Pajulk Pajulk komentáře u knih

Obálka knihy Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Moje nejoblíbenější kniha. Přivedl mě k ní tatínek. Četla jsem jí už víckrát. A stejně jsem brečela. Vždy se k ní ráda vracím. Má vše. Lásku, přátelství až za hrob, napětí, drama, válečný příběh,..
Jelikož nejsem fanoušek úplně happy endu, tak tady je to přesně podle mého gusta.

MILUJI

24.09.2024

Obálka knihy Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha na zamyšlení. Koho zajímá posmrtný život, je to knížka pro něj. Krásný příběh, který je čtivý. Lehce jsem se orientovala a těšila se jaký bude další paralelní vesmír.

Obálka knihy To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Zde se Vám trošku otevřu a trošku se toho bojím, přesto ta kniha a příběh za to stojí.

Tahle kniha od Collen Hoover pro mě asi nejvíc znamenala, zasáhla nebo jak to říci, nenacházím slova. Ne že bych měla osobní zkušenosti s tímto těžkým tématem, ale prostě se stalo. U téhle knihy jsem se smála a hodně, hodně, opravdu hodně brečela. Bylo to silné, bylo to krásné a bylo to smutné. Asi každá žena má v hlavě malinkatý strach, pochybnost, zda bude moc být máma, zda bude schopna na svět přivézt zdravé dítě a být dobrá máma. Ta kniha na to hodně cílí. Přesto je krásně napsaná a je krásná a milá. Tohle bylo těžké číst a přesto jsem to přelouskala za chvíli. Pojetí před lety a teď mě opravdu bavila a krásně se to doplňovalo. Bylo to přehledné, vůbec jsem se neztrácela. Krásně zpracované.

29.12.2024

Obálka knihy Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Stephena Kinga jsem hodně četla když jsem byla v pubertě. A pak pauza. Horory a nadpřirozeno mě pak netáhlo. Vyšla nová kniha Holly a když jsem si přečetla o čem je tak mě zaujala. Ale jelikož navazuje na X knížek, tak to bych nebyla já, abych nezačala od první. Dala jsem mu další šanci a tahle mě zas dostala a zase King je v mém srdci a knihovně.
Řekla bych i trošku netypický příběh na něj. Žádné nadpřirozeno ani horor. Jen detektivka a thriller a super. Moc se mi líbila a hltala jsem jí.

16.08.2024

Obálka knihy Zločin na Capri Zločin na Capri Anders de la Motte

(SPOILER) Tohle mě tak bavilo! Oddechovka. Trochu severské detektivky, trochu jako knihy Julie Caplin a trochu turistický průvodce. Ideální kombinace pro oddechovou knihu. Moc jsem se bavila. Líbilo se mi, že na začátku víte, co se stalo, ale potom Vám postupně ukážou dny před. Co k tomu vedlo. Celou dobu odhadujete co se stalo, kdo to bude (vrah/obět). A opravdu každý měl motiv! Přiznám se, nečekala jsem tenhle závěr. Trošku mi to opravdu přišlo jako vražda v Orient expresu (proto půl hvězdy dolů - ten nesnáším). Ale nezkazilo mi to vůbec celkový postoj a pocit z knihy. Dokonce byla místa kde jsem se usmívala a smála. A řekněte mi upřímně. Je někdo kdo nemá po přečtení této knihy chuť vyrazit na Capri?! Já jdu vyhledávat letenky.

09.08.2025

Obálka knihy Profesorka Profesorka Freida McFadden (p)

(SPOILER) ROZHODNĚ BUDU SPOILEROVAT!! Pokud jste knihu ještě nečetli, nepokračujte ve čtení.

Ten konec?!
Kdo je vlastně zlý. Kdo je vlastně ten hodný. Kdo je kým manipulovaný.
Tahle kniha ve mě rozhodně vzbudila chuť debatovat. A to se autorce opravdu povedlo. Lehce napětí až strach. Ten odkaz na Havrana byl působivý.

