Její konec

Shari Lapena

Začalo to šokujícím obviněním...ale kde je pravda? Stephanie a Patrick jsou novomanželé, kterým se právě narodila dvojčata. I když je Stephanie vyčerpaná z nedostatku spánku a staráním se o miminka, je si jistá jednou věcí - má vše, po čem kdy toužila. Potom se ale objeví žena z Patrickovy minulosti a na povrch vyplují tajemství o něm a jeho první manželce. Její smrt byla přeci nehoda - nebo byla zavražděna? Patrick tvrdí, že je nevinný, a tohle všechno jsou jen pouhé plytké pomluvy. Ale říká pravdu? Neudělala Stephanie osudovou chybu?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , Kalibr
Originální název: The End Of Her, 2020

Komentáře knihy Její konec

ctenarPetr6196
09.03.2026

Tak opět velká spokojenost, 5 hvězd. Otevřený konec nejméně 5 lidí si přálo Eričinu smrt, byla to fakt mrcha. Ani vraždu vraha nějak nemohu odsoudit, byl to hajzl, stejný jako Erika.

KateBeckett
28.01.2026

Od této autorky jsem už měla pár knih doma ale odkládala jsem jejich čtení. Teď už mám krom jedné všechny její díla přečtené a můžu říct, že její díla se mi fakt líbí. Ty zápletky, to propletení všech osob. To jak dokáže že zamotaného děje rozmotat tak neskutečný závěr je geniální. Její styl psaní je opravdu vynikající. Těším se na další knihy, které vydá.

veronika9143
17.01.2026

Už jsem přečetla několik knih od této autorky a tohle je jedna z těch lepších. Přesto to není taková ta top kniha.
Samotný děj je dobře napsán a zpracován. Bohužel v půlce vám je jasné, že buď zabíjel jeden, nebo druhý, jelikož nikdo třetí se neobjeví. Popřípadě se jedná o nešťastnou náhodu.
Konec nabral na obrátkách a problesklo mi hlavou, tak jedeme nanovo.
U poslední stránky se mi chtělo smát, vysvětlení nikde a domysli si sám.

Nemám ráda konce, kde musím hádat, proto hvězdičku dolů.

knihovna1
21.12.2025 audiokniha

Kniha mně bavila a těším se na tu poslední.

Domiiniika
17.12.2025

Příběh dobrý, tempo dobré, postavy uvěřitelné. Ale hvězdička dolů za ten konec. Ale co se týká knih této autorky, zatím mě bavila asi nejvíce.

stejsdan
30.11.2025

Jako vždycky příběh plný záhad, napětí a zvratů. Čtení mě bavilo ale připadlo mi, že tentokrát už je to moc překombinované a konec předvídatelný.

vercas945
15.11.2025

(SPOILER) Byla to moje první kniha od autorky a musím se přiznat, že jsem asi čekala víc. Styl autorky se čte dobře a zajímalo mě, jak přesně se to vše semlelo, ale už od třetiny knihy jsem měla dvě varianty, kdo měl na čem jaký podíl a žádné velké překvapení se pro mě nekonalo. A závěr, který z většiny kladnějších hrdinů udělal potenciální vrahy (a z někoho nejen potenciální) mě zrovna nenadchnul.

ZáložkaMeziŘádk
11.11.2025

Je to moje třetí kniha od autorky a pořád jsem stejně nadšená. Až mě překvapuje, že to nemá vyšší hodnocení.

Moc mě baví tyhle motivy - dávná nehoda, zjištění, že můj manžel mi o své minulosti neřekl tak úplně vše, otevření staré složky o úmrtí atd, několik lidských osudů propletených v jeden příběh.. Užila jsem si to!

Za mě Shari umí psát nepředvídatelně. Já mám během čtení několik tipů na to, jak to dopadne, ale málokdy trefím alespoň kousíček skládačky. A pokaždé mají její knihy úplný konec tak "hustý", že jen čučím s otevřenou pusou a nebo se směju, že tohle je jako co? Miluju to! Shari Lapena mi opravdu sedla dokonale!

Tady bych možná jen malinko vytkla, že se během příběhu točíme hodně v kruzích, malinko mi to přišlo celé uměle natahované, pár stran bych klidně ubrala a bylo by to dokonalé.

Ale i tak dávám 5/5, bylo to neskutečně čtivé, napínavé a konec wow. Víc nepotřebuji.

hanča34
03.11.2025

Shari Lapena umí psát. To mi stačí.

katushah
28.10.2025

Přečetla jsem hodně knížek od této autorky. A vždy mně chytily a líbily se mi. Ale tahle kniha mi lezla krkem. Nemám ráda vůbec nikoho z nich a tim pádem mně vůbec nezajímalo, kdo koho zabil nebo zabije. Dočetla jsem to, abych tedy aspoň věděla jak to dopadne. A že dva lidé z těch největších hajzlů umřeli, mi aspoň trochu zvedlo náladu!

advik
26.10.2025

Takova dobra oddechovka na jeden den. Neco mi misty vadilo na stylu psani, mozna jednoduchy, nerozvinuty vety?? Nevim. Kazdopadne konec me pobavil, jak se to vsechno seslo ze vsech stran:-)

knizni_lev
28.09.2025

Jak už ode mě možná víte,zamilovala jsem si Šlapenu () už dříve a zmiňuji to v každé recenzi.Ona prostě dokáže psát tak čtivé thrillery,že pokaždé mám knížku přečtenou lusknutím prstů...

Ale ať ji jen pořád nechválím,tahle knížka byla zatím nejslabší ,co jsem četla. Ano,koncept byl zajímavý; vražda z minulosti,která se znovu začne vyšetřovat, proces vydírání, podvádění, manželské problémy a všechny postavy mají jedno společné- znají Ericu,která se snaží ze všech vytřískat peníze. Celou knihou stoupalo napětí a nebyli jsme si zcela jisti,kdo tedy vlastně lže.

