Dívka, která si hrála s ohněm
kniha od: Stieg Larsson
KoupitKoupit eknihu
Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současný život Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají již z prvního dílu Muži, kteří nenávidí ženy. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce před publikováním článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na zbrani nalezené na místě činu se najdou otisky Salanderové a její poručník je brzy nalezen mrtvý. Policie po údajné pachatelce zahájí celostátní pátrání podporované mediální kampaní, ve které se vytahují na světlo skandální informace o její potenciální nebezpečnosti a problematické minulosti. Mikael Blomkvist je však přesvědčen o její nevině... Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Podle žebříčku patnácti celosvětově nejprodávanějších titulů za rok 2008, který jako každý leden sestavil newyorský měsíčník Publishing Trends, se Stieg Larsson s prvním dílem své trilogie umístil na třetí příčce, druhým na devátém a třetím na desátém místě, a stal se tak celkově nejúspěšnějším autorem žebříčku...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21456/big_divka-ktera-si-hrala-s-ohnem-KLi-21456.jpg 4.65616Milénium / Millennium 2.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi, Thrillery
Vydáno: 2009, Host
Flickan som lekte med elden, 2006
Komentáře (608)
Kniha Dívka, která si hrála s ohněm

Druhý díl této detektivky/thrilleru byl neméně zábavný. Obecně u knih mám mám trochu problém s tím, když se kniha tváří jako reálná (tj. že by se příběh klidně mohl stát), ale ve skutečnosti je tam spousta věcí, které příliš reálné nejsou - charaktery postav jako je Lisbeth, "obr", Zala, Bjurman a další se mi jeví jako přinejmenším velmi nestandardní s tím, že těchto podivných lidí je tam opravdu moc. Ale chápu, že u tohoto žánru to tak asi být musí, proto thrillery prostě moc nečtu :-)

Výborné pokračování. Poslední kapitoly se četly jedním dechem. Na této sérii se mi vždy líbilo, že postavy neztrácí hlavu a pořád se chovají profesionálně. Pobavilo boxerské utkání, Hans vs ženy a Lisbeth na venkově.

Výborné pokračování knihy Muži, kteří nenávidí ženy. Jsem zvědavá na filmové zpracování a na třetí díl.

Víc knih jako je tato! Napínavé, nepředvídatelné a přitažené za vlasy přesně tak akorát, aby tomu člověk v zápalu čtení uvěřil. Lisbeth jsem si oblíbila. Sice bych nepotřebovala vědět o každém nápoji, který vypije a jídle, které (ona nebo Mikael) zkonzumuje, ale alespoň mám do letošní výzvy knihu s hrdinou, který pije kávu. Konec mě dostal. Myslím, že do dalšího dílu se pustím brzy.

Po dlouhé době pořádná četba! Bála jsem se, že druhý díl bude slabší než-li první, ale pak je pravdou. Za mě perfektní!

Výborný severský thriller, i když Lisbeth pořád ještě docela divná. Člověk si na ni musí chvíli zvykat.

Stieg Larsson, to je prostě jiná liga (včetně výborného a dnes asi nejslavnějšího autora severských detektivek Joa Nesbøho), když se vám po rozečtené knížce začne stýskat sotva pět minut, co jste ji odložili, pak víte, že čtete něco nadprůměrného. A to je přesně případ druhého dílu trilogie Milénium. Možná že už není tak strhující jako první část (to je prostě široko daleko nejlepší krimi román ever, aspoň pro mě), ale i tak si vás hned první stránky obtočí okolo prstu a pustí vás až u posledního slova. Nebudu tu popisovat děj, ten je, i díky filmovému zpracování, dnes už jasně profláklý, každopádně způsob, kterým Stieg pohlížel na dnešní společnost (především pak na tu západní), je naprosto trefný. A jestli se v prvním dílu děj věnoval především Mikaelu Blomkvistovi, dvojka už je (konečně) víceméně jen o Lisbeth- a to je nejlepší (ne)hrdinka, jakou si jen dokážu představit. Je to zkrátka žena, která nenávidí muže, kteří nenávidí ženy. Za oknem bouřka, v uších soundtrack od Trenta Reznora a na klíně Dívku, která si hrála s ohněm- literární nirvána (ano, pokud jste to z mého komentáře ještě nezachytili, z druhé části jsem vysloveně nadšen, těším se na závěrečný díl a těším se (a mám obavy) na díl čtvrtý).

Prvú tretinu knihy som myslel, že to oproti prvému dielu je strašná slabota, no potom dej chytil tempo a začal zrychľovať. Pred koncom som si myslel, že prvý diel prekonal, no rýchly záver mu ubral body a v konečnom dôsledku však skončil kúštik za ním. Ale aj tak stále veľmi kvalitné čítanie.
Štítky
detektivky zfilmováno švédské detektivky krimi hackeři
Autor a jeho další knihy
2010 | ![]() |
2008 | ![]() |
2009 | ![]() |
2010 | ![]() |
Kniha Dívka, která si hrála s ohněm je v
Právě čtených | 69x |
Přečtených | 9239x |