Ze začátku člověk fandil Natovi a ta špatná byla spíš Eve. Pak se role obrátili. Adeline byla mladá. Hodně manipulativní a ovlivnitelná. Ale přiznám se, že její vlákno příběhu mě tolik nenadchlo. Čemu jsem více věnovala pozornost byl manželský pár.
Eve opovrhovala manželovým románkem a vykreslovala ho jako monstrum. On opravdu byl predátor a nebezpečný. Ale ta poslední kapitola?! Ta to celé zamíchala!!! Takže...
Nate byl psychopat, který neměl empatii. Byl manipulátor a predátor. Avšak Eve ta nebyla o moc lepší. Ok je tam trošku: Hele byla to odplata a měla na to "právo". Ale! Ona také spala se studentem. Mladý krásný a nadějný Hudson. Neříkejte mi, že to nevěděla. Musela! Fotbalová hvězda, chytrý na matematiku a navíc krásný a vysoký. Pak chladnokrevně zavraždila svého muže a předtím ho psychologicky mučila. Za mě tady hraje dvojí metr.
Ale největší husí kůži jsem měla z Hudsona. Ten údajně měl trauma z nešťastné náhody s otcem Adeline. Avšak potom pomáhá psychologicky mučit Nate a pak ho společně s Eve zabijou. Navíc mi neříkejte, že mu nebylo divné, že vyzvedával bývalou kamarádku, které vypadala, že někoho zabila a za pár hodin svojí milenku. Navíc lehký náznak fetishe na nohy. Adeline se má na co těšit. Ten je celou dobu vykreslován jako hodný kluk. Opak je ale pravdou. Z něj mám nejvíc strach.
Myslím, že autorka nám chtěla ukázat, že každý má v sobě své temné já.

Jednu hvězdičku ubírám za nepravdivou policejní práci. Pokud Adeline vypověděla dopodrobna svůj příběh tak mi neříkejte, že nikdy ani jeden policista nezajel okouknout farmu. Eve neměla jediný fyzický pozůstatek po pánvičce a škrcení (když už měla modřiny okamžitě po aktu).

Je patrné, že ve mně kniha rezonuje ještě po dočtení a zanechala mnoho otázek k zamyšlení.

06.06.2026

Obálka knihy Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem četla víckrát. Má svoje moudra životní a je to milý příběh. Ale nějak nechápu ten boom kolem knihy. Není to můj šálek kávy. Mě neoslovila.

Obálka knihy Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Dobře se kniha četla. Byla napínavá a chtěla jsem vědět víc a víc. Téma bylo (řekla bych) citlivě pojaté. Trochu mě zklamal konec, ale ne vždy vás konec dokáže uspokojit.

Obálka knihy Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Měla jsem za sebou již pár knih od Hooverové, tak jsem čekala stejný styl.
Omyl!
Tohle bylo super!
Nemohla jsem jí odložit Byla jsem jak na trní co bude dál. Napínavé, zajímavé, temné a chci vědet zda to byla pravda nebo lež!

21.02.2024

Obálka knihy Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Tato autorka mě tak baví! První kniha od ní byla 5. díl z této série a byla jsem z ní nadšená. Proto musím začít od prvního dílu a hezky všechny postupně.

Tohle mě tak bavilo. Nemohla jsem tu knihu odložit a krásně hladce se to četlo. Jediné mínus dávám za to, že chvílí mi to připadalo jako Orphan. Za to 1/2 hvězdičky dolů.

Těším se na další!

17.09.2025

Obálka knihy Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

(SPOILER) Kniha pro mladší čtenáře. Milá, čtivá kniha, kterou jsem zhltla za jeden den (většinu času ve vlaku). Pouze 2 věci:
1) To jako neslyšela, že přišla policie do toho domu?! Prospala celé zatýkání a probudilo ji až když ho odváděli? To si řekla policie, že půjdou po špinkách, aby nikoho nevzbudili?
2) Vážně dostal barák v hodnotě milionů dolarů jen tak pro svoji dobrou duši? To ten právník vydělával tolik, že mu ten barák po mámě byl jedno? Asi další drobné? To jako vážně?

Tyhle dva body mi přišli trošku přitažené za vlasy, ale jinak, čtivá, milá, pěkný příběh. Zas další téma, které vás donutí se zamyslet. Nikdy nevíme, co druhý člověk nese na bedrech.

25.11.2024

Obálka knihy To To Stephen King

TO zná asi každý. Je to ikona a není moc co k tomu dodat. Možná jen -> NESNÁŠÍM KLAUNY!

14.05.2024

Obálka knihy Žádné lži Žádné lži Freida McFadden (p)

Tohle mě TAK bavilo! Napínavé od začátku. A ten konec? To jsem nečekala. Dopadlo to jinak než jsem si celou dobu myslela. Super.
Myslím, že tam pár nesrovnalostí bylo v průřezu knihou, ale to je vedlejší.

29.05.2026

Obálka knihy Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Já prostě detektivky Wendy Dranfield miluji! Napínavé, zajímavé, někdy dost kruté (I like it) a prostě bomba. V jednu chvílí to bylo bum, bum! Nemohla jsem odtrhnout a četlo se to jedna báseň. Ty stránky Vám utíkali a říkáte si, neee to už jsem před kanceláří/doma a musím to odložit?
Baví mě, jak je tam přítomnost a minulost a vlastně se dostáváme k rozuzlení příběhu.
A Brody je moje nejoblíbenější postava.

