Její konec

Její konec
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454784/bmid_jeji-konec-oCW-454784.jpg 4 1796 1796

Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr

The End Of Her, 2020

simcat13
včera 3.5 z 5

Za mě tu autorka promarnila potenciál téhle knížky. Naservírovala nám tolik postav, jako jsme zvyklí, ale ve výsledku je mohla úplně vyškrtnout, protože pro příběh byly zbytečný. Její klasická motanice, kdy svalujete vinu na všechny, tu nebyla a prostředek knížky mi přišel nezáživný. Fajn čtení, ale autorka to umí lépe.

veronika0269
18.04.2025 2 z 5

(SPOILER) Prostředek knihy se strašně táhl. Vadí mi, že z vnitřního monologu Patrika nebylo možné určit, že je vrah. U pořádné detektivky čtenář hledá vodítka a snaží se určit, kdo je viník. Tady nás autorka klame, pak se tedy dozvíme pravdu... Moc mě to nebavilo

Modi666
17.03.2025 4 z 5

Asi takhle. Co se týče čtivosti, napínavosti, zvědavosti z toho co mě čeká na další stránce, vynikající. Vše naprosto skvělé.

Jenže pak jsem se dostal na stránku 254 a tam mě autorka trochu vykolejila. Tohle náhlé vysvětlení děje mi přišlo vzhledem k tomu, co jsem se dosud dozvěděl, nepříliš logické. Jak kdyby tohle řešení autorce nakukal nějaký poradce.

Vzhledem k tomu, že nechci následující čtenáře od té, jinak opravdu velmi čtivé a dobře napsané, knihy, odradit, víc prozrazovat nemohu. Přečtěte si ji, určitě to stojí za to, ta kniha výborně odsýpá, a posuďte sami zda můj, tak trochu slušný údiv nad tím co jsem, se najednou dozvěděl, je oprávněný.
Mně nezbylo než ubrat jednu hvězdu.

martinka07
02.03.2025 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha mě bavila od začátku až do konce. Když jsem zjistila, co Patrick skutečně zamýšlel, překvapilo mě to. To jak se k tomu nakonec postavila Stephanie mě ale překvapilo mnohem víc. Samotný závěr mi ale přišel už kapku překombinovaný. I tak hodnotím knihu, jako autorčinu nejlepší.

mirunda
01.03.2025 3.5 z 5

Kniha nebyla špatná, ale konec mi přišel přitažený za vlasy.

L.Ady
28.02.2025 4 z 5

Shari nikdy nezklame, napínavý příběh plný zvratů. Doporučuji.

CarolineR.
25.02.2025 4 z 5

Z mého pohledu se sice jedná o autorčin slabší kousek, nicméně i tak jsem velmi spokojená. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Napětí, nejistotu a tajemno.

vladenask
19.02.2025 5 z 5

Skvělá, musela jsem přečíst na jeden zátah

IvanaZao
18.02.2025 5 z 5

Klasicky dobrá Shari Lapena. Velice čtivá knížka. Za mě spokojenost.

pogmanka
15.02.2025 4 z 5

Jednu hvězdičku strhávám za konec, přišlo mi to celé už moc, čekala jsem něco jiného, ale jinak jsem si příběh užila a zase celou dobu pochybovala, co a jak teda je pravda. Tohle autorka umí.

Kanimůra2
14.02.2025 5 z 5

Já mám autorku ráda. Její zvraty a nevypočitatelné konce
Jsem spokojená.

Mishka_a7
12.02.2025 4 z 5

Co jsem očekávala, to jsem dostala. Bavila.

MiraRunaway
11.02.2025 3.5 z 5

Ne tak dobré jako Manželé odvedle a Jeden z nás, ne tak průměrné jako Nevítaný host. Co mě tedy rozčiluje je neustálé usrkávání, dolévání, připravování...kávy. To ve mně vzbuzuje už averzi. Proč je to na každé stránce? A přitom mám kávu ráda. Je jí tam ale prostě moc. Velmi dobře popsaná spánková deprivace u maminky malých nespavých miminek. Obávám se, že upadne v zapomnění, ale zvědavá na rozuzlení jsme byla, to jo.

nela3812
04.02.2025 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) Autorka je známá především pro svůj talent na propojení jednotlivých osudů, dynamiku a psychologické napětí. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Nemohu však říct, že by mi příběh vyrazil dech, mezi moje TOP se bohužel nezařadil.