Začátek byl fajn,seznámili jsme se brilantně s každou postavou a později jsem už neměla problém přiřazovat jména postavám a věděla jsem kdo je kdo. Jenže potom, mi docela začaly vadit neustále se opakující pasáže o tom,jak je Stephanie unavená, že vypadá hrozně a Patrick je ze všeho na nervy, protože ON PŘECE NIC NEUDĚLAL. Taky mi přišly nějaké části tak nějak nedomyšlené. Některé situace se mi zdály dost nereálné a přemrštěné, včetně toho konce.
Já mám sice šokující závěry ráda,ale tady mi přišlo, že to byl jeden velký nesmysl a spíš jsem se tomu nechápavě zasmála. :D

Takže čtivé to pro mě rozhodně bylo,ale asi bych dala přednost jiným autorčiným knihám.

ItalianManiac
13.08.2025

Před nějakou dobou jsem přečetla první čtyři knížky od Shari Lapeny, tak nyní pokračuji v četbě a mám tady její páté dílo s názvem Její konec. Mladí manželé Stephanie a Patrick se čerstvě stali rodiči dvojčátek a i když bojují s dvojnásobnou náloží péče o miminka, jsou se svým životem naprosto spokojeni. Jednoho dne se však objeví Patrickova bývalá milenka Erica, s níž Patrick podváděl svou první ženu, která později tragicky zemřela. I když byla manželčina smrt uzavřena jako nešťastná nehoda, Erica nyní tvrdí, že ji Patrick zavraždil, a výměnou za své mlčení požaduje peníze. Je Erica jen pouhá vyděračka a podvodnice, nebo může jít o život i Stephanii?
Tentokrát se nejedná o autorčin oblíbený žánr sousedského thrilleru, ale spíše o vztahové a psychologické drama. Kniha má slibný a čtivý začátek, kdy chcete společně s hlavními postavami odhalit pravdu, ale příběh nakonec postupně ztrácí dech. Některé situace nebo úvahy hlavních protagonistů se poměrně dost opakovaly a k žádné z postav se mi nepodařilo vybudovat sympatie. Stephanie je kvůli spánkové deprivaci a vyčerpání úplně mimo, u Patricka není jasné, zda je vrah či nevinný, protože svým chováním tomu moc nepomáhá, a Erica se vykresluje jako čím dál tím větší psychopatka jdoucí jen po penězích. Jako čtenáři nevíte, čemu máte věřit, a postupně vám to vlastně začne být jedno. K rozuzlení se nechci detailně vyjadřovat, abych nespoilerovala - sice se dozvíme, jaký měla Erica konec, ale nevíme, kdo v tom měl prsty. Hlavně mi však v ději chybělo upřesnění, jaká byla vlastně její motivace - dělala to vše jenom pro peníze, nebo byla i sociopatka a bavilo ji rozvracet vztahy? I když měl příběh slibný začátek, musím konstatovat, že to byla zatím asi nejslabší kniha autorky.
Přesto doporučuji jako nenáročný psychothriller na dlouhé večery, byť má Shari Lapena většinou lepší formu!
Hodnocení: 3*

Tento komentář také najdete na mém bookstagramu @knihy_a_kava :)

SSTknihy
12.08.2025

Poučena předchozími autorčinými příběhy, čekala jsem pochopitelně ty nejdivočejší zvraty a překvapení. Podezřívala jsem asi úplně každého. V jednu chvíli jsem byla přesvědčená, že vím naprosto přesně, kdo je vrah, abych vzápětí podlehla absurdním pochybám, že jsou všichni neviní a pravda je někde úplně jinde. Takhle mě dosud uměla za nos vodit akorát tak Agatha Christie. Jen mě napadá, že kdyby příběh ještě chvíli pokračoval, teprve to mohlo začít být pořádně zajímavé!

Oli1104
08.07.2025 audiokniha

Prvni setkani s autorkou. Audiokniha.
Pribeh me pohltil, bylo to napinave, konec sice trochu pritazeny za vlasy, ale to nic nemeni na tom, ze davam plny pocet hvezdicek.

FillaSFC
08.07.2025

Přečteno bezprostředně po "Nepříliš šťastné rodině". "Její konec" se mi líbil ještě o něco více. Příběh se postupně solidně zamotává a nakonec se vyvine v něco, co jsem absolutně nečekal – byť je závěr možná už trochu přitažený za vlasy. Já se každopádně dobře bavil.

Katka1974
04.07.2025

Od autorky jsem přečetla téměř všechny knihy a musím říct, že mě ani tato nezklamala. Napínavé, čtivé, výborný závěr.

Iva095
23.06.2025

Po delší době jsem se vrátila k autorce, ale tentokrát v audiu.
Nic se nezměnilo zase to bylo nic moc, vlastně mě v tom příběhu vůbec nic nepřekvapilo.

Boruvka.cerna
27.05.2025

Ze začátku člověk nevěděl, na čí straně stát, kde je pravda, co se vlastně stalo. Ke konci bylo ale už těch řešení několik, možná až příliš.
Jsem ráda za vhled do každodenní rutiny rodičů malých dětí, že je to fakt masakr. Některé situace (např.pánev na plotně) však pak nebyly úplně dotaženy do konce. Jako by se konec psal až po nějaké době a detaily se nedořešily.
Fajn kniha, ale od autorky znám lepší.

Jitumilka
18.05.2025

Krásná a napínavá knížka, tahle autorka opět nezklamala!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Shari Lapena také napsal(a)

Shari Lapena
kanadská, 1960