Kde zpívají raci přehled
Celá dlouhá léta kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Když je roku 1969 objeveno tělo místního krasavce Chase Andrewse, obyvatelé města začnou z jeho vraždy podezírat právě holku z bažiny, Kyu Clarkovou. Jenže Kya vůbec není taková, jak se o ní povídá. Je to inteligentní a citlivá dívka. Žije odkázaná sama na sebe v bažině, které říká domov, jejími nejlepšími kamarády jsou racci a místo školy ji učí okolní příroda. I v jejím životě přichází chvíle, kdy zatouží po blízkosti jiných lidí, dotecích a lásce. Její divoká krása okouzlí dva mladé muže z města a před Kyou se otevírá úplně nový život. Pak se však stane něco nepředstavitelného… Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná, že dětství nás všechny poznamená na celý život a že každý z nás podléhá úžasným tajemstvím přírody.... celý text
Originální název: Where the Crawdads Sing, 2018
Co říkají o knize uživatelé?
Příběh Kyi, dívky z bažin, je jedinečný a silný. Vyrůstá v izolaci, odkázaná na přírodu, která jí poskytuje útěchu. Autorka mistrně popisuje krásu divoké krajiny a její vliv na Kyu. Kniha se dotýká témat osamělosti, lásky a předsudků, což čtenáře hluboce zasáhne. Závěr příběhu je překvapivý a emotivní, což umocňuje celkový dojem z vyprávění. Doporučení pro všechny, kteří hledají silný a poetický příběh. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kde zpívají raci mohla líbit?
- Milovníci přírody a její krásy
- Čtenáři hledající emotivní příběhy
- Fanoušci detektivních zápletek
- Ti, kdo ocení silné ženské postavy
- Čtenáři, kteří se zajímají o ekologii
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde zpívají raci. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 1246 komentářůSouvisející novinky - Kde zpívají raci (19)
TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih
27.12.2025
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy
07.04.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Život z nej spravil odborníčku na to, ako pocity stlačiť natoľko, aby sa dali pohodlne skladovať.“
„Močál ví o smrti všechno, ví, že smrt nemusí být vždy tragédie. Ví, že smrt není hřích.“
všech 45 citátů najdete u autoraZfilmováno
Kde zpívají raci (2022)
Kniha Kde zpívají raci v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 98x |
| v Přečtených | 7 183x |
| ve Čtenářské výzvě | 2 281x |
| v Doporučených | 736x |
| v Mé knihovně | 1 144x |
| v Chystám se číst | 2 154x |
| v Chci si koupit | 635x |
| v dalších seznamech | 61x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

73 %
81 %
Kde zpívají raci
Román je na první pohled detektivkou, ale ve skutečnosti je mnohem víc – je to balada o samotě, o předsudcích a o síle přírody, která člověka buď pohltí, nebo vychová lépe než leckterá škola.
Owensová vystavěla hrdinku, která je divoká, citlivá, inteligentní a praktická – přežije díky vlastní houževnatosti a díky několika málo lidem, kteří nepodlehli předsudkům. Předsudky, sociální i rasová nadřazenost, lhostejnost k dítěti – to vše působí mrazivě aktuálně. Autorka ukazuje, jak snadno se člověk stane vyvrhelem jen proto, že nezapadá. Když k tomu přičteme velmi plastické popisy prostředí bažiny a autorčiny odborné znalosti (původně je zooložka), vyjde nám tichý příběh, který v člověku zůstane hodně dlouho.