Konec hry

Konec hry https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418592/bmid_konec-hry-vpE-418592.jpg 4 890 215

Hadrovým panákem vše začalo. Loutkářem to pokračovalo. A teď je tu Konec hry: nejtěžší případ, který kdy detektivové Wolf a Baxterová řešili – a který nemusejí přežít... Finlay Shaw, policista v důchodu, je nalezen mrtvý v zamčené místnosti. Nikdo nepochybuje, že šlo o sebevraždu. Nikdo, až na jednoho detektiva s pošramocenou pověstí – Williama Wolfa Fawkese. Společně se svou bývalou parťačkou Emily Baxterovou a soukromým očkem Edmundsem pátrají v Shawově minulosti. Byl skutečně tak vzorný, jak to vypadalo? Nebo se i na něj najde něco, co nikdy nikomu neprozradil? Ne všichni na oddělení však jásají z Wolfova návratu. A čím hlouběji se Wolf během vyšetřování noří do bahna policejní korupce, tím víc dává opět v sázku svou kariéru – a taky životy svých blízkých.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Endgame , 2019


více info...

Přidat komentář

K@čka
14.04.2024 5 z 5

Ikdyž se u této knihy musí čtenář více soustředit- kniha přeskakuje mezi třemi časovými úseky, velmi mě bavila. Celá série se čte v podstatě sama a za pár dní není co číst. :)

Vivienca
03.04.2024 3 z 5

Knížka mě nebavila, musela jsem se hodně přemáhat, abych dočetla. Autor sice v úvodu píše, že není nutné mít přečtené dvě předchozí knihy, aby děj dával smysl. S tím nesouhlasím. Zejména první půlka je prošpikovaná odkazy na dřívější děj - kdo koho ne/má v oblibě, co ne/vyšlo, kdo koho ne/chrání apod. Předešlé knihy jsem nečetla, takže to byl pro mě nezáživný guláš o mnoha neznámých.

Postavy jsou vesměs nesympatické, z čehož jednoznačně vyčnívá Baxterová, která mě tak iritovala, až jsem doufala, že ji snad nějaký záporák brzy sejme a bude od ní pokoj.

Zvláštní je i styl, jakým autor píše "mrazivý thiller". Nelze mu upřít smysl pro humor - téměř až groteskní humor, což ale v kontextu daného textu vyznívá bizarně a nepatřičně. Humorný popis některých scének by měl určitě velký úspěch v béčkovém sitcomu, ale v detektivce "na život a na smrt" vyznívá dost rozpačitě.

Moje první knížka od autora a bohužel i poslední.


Pajulk
22.02.2024 5 z 5

Sérii Hadrového panáka jsem milovala. Propadla jsem stylu psaní autora. Pouze v poslední díle, jsem se trochu motala. Kde, co, kdy. Vše vlastně až vysvětlil a rozmotal konec.

Booky84
11.11.2023 4 z 5

Poslední díl byl z celé série nejlepší, až jsem měla chvílemi pocit, jako by to psal jiný autor. Kniha byla čtivá, místy i vtipná. Líbilo se mi prolínání minulosti a současnosti, ale ten konec mi přišel uspěchaný.

terimila
03.10.2023 2 z 5

Dost velký trápení, ale dočetla jsem. Vůbec mi to nesedlo. Kdysi jsem četla Hadrového panáka a ten byl pohodovej, ale tohle... ne. Jak už tu opakují ostatní, jako kdyby autor nevěděl, co vlastně píše. Moc tlačí na pilu s vtipností a vůbec to nefunguje.
Děj mi přišel šíleně zmatenej. Ano, uznávám, moje chyba, že jsem Loutkáře četla buď děsně dávno, nebo možná vůbec (neutkvělo mi z něj vůbec nic, ale to ani z Hadrového, a toho jsem četla prokazatelně)... ale i tak by děj měl být přehlednější. Milion postav, jejich zamotaný vazby, kdo s kým konspiruje a kdo je komu zavázán... ehm. Postavy až na výjimky (Maggie a Finlay s Christianem zamlada) jsou v lepším případě nevyzpytatelné (Wolf, Rouche), v horším na facku (Baxterová, Andrea).
Šílené nelogičnosti v ději - Wolf chodící si do vězení jen na noc, to jako kurňadrát fakt? Ach jo. Samotné rozuzlení vraždy nakonec nebylo tak zlý, ale ta omáčka kolem.... a ten závěr, ten mě znechutil totálně. Vůbec celá vztahová zápletka je laciná a trapná.
Nic, s Colem asi končím, je mi líto.

Renca.ch
27.08.2023 5 z 5

Za mě nejlepší díl série, kniha se dobře četla, místy jsem se i zasmála u vtipných dialogů. Je pravda, že kniha hodně naráží na předchozí díly, kdy jsem se místy ztrácela a nepamatovala si předchozí děj, také skákání v čase bylo občas chaotické a konec až nečekaně idylický, ale i tak kniha mě kniha bavila.

petraj30
11.08.2023 3 z 5

Tohle byl nejlepší díl, sice nejde o nic převratného, ale přece jen je to čtivější a napínavější než obvykle.
Myslím, že nebylo žádným velkým překvapením, kdo je vrah, zvláště když se příběh odehrával ve dvou časových linkách. Nicméně druhá půlka byla zbytečně natahovaná, připomínala mi hru s kočkou a myší.
Žádný z hrdinů mi nebyl nijak moc sympatický, až na Maggie. Baxterová si všechno dělala podle svého, ale v tomto díle bych ji nejraději něčím majzla. Ovšem konec byl podle mě až moc pohádkový. A tak se z "krvavé" detektivky zrodil román pro ženy.

