Námi to končí

Námi to končí
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376534/bmid_nami-to-konci-eNC-376534.jpeg 4 3222 3222

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

It Ends With Us , 2016


více info...

Přidat komentář

Kristýnka_28
včera 5 z 5

(SPOILER) Knížku jsem četla podruhé. Tentokrát jsem se více připravila psychicky na téma, kterým se kniha zabývá - domácí násilí. Toto téma sice není vůbec jednoduché, ale rozhodně je důležité o něm vědět a upozornit na něj. Obdivuji Colleen, že o tom dokázala psát i poté, co sama zažila v dětství. Lilly mi bylo hodně líto a také jsem ji obdivovala za její statečnost, jak v dětství, tak i v dospělosti. Ryle na mě sice působil zpočátku příjemně a mile, ale poté co Lilly poprvé uhodil, jsem na něj velmi rychle změnila názor. Ovšem Atlas byl zlatíčko hned odzačátku. To jak se postavil tomu, co ho v životě potkalo a to jak to s ním nakonec dopadlo?! no prostě naprosto obdivuhodné. Knížku doporučuji úplně všem, ovšem citlivějším duším doporučuji připravit si ke čtení kapesníčky

TeriLoch
včera 5 z 5

Taak tohle jsem od téhle knížky nečekala, o to víc mě mile překvapila. Hodně silný příběh, je tam hodně všeho... lásky, štěstí, smutku, bolesti,.... Bylo fajn si přečíst knížku, kde není vše jen růžové..
Moc dobře a rychle se četla, velmi napínavé. Rozhodně si chci přečíst další díl a těším se také na filmovou verzi, doufám, že bude aspoň z části tak dobrá, jako knížka. :)
Doporučuji !


Simix.š
předevčírem 5 z 5

Ke knižce jsem se dostala omylem, vůbec to není můj žánr, ale když už jsem ji měla u sebe nedalo mi ji vrátit nedotčenou a velice mile mě překvapila. Styl psaní mi vyhovoval, četla se velmi dobře a rychle, příběh byl zajímavý, hezký a smutný zároveň a myslím si, že víc než aktuální, toto téma bude asi v rodinách vždy, at je 19. st. nebo 21. st. Celkově knihu hodnotím kladně, nechci se rozepisovat a spoilerovat, co se mi kdy honilo hlavou .... Protože to vše bylo na konci v epilogu hezky shrnuté. Jen nevím, jestli si chci číst i druhý díl. Mě tento štastný konec asi stačí. Ale moc se těším na film, který jde letos do kin, to jsem taky zjistila náhodou :D

Pisquosus
předevčírem 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha, příjemně strávený čas.

Mám k tomu drobnou výtku, že to bylo takový až moc sladký v některých ohledech.

Maky806
23.07.2024 5 z 5

Tak já měla zhruba do poloviny knihy problém se stylem psaní, což je samozřejmě můj problém, ale pak se to změnilo nebo jsem si zvykla a nemohla se odtrhnout. Určitě se pustim do druhého dílu, už se těším.

Ownkai
17.07.2024 5 z 5

Kniha se četla úplně sama. Krásný, ačkoli bolestivý příběh, ale tak skutečný. Na knize je velmi znát autorčina osobní zkušenost s probíraným tématem a epilog i závěrečné poděkování zapříčinily, že jedno oko nezůstalo suché. Určitě se brzy vrhnu na pokračování a už se moc těším na filmové zpracování.

AkiB
17.07.2024 5 z 5

Nejsou špatní lidé. Jsme všichni jen lidé, kteří někdy dělají špatné věci.

Od Colleen jsem zvyklá na trošku jiné její knihy, tahle mě velice příjemně překvapila a moc se mi líbila. Jak v ní bylo řečeno, nic není černobílé. Dopisy v příběhu dávaly naprostý smysl a celé dílo je naprosto vynikající. Dlouho jsem nečetla tak propracovanou knihu do posledního detailu.

SumýšIrena
11.07.2024 5 z 5

Je to naprosto fantastická kniha. Skvělý pohled do mysli obětí, které své partnery stále milují. Nikdy jsem nechápala, proč od nich neodejdou. Už to chápu. "Někdy i dospělá žena potřebuje máminu náruč, aby si trochu odpočinula od toho být pořád silná."

