O knize Dívka, která kopla do vosího hnízda

Dva těžce zranění lidé byli přijati na pohotovost v nemocnici v Gotheburgu. Jedna z nich je hledaná vražedkyně Lisbeth Salanderová s kulkou v hlavě, která potřebuje okamžitou pomoc, druhá osoba je Alaxander Zalaščenko, starší muž, kterého Lisbeth napadla sekerou. Ve třetí části trilogie Millenium Lisbeth Salanderová osnuje pomstu - proti muži, který ji chtěl zabít, a což je důležitější, proti vládním institucím, které jí málem zničily život. Nic nebude tak jednoduché, jak se to jevilo ze začátku, někdo tentokrát sleduje ji. Také se musí zbavit obvinění z vraždy, které jí visí nad hlavou. Podle úspěšného vzoru minulých knih potřebuje pomoc novináře Mikaela Blomkvista. Konec přínáší pro Lisbeth šanci zbavit se tíživé minulosti a naději, že pravda a spravedlnost zvítězí.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Čtenáři trilogie Milénium vyjadřují nadšení z jejího závěru. Mnozí oceňují, jak autor Stieg Larsson mistrovsky propojil různé zápletky. Příběh Lisbeth Salanderové a Mikaela Blomkvista je napínavý a plný překvapení. Závěrečný díl přináší uspokojivé rozuzlení a silné emoce, což čtenáře motivuje k opětovnému přečtení celé série. Někteří se obávají pokračování od jiných autorů, protože si přejí zachovat jedinečnost původního příběhu. Většina čtenářů se shoduje, že trilogie zanechala hluboký dojem a doporučují ji dalším. Více v komentářích.

Komu by se kniha Dívka, která kopla do vosího hnízda mohla líbit?

• Fanoušci napínavých thrillerů
  • Čtenáři, kteří ocení komplexní postavy
  • Milovníci severské literatury
  • Ti, kdo hledají silné emocionální příběhy
  • Čtenáři, kteří preferují propracované zápletky

Kniha Dívka, která kopla do vosího hnízda v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených9 756x
v Mé knihovně2 161x
v Chystám se číst1 139x

Neříkej mi cvok. Jsem mistr v přežití. Všechno, co dělám, dělám proto, abych přežil.

Je obtížné dostat se do něčí e-mailové schránky? Lisbeth Salanderová to zvládne během pěti mnut.

všech 12 citátů najdete u autora

Ocenění knihy (3)

2010 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)
2010 - Kniha roku Databazeknih.cz (Kniha roku)
2008 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)

Dívka, která kopla do vosího hnízda film

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)

Související novinka - Dívka, která kopla do vosího hnízda

Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)

15.08.2015

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi