O knize Harry Potter a Fénixův řád

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…

Co říkají o knize uživatelé?

Pátý díl série o Harrym Potterovi se zaměřuje na temné síly a moc, která se stává klíčovým prvkem příběhu. Harry čelí nebezpečnému protivníkovi, Voldemortovi, a jeho osamělost v boji proti zlu se prohlubuje. Nové postavy a situace přinášejí napětí a emocionální zátěž, zatímco Harry a jeho přátelé se snaží najít sílu v lásce a přátelství. Kniha zkoumá vážná témata, jako je odboj a osobní růst, a ukazuje, jak se Harry vyrovnává s dospíváním a ztrátou. Celkově je to fascinující a poutavé čtení, které zanechává silný dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Harry Potter a Fénixův řád mohla líbit?

• Fanoušci fantasy a kouzelnických příběhů
  • Čtenáři hledající emocionální a napínavé příběhy
  • Milovníci komplexních postav a jejich vývoje
  • Rodiny, které chtějí sdílet příběhy s dětmi
  • Ti, kteří ocení literární díla s hlubokými tématy

Kniha Harry Potter a Fénixův řád v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených23 773x
ve Čtenářské výzvě1 185x
v Doporučených1 504x
v Mé knihovně5 477x

Ty nejsi špatný člověk, jsi dobrý člověk, kterému se přihodily špatné věci. (Sirius Black)

Za to, co cítíš, se nemusíš stydět, Harry, ozval se mu za zády Brumbálův hlas. Naopak... v tom, že jsi schopen cítit takovou bolest, je tvoje největší síla. -Albus Brumbál

Ocenění knihy (2)

2004 - Anthony Award (Best Young Adult Mystery)
2003 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Související novinka - Harry Potter a Fénixův řád

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi