Šťastní lidé čtou a pijou kávu

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Dá se vyléčit zlomené srdce? Mladá Pařížanka Diane je přesvědčená, že šťastní lidé čtou a pijou kávu, a proto tak nazve svou kavárnu. Když však při automobilové nehodě zahyne její manžel i malá dcerka, Diane ztratí smysl života. Zcela se uzavře před světem a přestane se starat i o svou literární kavárnu. Nakonec se rozhodne odjet do Irska, které toužil navštívit její muž, a na jeho bouřlivém a drsném pobřeží dát do pořádku svůj život. Netuší, že tu potká muže, který rázem její život změní. Záhadný fotograf Edward, kolem nějž se dějí podivné věci, ji přiměje vrátit se do života. V současné době se podle knihy natáčí i film....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280736/big_stastni-lide-ctou-a-pijou-kavu-Eid-280736.jpg 3.41036
Série:

Šťastní lidé / Šťastní ľudia 1.

Žánr:
Literatura světová, Romány, Pro ženy

Vydáno: , Motto

Les gens heureux lisent et boivent du café, 2013

Nahrávám...

Komentáře (348)

Kniha Šťastní lidé čtou a pijou kávu

Alma-Nacida
11. březnaodpad!

Ježkovyvoči, to teda nedávám. Až mi příště vypadne proud, zavolám do Francie, to určitě pomůže... Nečekejte žádné šťastné lidi, kteří čtou, kafe si tam hlavní hrdinka dá, ale to je vše.
Audiokniha čtená Michaelou Baladovou, scény na hřbitově mě neskutečně iritovaly; hysterický styl četby mi vůbec nesedl. A toho "Félixe" s dlouhým é snad ani nikdo nemůže myslet vážně. Autorka čtenáře citově vydírá a hrdinka mi šla na nervy, takže po výpadku proudu odpadávám i já.

Pentlička
18. února

Název zní pěkně, ale je velmi zavádějící. Postavy na mě působily divně, hlavní hrdinka mě nenadchla, někteří lidé byli příliš hrubí a náladoví. Kniha neměla skoro žádný děj, vše se dalo předvídat. Kniha mě spíše zklamala, potenciál tématu nebyl naplněný.

harena
14. ledna

Romantický a zpočátku smutný příběh, kdy hlavní hrdince při autohavárii zahyne manžel s dcerkou. Což už víme z anotace. Hrdinka se snaží se svou ztrátou vyrovnat a odjíždí do Irska. Lehce psané, nakonec příjemně oddechové čtení a možná nový vztah, který navázala v Irsku, bude pokračovat v druhém dílu. Uvidíme.

markoj05
20.12.2022

nejak moc cigaret, a ten konec....

MojeMonca
14.12.2022

Šlo to

zandu
11.11.2022

Začátek a konec nejhezčí, ačkoli velmi smutný. To ostatní...prostě román, u kterého nemusíte přemýšlet - on, ona atd...
Kniha se čte velmi rychle, je to taková jednohubka.
A úplně nejkrásnější je název knihy :-)

JFK117
08.11.2022

Rychle se čte, rychle zapomene,ale nenudí a neurazí.

kamka1103
27.10.2022

Knihu mám ve formě audioknihy, takže jsem ji poslouchala při úklidu a pak i při kávě. Smutný začátek, zvláštně nadějný prostředek a konec, který jsem nečekala, ale aspoň nezapadal do stereotypu červené knihovny. Zřejmě si pořídím i druhý díl. Celkově se mi kniha líbila.

1 ...