Pemca Pemca komentáře u knih

☰ menu

Upálené Upálené C. J. Tudor

Říkala jsem si, jestli bych měla do další knihy od této autorky jít, protože minulá kniha tedy Jáma mě zase až tak moc nenadchla. Ale musím uznat, že to má velmi dobrou atmosféru. Temnou, záhadnou někdy až duchařskou. Řekla bych, že mě asi bavila nejvíce.

SPOILER: Nicméně asi mi vadí, že je tam až moc lidí, co vraždili (mam radši jednoho záludného vraha) a potom asi snaha autorky co nejvíce začlenit do vyprávění vše, co je v dnešní době aktuální, jak ve filmu, seriálu tak i teď v knihách, což se mi úplně nelíbí.

31.08.2022 4 z 5


O poklad Ciboly O poklad Ciboly James S. A. Corey

Stále mě to baví. Kolonizování neznámé planety to byl vždycky můj sen, ale nebyli by to lidi, kdyby svojí malicherností, pocitem vlastní důležitosti všechno nezkazili. Do toho samozřejmě korporátními zájmy, které jsou důležitější než lidský život.. Bylo tam všechno, boj o život s měnícími se podmínkami na planetě (nad tím by jsme se měli všichni zamyslet), vesmírné přestřelky a samozřejmě neochvějná posádka hrdinů v čele s Holdemem, ale doufám, že se zase v dalším díle víc podíváme do vesmíru..

31.08.2022 4 z 5


Celkem jde o Merde Celkem jde o Merde Stephen Clarke

ne ne tohle už mě opravdu nebavilo

26.12.2021 1 z 5


Ireniny děti Ireniny děti Tilar J. Mazzeo

Velmi silný a obdivuhodný životní příběh ženy a jejích přátel a mnoho dalších statečných lidí, kteří se rozhodli riskovat život svůj i životy svých rodin, aby zachránili ty nejzranitelnější a to děti.
Kniha je napsaná pro mě zvláštním způsobem a je pravda, že jsem ji několikrát odložila a četla velmi pomalu, je víceméně spíše dokumentární, ale to autorka na konci knihy vysvětluje a tím to dává smysl. Zařadila bych ji do povinné četby, tak aby se nikdy nezapomnělo.
Irena byla opravdu silná a obětavá žena a nedovedu si ani představit, že bych musela zažít a prožít jen špetku toho co ona.

26.12.2021 5 z 5


Láska, vztahy a přátelství Láska, vztahy a přátelství Don Miguel Ruiz (p)

Rozhodně zajímavé čtení, s něčím souhlasím, s něčím ne, každopádně je to k zamyšlení a k inspiraci pro ty, co tápou.

09.05.2020 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Musí říct, že se mi kniha líbila o něco více než Tatér z Osvětimi, asi je to tím, že jako zdravotník mám blíže k tomu, když se vypráví o péči o nemocné a raněné, a možná taky i to, že o gulazích jsem toho věděla málo.
Ale to "přikrášlení" příběhu v tak otřesném prostředí mě trochu vadilo a postava Cilky byla pro mě až nadlidská a někdy mě fakt rozčilovala. Ale je to román ne naučná literatura.
Nebo že by opět zapracovalo obrovské štěstí v neštěstí. Nevím.
Nicméně na tom nemění fakt, že lidi co takové hrůzy dokázali přežít a pak normálně žít obdivuji.

08.05.2020 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

taková oddechové čtení, ze života i když s happyendem

10.04.2020 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Příběh dvou lidí, které potkalo neuvěřitelné štěstí v neštěstí, do jaké míry bylo v knize vše popsané pravdivé, netuším, zejména to jak snadno se spolu mohli vídat, i přesto, že ženské a mužské části tábora byly oddělené, ale asi měli obrovské štěstí na lidi, co potkali, ať už vězně, tak i ty co je věznili. Ale obdivuji lidi, kteří dokázali takové hrůzy přežít a potom plnohodnotně žít dál.
Silný příběh, velmi čtivé, a tak řekla bych jednoduše napsané, ale mělo by to takové být? Podle mě asi ne, ale je to příběh o dvou lidech, co se potkali a zamilovali na strašném místě a dělali vše proto, aby přežili, nejsou to fakta o holocaustu jako takovém, proto to příjmu tak jak to je. Ale plný počet hvězd dát nemůžu.

10.04.2020 3 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

výborné a to napětí super

26.01.2017 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

ještě lepší, ještě napínavější, sice je konec těžko uvěřitelný, ale ta touha ne žít, ale pomstít se tomu se dá uvěřit

23.12.2016 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

výborné, knihu jsem četla u moře a ač nejsem válející se a opalující se typ, tak se mi díky tomuhle příběhu nechtělo ani do moře a dokonce jsem chytla barvu, asi se mi tenhle žánr začíná moc líbit

23.12.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

příběh zajímavý, ale ještě se mi nikdy nestalo, že bych si neoblíbila žádnou z postav, ale tady to opravdu nešlo, všichni mi byli značně nesympatičtí i proto knihu oceňuji. A dalším plusem je i problematika závislosti hlavní postavy na alkoholu, bylo to napsané přesně, věrohodně, takových lidí je.

30.08.2016 4 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

opravdu dobrý konec

28.08.2016 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Tak trochu fantasy, ale některé absurdní situace a černý humor mě opravdu pobavili, takže dobrý

27.08.2016 3 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Už dlouho jsem nečetla nic tak vtipného, výborné pro špatnou náladu, ze života. "slepice začaly filozoficky hrabat podél cesty" no masakr :D :D :D

29.05.2014 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

naprosto úžasná kniha, respetivě knihy, trilogie, první dvě knihy jsem přečetla snad bez přestávky a nešla jsem kvůli tomu spát, s třetím dílem jsem se však loudala, protože jsem nechtěla, aby to skončilo. Je to určitě k zamyšlení a rozhodně doporučuji

29.05.2014 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

uzavření celé série knih o HP, bylo mi z toho smutno, že už je konec. Patřím k těm co nemájí co vytknout k závěrečnému dílu a kapitola o 19 let později mi vůbec nevadí, jak už bylo řečeno jako pohádka to začalo, tak proč by to jako pohádka nemohlo i skončit. Jsem moc vděčná za kapitolu o Severusovi, protože už od první knížky to byla moje nejvíc oblíbená postava a moc jsem doufala a věřila, že je to kladná postava.

Takže všech 7 dílů bylo úžasných, ale stále bude pro mě nejoblíbenější Vězeň z Azkabanu a Princ dvojí krve.

11.04.2013 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

ty pohledy přes myslánku do duše Voldemorta byly nejlepší. Je to asi nejpromyšlenější díl, který propujuje ostatní předešlé díly a tak to všechno dává smysl

11.04.2013 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Docela nepohodlné čtení vzhledem k množství stran, za které jsem samozřejmě moc ráda, ale příběh je prostě skvělí, takže nějaké nepohodlí jde stranou. Ale jak mi pila krev ta malá falešná potvora Umbridgeová, dobře jak ji to nandali dvojčata Weasleyhovi a pak kentauři. Ale je to poprvé kdy jsem byla někdy na Harryho fakt moc naštvaná, za to jak se choval, ale příchod nové postavy Lenky Láskorádové mi zlepšil náladu, ta je úžasná :)

11.04.2013 5 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

turnaj tří kouzelníků a příchod studentů z Kruvalu a Krásnohůlek skvělí :)

11.04.2013 5 z 5