Kaka.cs
27.07.2023 4 z 5

Ačkoliv si předchozí díly pamatuji už jen povrchně, můžu s jistotou prohlásit, že Konec hry se mi líbil mnohem víc než Loutkař.
Příběh je zajímavý, líbilo se mi, že se zase sešly pohromadě všechny důležité postavy prvního dílu. Ačkoliv se dalo poměrně brzy odhadnout, kdo je pachatel a i vyšetřovací tým na to přišel přibližně v polovině knížky, líbila se mi ta "hra", která probíhala ve snaze usvědčit pachatele. A to, jak na závěr došlo k usvědčení, bylo za mě mistrovsky vymyšlené, několikrát jsem v závěru byla překvapená.
Celkově bych asi řekla, že mě víc bavila druhá polovina knížky.

Aaaannnn
14.07.2023 5 z 5

Tak za mě jasných 5 hvězd. Mě se líbila celá série, nic nebylo jisté, spousta nečekaného. Líbilo se mi opravdu moc.

Ticiana
03.07.2023 3 z 5

Za mne nejlepší dil a přesto nízké hodnocení. Proste mi nesedí styl psani, postavy těžce nesympaticke (kromě Edmundse). A příběhu jsem vubec nevěřila.

Pletynka
17.06.2023 2 z 5

Z těch dvou předchozích knih je tenhle díl nejslabší a v určitých chvílích jsem se musela překonávat, abych si ho přečetla.

postrach
11.06.2023 3 z 5

Asi není co psát.Kniha se moc nepovedla.

Mišák240
09.05.2023 4 z 5

Závěr trilogie se mi líbil, ačkoli na předchozí 2 díly si už moc nepamatuji.

koolsavage
28.04.2023 2 z 5

Já souhlasím se zdejšími komentáři, že chvílemi, zvláště v druhé půlce, začala být kniha tak moc "zábavná" že to spíše připomínalo grotesku. Nesympatické postavy. Nic moc. (2,5*)

gambinka87
24.03.2023 2 z 5

Po delší pauze mezi prvními dvěma díly jsem se dostala k zakončení série. Pamatuju si, že mne oba díly nadchly a četly se rychle, to se ale zde říci neda.Kniha mne dost zklamala, rádoby vtipné pasáže mi přišly nepřirozené, nějak jsem to Wolfovi "nežrala". Pro mne tedy ne třešnička na dortu. Zápletka předvídatelná, v půlce už tušíte, jak to víceméně dopadne, mám raději napětí od začátku do konce :)

tabaluga
17.02.2023 4 z 5

Po dlouhé přestávce jsem přečetla třetí díl série. Již jsem zapomněla, o čem přesně byly dvě předchozí knihy, proto jsem neměla moc kde navázat. Z tohoto důvodu mi přišlo vyšetřování "sebevraždy" Finlaye takové neskutecné a Wolf s Baxterovou mi přišli jako podivná dvojice. Na napětí to knize neubralo:-) četlo se to moc dobře, ale můj TOP to není:-)

Majuš333
11.02.2023 5 z 5

'Lidi nás vždycky něčím překvapí.'


Výborné zakončenie série :)


Uplynula hodina.
„Sean Connery?“ zkusil to Christian a pootevřel okno, aby se neudusili, protože celý večer kouřili jednu za druhou.
„Jak jsi kruci přišel na Seana Conneryho?“
„Protože mluvíš úplně stejně!“
Finlay se zatvářil dotčeně. „Abys věděl, říká se o mně, že mám skvělý ucho pro intonaci.“
„To asi jo,“ připustil Christian. „To pusa tě zklamala.“
„Dobře. Tak zkus tohle,“ opáčil Finlay podrážděně.
Christian zavřel oči, pozorně naslouchal a přemítal. Finlay to zopakoval pomaleji.
„Sean Connery?“
„Běž do prdele!“

Phyl
08.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Vlk se vrátil. A jaký sebejistý návrat to byl. Velká osina v zadku, opět nakrkne každého zloducha, kamaráda, staré přátele, kolegy, neznámé lidi, známé, ty co se jen mihnou životem, chlápka za volantem taxíku… dokud neshnijí staré rány až skoro k zoufalé smrti, aby se mohly začít celit. Trochu víc sympatií si Vlček v posledním díle zaslouží za to, že nikomu v afektu nerozflákal ksicht na kaši a zapomínal permanentně jméno jen jedné osoby.

Knižnípauza
04.02.2023 2 z 5

Poslední díl knižní série Hadrový panák.
Čekala jsem akcí nabitou knihu jako to bylo u prvního a druhého dílu. Bohužel se žádná akce nedostavila a v půlce knihy jsem se začala dost nudit.
Navíc jsem se při čtení cítila dost zmatená, čtu ještě triller nebo grotesku? Kde je ten vibe z prvního dílu?
A chování Baxterové? Opět katastrofa :(

Tahle kniha byla pro mě spíše zklamání.... :(

Petrasim
30.01.2023 5 z 5

Knížka byla super, akorát je lepší číst všechny 3 série za sebou. Já měla odstup několik let.

Štítky knihy

napětí

Autorovy další knížky

Daniel Cole
britská, 1983
2017  73%Hadrový panák
2018  74%Loutkář
2020  82%Konec hry
2021  77%Imitátor
2020  91%Hadrový panák 1-3

Kniha Konec hry je v

Právě čtených20x
Přečtených1 400x
Čtenářské výzvě226x
Doporučených53x
Knihotéce565x
Chystám se číst390x
Chci si koupit125x
dalších seznamech11x