Jedním z největších plusů je vykreslení hlavních postav. Oddaná a milující Stephanie, manipulativní a sebevědomá Erika, tajemný a nedůvěryhodný Patrick. Psychologie všech je popsaná do nejmenších detailů - vnitřní boje, pochybnosti i motivace - to vše působí velmi realisticky.

(MOŽNÝ SPOILER ) Bohužel právě u postav autorka také nejvíce narazila. Působí sice skvělým dojmem, do žánru perfektně zapadají, ale lžou si ve vlastních myšlenkách? Pravděpodobně za to může nevhodně zvolená forma vyprávění...Autorka chtěla čtenáře zmást, ale nepovedlo se a příběhu to hodně ubírá body.

Slabinou je také přímočarost celého děje. Více než polovinu knihy se autorka zaměřuje jen na jeden směr příběhu. Oproti jejím obvyklým "motanicím" je to velmi nezvyklé. Dlouhou dobu to tak vypadá, že autorka tentokrát nemá čím překvapit, a vsází jen na drama kolem hlavních hrdinů. To by mohlo nejednoho čtenáře odradit. I tak se však ke konci příběhu dočkáme zajímavých odhalení a ještě zajímavějších rozhodnutí, která nešlo předvídat.

Tahounem celého příběhu je vývoj vztahů mezi hlavními hrdiny, odkrývání pravdy a odhalování nových otázek. Zkrátka to v čem Lapena opravdu vyniká. Pokud byste neznali autorčiny knihy, jistě byste hned poznali, že je to právě její dílo. Autentické tak jak to umí jedině ona.

Hodnocení: 3/5
PS: doporučuji skvěle namluvené audio (5/5)!

Teddy2023
16.01.2025 3 z 5

O něco slabší díl ale pořád jízda

krevetka79
15.01.2025 5 z 5

Další povedená knížka od SL.
Děj je jako vždy hodně velký propletenec, který dokáže dost překvapit. Krátké kapitoly nutí číst stále dál a dál až jste na překvapivém konci.
Mohu jen doporučit.

knihárna
01.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Kniha se četla skvěle, děj ubíhá a bylo to hodně napínavé. Nemohla jsem přestat číst, protože mě děsně zajímalo, kde je pravda a co se děje a jak to skončí. Občas to bylo troošku zdlouhavé, ale aspoň se tím děj prohloubil. Co mě ale naštvalo, a proto ubírám hvězdu, bylo to, že celou dobu se díváme nějaké postavě do hlavy, vidíme její myšlenky a na konci zjistíme, že to byly všechno lži? Takže borec lhal sám sobě ve své vlastní hlavě? Jakoby, chápu, že to udržovalo napětí a konec byl tím překvapivější, ale nedává mi to smysl. Jinak, konec se mi moc líbil, každá postava si zasloužila to, jak skončila, takže jsem spokojená .
Tahle knížka sice není nejlepší knížkou od Shari Lapeny, ale rozhodně je skvělá.

šárka999
26.12.2024 3 z 5

Kniha mě velice bavila , celou jsem ji přečetla za jediný večer

iveta3689
26.12.2024 4 z 5

Dobře se čte, autorka má jednoduchý styl, který ale příjemně ubíhá. Děj je spletitý, ale ne nepřehledný, všechny postavy a jejich příběhy do sebe pěkně pasují. Konec je zvláštní, ale proč ne.

jfialova
09.12.2024 3.5 z 5

Kniha se poměrně dobře čte, děj ubíhá a autorka čtenáře udržuje v napětí. U autorky mě ale štve, že postavy vystupují ve svých myšlenkových pochodech nějak a v poslední čtvrtině knihy se ukáže, že to vůbec nebyla celou dobu pravda. Kdyby to popisovala z pohledu třetí osoby, bylo by to v pořádku. Ale pokud se daná postava hroutí, že ji někdo neprávem obviňuje z něčeho, co neudělala, brečí kvůli tomu a vše popisuje v první osobě, je takový zvrat minimálně divný. Celé je to pak tažené do zbytečného extrému, kdy se čtenář nemá čeho chytnout a nemá ani šanci cokoli předvídat, když ví, že autor vlastně téměř určitě lže, jen není jasné v čem. Autorku bych nicméně úplně nezatracovala, možná si časem vzájemně sedneme.