Andulino
09.07.2024 5 z 5

Moje první kniha od autorky, kterou se dostala už teď do seznamu mých oblíbených autorů! Knihu jsem četla v originále a jsem za to moc ráda, věřím, že tak zůstala stoprocentně zachována autenticita. Příběh je krásný, s obrovským vývojem děje i postav, bolestivý, vracející se do minulosti prostřednictvím dopisů. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a chytila mě za srdce tak moc, že jsem na Lily neustále během dne myslela a čekala, jak to všechno bude dál. Nemůžu se dočkat, až si přečtu druhý díl a další knihy autorky. Ač některé z nich jsou spíše z kategorie young adult, věřím, že se mě mohou též dotknout. Na závěr bych ráda dodala, že obzvlášť oceňuji, jak autorka postavila příběh na tématu, které pro ni samotnou bylo obtížné a až příliš blízké. Neskonale obdivuji, jak dokonale dokázala popsat ten rozpor v emocích člověka a neutuchající odvahu dělat ta správná rozhodnutí. Nádhera!

Mikaela.books
09.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Od teraz, keď uvidím rozprávku,si vždy spomeniem na túto knihu, na príbeh Atlasa a Lily.
.
Lily si ako dieťa prežila veľa a keď dospela, opustila rodný Mein a odišla do Bostonu, do mesta, kde je všetko lepšie. Tak jej to teda tvrdil Atlas, osamelý chlapec, ktorému zachránila život a stal sa jej prvou láskou.
V deň pohrebu svojho otca, kde ,domrví, príhovor, stretne ambiciózneho lekára Ryla, s ktorým sa zblíži (nie fyzicky) a hovoria si len pravdu. Povedia si niekoľko osobných faktov, no Ryle prizná aj to,že ma averziu k vzťahom, keďže ma kariéru na 1.mieste.
Lily si túži otvoriť kvetinárstvo a v Bostone si nájde priestor, kde sa jej sen začne plniť. Prvý deň keď si priestor chce pomaly vypratávať a rekonštruovať sa zraní a stretne Allys ,ktorá na pomoc zavolá svojho manžela Marshalla a s ním sa vo dverách na pomoc objaví Ryle, to musel byť osud, alebo nie?
Ryle a Lily spolu začnú tvoriť pár, a Lily si konečne myslí,že sa jej život dostal do správnych koľají, kde má krásneho a úspešného priateľa, sľubnú kariéru, no nie na dlho, keďže sa to postupne začne vymykať z pod kontroly.
V jeden večer si Lily s mamou zájdu na večeru do novootvorenej reštaurácie a kde nechýba ani Ryle.
Lily zrazu zamrzne a spozná svoju detskú lásku, Atlasa a príbeh sa nám, začne zamotávať.
Lily si ako dieťa písala denníky a väčšinou boli o Atlasovi. Začne si ich po rokoch znova prechádzať a spomínať na všetko krásne čo s Atlasom zažila popri všetkom zlom čo ich obklopovalo.
S Rylom sa to začína komplikovať potom čo ju pri jednej nehode zraní, veď sa stáva, druhý krát a napokon tretí. Jeho výbušnú povahu spolu so sestrou prikladajú možno k tragédii z detstva? No nemení sa a aj prečítané Lilyine denníky a magnetka s ním spravia svoje a hlavne prítomnosť Atlasa.
Všetko to spolu otvorí staré rany, no občas aj tie bolestné spomienky pomôžu človeku sa správne rozhodnúť.

Táto kniha bola pre autorku dosť bolestivá a osobná, keďže v nej opísala a inšpirovala sa aj vlastnými spomienkami, ktoré by najradšej zo svojho života vymazala. No aj napriek momentom plných bolesti, smútku a strachu, v knihe autorka opísala krásny dojímavý príbeh pravej lásky, ktorý si iste zamilujete.

Jita160
21.06.2024 5 z 5

Pro mě je tento příběh ...knižní poklad,je to neuvěřitelně silná a úžasná kniha,vůbec jsem ji neodložila,nešlo to!!!!
Prožívala jsem tolik emocí,ale nejsilnější byla lítost...litovala jsem všechny a milovala je zároveň.

,,Možná že láska neopíše celý kruh. Někdy se jen objeví a zase zmizí tak jako někteří lidé ve vašem životě".

ROZHODNĚ DOPORUČUJI PŘEČÍST.

