasy. Oscar Wilde nikdy nezklame, kniha stojí za přečtení a je hodně k zamyšlení.

11.01.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha je naprosto úžasná, hodnocení má naprosto oprávněně. Příběh, který chytne za srdce, přečteno jedním dechem.

03.01.2021 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Knihu jsem četla díky čtenářské výzvě a ačkoliv na severské detektivky vůbec nejsem, kniha se mi líbila. Napínavé od začátku až do konce, Merete jsem držela pěsti, aby to dobře dopadlo.

03.01.2021 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Hodně silný příběh, za mě rozhodně jedna z nejlepších knih o Holokaustu.

31.12.2020 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

(SPOILER) Kniha mě bavila, dobře se četla, ale nechápala jsem chování hlavní hrdinky.

SPOILER
Konec knížky mě zklamal, myslela jsem, že to skončí jako Happyend, když o Edwarda tolik bojovala. Měla jsem z ní pocit, jakoby nevěděla, co chce. Nejdřív si není jistá, pak si uvědomí, že ho hrozně moc chce a nakonec se na něj vykašle. Za mě průměr.

31.12.2020 3 z 5