Harry Potter a relikvie smrti přehled
J. K. Rowling (p)

Harry Potter série
Naposledy?... Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit. Společně se vydávají hledat tajemné viteály, do kterých Pán zla roztříštil svou duši. Zničení viteálů je tak jedinou šancí, jak nad ním zvítězit. Na trojici kamarádů číhají na cestě nebezpečné nástrahy, ale ani v těch nejtemnějších úkrytech neztrácejí podporu svých přátel.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Albatros (CZ)Originální název:
Harry Potter and the Deathly Hallows, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a relikvie smrti. Přihlašte se a napište ho.

Poprvé jsem přečetla poslední díl mé nejoblíbenější knižní i filmové série a jsem velmi nadšená, protože to bylo naprosto úžasné.
Děj je naprosto skvělý, ale bohužel i smutný. Bitva, ke které se schylovalo je tady a ne všichni se dožijí jejího konce. Dozvíme nové věci, které ve filmu nebyly nebo byly zpracovány jinak.
Postavy jsou opět skvělé a to jak ty kladné, tak ty záporné.
No a styl psaní, ten je taky stejně skvělý, jako už u předchozích dílů. Kapitoly jsou stejně jako v předchozích dílech delší, ale tím jak je příběh chytlavý, tak vám stránky mizí pod rukama.
A na to jak já vůbec u knížek nebrečím, tak mi tahle vehnala slzy do očí, protože jsem se musela rozloučit jak s postavami, které přežily, tak hlavně s těmi co zemřeli. A já vím, že už nikdy nezažiju pocit číst tuhle knížku poprvé.
Za mě jedno VELKÉ DOPORUČENÍ!!!

Úžasné završení této nejlepší knižní série, jaká kdy byla napsaná.
Společně s Harrym, Ronem a Hermionou se čtenář pouští na strastiplnou cestu hledání viteálů a dozvídá se o relikviích smrti a jejich minulosti. Přátelství tří hlavních hrdinů prochází zkouškou. Sledujeme i osudy ostatních hrdinů z této série která vyvrcholí, kde jinde, než v našich milovaných Bradavicích grandiózní bitvou. A jsme svědky konečného souboje na život a na smrt mezi Harrym a Voldemortem.
Klobouk dolů před Rowlingovou, která dokázala stvořit tento nejúžasnější kouzelný svět. Je úžasná vypravěčka, která svůj příběh vytvořila geniálně a všechno do sebe zapadne, jako puzzle.
Miluji tuto sérii. Nečetla jsem ji poprvé, ani naposledy. A vždycky mě dokonale vtáhne do děje.
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
„Radujme se, veselme se, Potřík jim dal nářez! Starouš Voldy už má utrum, tuhej jako pařez.“
„Když někdo zemře měl by zůstat mezi mrtvými.“
„Někdy člověk musí myslet na víc než na svoje vlastní bezpečí, někdy prostě musí myslet na větší dobro.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Harry Potter a relikvie smrti v seznamech
v Přečtených | 22 290x |
ve Čtenářské výzvě | 1 063x |
v Doporučených | 1 556x |
v Mé knihovně | 4 997x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
zlo přátelství, kamarádství magie, kouzla zfilmováno čarodějové nebezpečí dobrodružství černá magie pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
První polovina knihy se mi zdála trochu pomalejší..tak jak to snad bylo v každém díle. V druhé polovině však děj nabral na obrátkách a jsme svědky nečekaných smrtí při boji s Voldemortem, některých mi bylo skutečně líto.
Zakončení celé série je opravdu skvělé! Na druhou stranu však smutné, protože je příběh u konce