PS: Nikdy nepochopím, proč zločinci vždy vyklopí svůj příběh člověku kterého chtějí pak zabít. Ale co bychom bez nich v detektivkách dělali. Že by se tím snažili ulevit svému svědomí? Možná to bude tím ;)

24.09.2025

Obálka knihy Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Spousta recenzí uvádí, že je to jako průvodce Prahou. Ale to měla Julie vždy. Na každém místě, v každé knize. Tady to asi lidem nesedlo, protože ty místa sami znají? Nevím. Já jsem Pražan celým svým srdcem a číst o místech kde jsem vyrůstala a žiji je krásné. Vidět, že i cizinci tohle oceňují je nádhera. Přijde mi, že lidé to berou jako samozřejmost a že je to normální. Já spíš mám chuť vypravit a brouzdat po Praze a taky si dát tour de beer nebo ochutnávky našich dobrot. Hledat tam to krásné a kouzelné. Být chvilku i ten turista a připomenout si proč to město tak miluji. Kdy naposledy jste šli po svém městě, nikam nespěchali, zpomalili, kochali se, rozhlíželi se a jen byli. Měli bychom to dělat možná častěji.
Že romantika byla předvídatelná? No jasně. Je to romantická knížka spojená s cestopisem s happy endem. Já nikdy od toho neočekávám žádný velké drama. Knihy Julie Caplin jsou pro mě oddechovka co zahřeje u srdce a dá mi další bod na seznamu míst co navštívit, ochutnat, možná i nad čím se zamyslet. Proto si tyhle knihy kupuji já a miluji je.
Já jsem knize propadla a nemohla ji dát z ruky.

21.12.2024

Obálka knihy Havran Havran Daniel Cole

Já jsem třeba z Havrana nadšená. Cole je můj oblíbenec mezi autory. Kniha mě bavila, až jsem se u některých částí smála. Henry byl boží! Vždy jsem měla tendenci táhnout k záporákům, ale tady? To jde tak snadno. Okouzlující, chytrý, charizmatický anglán. Trošku Scarlet mě místy až štvala, nebo možná spíš zklamala. Nevím, uvidíme v dalším příběhu.

Tak či tak, se těším na pokračování!

18.11.2024

Obálka knihy Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

První kniha od Hoover a popravdě jsem slyšela všude chválu, ale přitom ze začátku se mi do ní nechtělo. Nakonec jsem jí propadla. Hned objednávala další a to díky této knize.
Silné téma, které si všichni přejeme, aby nás nepotkalo v životě. Krásně, mile psané a vysvětlené. Vždy je světlo na konci tunelu.

Obálka knihy Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Přidávám se k @zupote. Lehké zklamání.
Hlavní hrdinka na to že pracuje pro NASA tak má dlouhé vedení. Nápodobně i hrdina. Jediné trošičku oceňuji hlavní zvrat. Jenže tak nepochopitelné reakce a řešení.
Líbilo se mi střípky ze života Marie Curie.

18.06.2026

Obálka knihy 9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

(SPOILER) Nápad ohledně jednoho dne v roce se mi líbil, to mělo tak velký potenciál. ALE pak to šlo do kytek. CH miluji, ale toto?
1. Jako vážně si začal s manželkou svého mrtvého bratra? V tu chvíli jsem si řekla konec, to šlo do kopru. Pak už to nešlo brát "vážně" Už to bylo jen, to už dočtu.
2. On byl odpovědný za požár co popálil Fallon? Ok to se dalo čekat trošičku. Ale neee. Jemu to prošlo protože smutný kluk co přišel o maminku?
3. Fallonin otec měl něco s mamkou Bena? To už bylo moc.
4. Fallonina matka úplně v pohodě přijala to, že někdo ublížil tak zásadně její dceři. A dotlačila svojí dceru, aby si to přečetla. Trochu mi přišlo, že i naznačila, že mu má odpustit... Ne
5. To jako vážně mu vše odpustila jen tak? Fuuu a žijeme spolu šťastně až do smrti? Všichni jsou strašně vyrovnaní a dospělí a odpouští raz dva. Trestní čin hodí za hlavu. Prostě pohoda.

Přišlo mi, že už nevěděla co by. Tak tam dávala víc a víc zápletek, až to bylo příliš. Přehnaný, přeplácený. Mohl to být milý příběh i třeba s tím, že za to mohl, ale už ne to další. Na konci jsem byla až naštvaná z toho co to má být.

PS: Zajímalo by mě, zda když vydal knihu, tak byl stíhám za žhářství. Nebo mu to projde?

24.09.2024

Obálka knihy Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Máte taky jako já, že se tam chcete vydat? Já hned!
Zas krásný příběh.
Osobně mi přijde, že se jedná o nejslabší příběh z celé série. Ale je pravda, že laťku má hodně vysoko :-)

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi