Dívka ve vlaku přehled

Dívka ve vlaku
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262619/bmid_divka-ve-vlaku-IOv-262619.jpg 4 9423 9423

Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Girl on the Train , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka ve vlaku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2280)

makry
23.07.2024 3 z 5

Kniha dlouho čekala v seznamu "Chci číst".A nyní na ní přišel čas.Kniha se mi četla dobře,jen jsem čekala asi víc,potom jak byla kniha svého času vidět velmi často.

Mikaela.books
09.07.2024 2 z 5

(SPOILER) Psychologický thriller ,,The girl on the train,, od britskej autorky je označený za jeden z najlepších debutov roku 2015.
.
Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna. Vie, že pri jednom návestidle spoj vždy zastaví a že si chvíľu môže prezerať domy s malými záhradkami. Dokonca má pocit, akoby obyvateľov jedného z nich už poznala. Volá ich Jess a Jason a ich život sa jej zdá dokonalý. Škoda, že ona nemala toľko šťastia. Rachel bývalá o pár domov vedľa a jej manželstvo sa rozpadlo, nedávno prišla o prácu, býva v podnájme u známej a každý deň predstiera, že chodí do roboty. Potom však uvidí niečo šokujúce - oznam v novinách, že „Jess“, pani dokonalá, je nezvestná a spomenie si ako pár dní dozadu videla ,dokonalú Jess, v záhrade s cudzím chlapom v intímnom objatí, no odrazu sa všetko zmení. Rachel má konečne šancu stať sa súčasťou života, ktorý pozorovala len z diaľky, a ukázať, že je oveľa viac, ako iba dievča vo vlaku.
Bývalý manžel ju s novou manželkou obviňujú, že ich prenasleduje, ohrozuje ich a ich dieťa.
Zoznámi sa s,,Jasonom,, a postupne odhaľuje množstvo nevysvetlených vecí, no kvôli opájaniu zmyslov alkoholom má problém si na určité a veľmi podstatné veci spomenúť.
Kto nakoniec zabil ,,Jess,,? S kým každým sa zaplietla a čo skrývala? Kto vlastne bola?
.
Tento príbeh bol dosť tajomný a zaujímavý, miestami. Dlho som sa na túto knihu chystala a musím napísať,že bola fajn, no viem,že nieje to úplne moja šálka kávy. No pokiaľ máte radi záhadné knihy, kde si myslíte o deji jedno, myslíte si,že ste dej prekukli, no nakoniec je všetko úplne inak.


andante
15.06.2024 2 z 5

Na to, jaký byl kolem knížky humbuk, jsem čekal něco zajímavého.
Začátek mě nezklamal. Hezky se rozehrává situace, autorka umně dávkuje informace, takže nevíme, co si myslet, a stále měníme pohled na postavy, dvě časové roviny se postupně doplňují s tím, že se jistě nakonec sejdou, je tu příslib zajímavého děje.
Jenomže stránky ubíhají a já si pořád říkal - tak, teď už vím, kdo je kdo, a každou chvíli se začne něco dít. Nezačne. Dlouho mi trvalo pochopit, že tohle je opravdu všechno, co dostanu. Neděje se nic. Jen pocity, pocity, pocity. V té knížce není nic jiného než pocity. Nikdy nesledujeme události, vždycky jen "a teď vám řeknu, co se stalo včera". A dlohé rozebírání, jaké pocity to vyvolalo.
Slibovaný thriller prostě nenastane. Máme tu dvě vypravěčky, časem se k nim přidá třetí, a obvykle se přepínáme do některé z poloh: chovám se jako kráva / vyčítám si, že jsem se chovala jako kráva / slibuji si, že už se nebudu chovat jako kráva / znovu se chovám jako kráva.
Holky neustále dělají něco, o čem ví, že to je špatně, nedovedou vysvětlit, proč to dělají, ale stejně to jdou udělat. Nemá to absolutně logiku a většinou z toho nic nevyplývá, jen další příval bolestí, pochybností, lítosti a výčitek. Když konečně v samém závěru nastane obligátní drama (k němuž by nikdy nedošlo, kdyby se hrdinka nechovala jako kráva), tak jsem o ni neměl strach, jen jsem si říkal - tak už ji sejmi, ať se konečně něco děje.
Opravdu jen pro ty, kdo místo děje dávají přednost pocitům.

všechny komentáře

Související novinky (18)

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017

11.01.2018


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (červenec)

17.07.2017


Aktuální stav Čtenářské výzvy 2017

06.07.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (2)

2015 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)
2015 - Kniha roku Databazeknih.cz (Novinka roku)


Zfilmováno

Dívka ve vlaku (2002)


Kniha Dívka ve vlaku v seznamech

v Právě čtených178x
v Přečtených14 677x
ve Čtenářské výzvě2 654x
v Doporučených581x
v Knihotéce2 164x
v Chystám se číst2 088x
v Chci si koupit436x
v dalších seznamech24x