Slavík a růže přehled
O slavíku, který obětoval život pro jedinou růži, jež má zamilovanému studentovi získat přízeň vytoužené dívky.
Originální název: The Nightingale and the Rose, 1915
Co říkají o knize uživatelé?
Tento příběh Oscara Wilda je silně emotivní a nezapomenutelný. Vypráví o lásce, obětování a smutku. Hlavní postava, slavík, se rozhodne pro nejvyšší oběť, aby získal lásku. Konec příběhu je překvapivý a zanechává čtenáře v hlubokém zamyšlení. Příběh je plný bolesti, ale také krásy a pravdy o lidských emocích. Více v komentářích.
Komu by se kniha Slavík a růže mohla líbit?
- Milovníci klasické literatury
- Čtenáři hledající hluboké emocionální příběhy
- Fanoušci Oscara Wilda
- Ti, kteří ocení příběhy o lásce a obětování
- Starší čtenáři s citlivým srdcem
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavík a růže. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 46 komentářůSouvisející novinky - Slavík a růže (0)
Kniha Slavík a růže v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 942x |
| ve Čtenářské výzvě | 37x |
| v Doporučených | 70x |
| v Mé knihovně | 59x |
| v Chystám se číst | 136x |
| v Chci si koupit | 26x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmovánoOscar Wilde také napsal(a)
| 1999 | Obraz Doriana Graye |
| 2005 | Jak je důležité míti Filipa |
| 2004 | Strašidlo cantervillské |
| 1919 | Slavík a růže |
| 1992 | Lady Fuckingham / La Rose d'Amour |

78 %
85 %

Tu si nie som istá, či by som čítala deťom, ako píše mnoho recenzentov predo mnou. Báseň je nádherná (ja som čítala v originále a je skutočne skvelá a príjemne čiteľná aj pre angličtinárov - začiatočníkov), o tom niet pochýb, ale toho smútku je v nej na citlivejšie dieťa ozaj dosť. Spomínam si, ako som stále plakala a zakrývala mamke ústa, keď mi chcela spievať pesničku "Bola raz jedna malá hviezdička...", pretože hviezdička umrela, ako potom má malý človiečik zaspať?