PS: Díky za tip Eviku:-*

LucieDufy
02.06.2024 5 z 5

Jedním slovem - wow! Byla to jízda, krásná i bolestivá. Poprvé jsem přečetla i cele poděkování, to už hodně znamená. Silné téma, několikrát jsem měla slzy v očích. Ale hlavně silná žena, která dokázala ukončit ten “důvěrně známý vzorec.

petrucha86
01.06.2024 2 z 5

Oceňuji téma a oceňuji zpracování vlastní zkušenosti autorky. A taky se poměrně rychle četlo. A to je tak vše, i když se zabývalo domácím násilím, stejně to bylo takové moc “růžové, všichni krásní, úspěšní, bohatí, plno klišé. První kniha od autorky, po další se sahat nechystám.

akinomV
26.05.2024 5 z 5

Všimla jsem si, že se podle knihy připravuje film a tak jsem si řekla, že bych si mohla konečně přečíst první knížku od "CoHo". Občas to bylo těžké čtení, ale líbilo se mi, jak to celé autorka vykreslila - že nic není takové, jak se z venku zdá a to, že někdo může působit slabě neznamená, že to tak opravdu je. Asi bych dala o hvězdičku méně, ale nakonec mě rozsekala poznámka autorky, takže nakonec plný počet...

Moniska2410
24.05.2024 5 z 5

Po knize sem musela sáhnout, vždyť v létě jde do kina filmové zpracování. A teď si říkám, proč se mi na knihu tak dlouho prášilo a druhý díl projde na řadu další měsíc.

Nechápu jak to Colleen dělá, ale zatím všechny přečtené knihy od ní mě vždy totálně rozsekali. Tentokrát sem postavy jak milovala, tak některé i nenáviděla a konec sem prořvala.

Kniha vás vtáhne od prvních stránek a nepustí dokavaď neotočíte tu poslední.

Tentokrát nám Colleen servíruje téma domácího násilí a přibližuje nám jak se takové ženy cítí a proč v takovém vztahu setrvávají. A mihne se i téma bezdomovectví.

Lily v takovém vztahu vyrůstala, takže si sama přeje najít skvělého a hodného partnera. Jako teenager se seznámila s Atlasem, klukem který žije v polorozpadlém domě vedle nich a stanou se z nich přátelé. Ale po nějaké době Atlas odjíždí a jejich přátelství se na několik let odloučí.

V den který nebyl zrovna pro Lily nejlepší, ale pozná Ryleho. Ze začátku sem ho měla ráda, ale pak se něco stalo a já bych mu nejradši zkroutila krkem.

Bohužel je ale láska kolikrát slepá a je těžké opustit partnera, kterého milujete. Chcete mu dát druhou šanci, protože přece každý si zaslouží druhou šanci. Ale kolik takových šancí je člověk ochoten dát???

V příběhu se objeví dopisy, které psala Lily pro Elen a my tak máme možnost pořádně poznat Atlase, který se v určitou dobu objeví na scéně. A možná kdyby hned řekl pravdu mohl být s Lily.

,,Lily, život je zvláštní. Máme jen vyměřený počet let a musíme je žít tak plně, jak se dá. Nemůžeme marnit čas na něco, co by se možná jednou mohlo stát, nebo co se třeba nikdy nestane."

Jak to celé dopadne si už musíte přečíst sami, jen si nezapomeňte připravit i balík kapesníčků.

Rebarborka
21.05.2024 2 z 5

Ani po druhé autorčině knize se ze mě fanynka nestane.
+ námět
+ čte se rychle
- romantizování a omlouvání násilníka
- moc klišé, moc nahodilostí, až moc dokonalý kamarád, hodně trapností
- styl psaní - taková nepovedená slohovka
Jedna Hooverovka ročně mi stačí.

Nunynka
08.05.2024 5 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. Není to můj žánr,ale fakt mě moc bavila. Líbí se mi knihy nad kterými se musí čtenář zamyslet a tato k nim patří.

Lenka541
03.05.2024 5 z 5

Tady jsem šla cíleně na jistotu. Colleen Hooverova je paní autorka a ješte se mi nestalo, že by mě některá knížka nedostala. Tuto jsem kvůli tématu domácího násilí dlouho odkládala, protože je to pro mě přespříliš. Nicméně po zjištění, že kniha má skoro happyend,jsem ráda, že jsem ji přečetla a na pokračování se nesmírně těším.

TerkaProkopova
01.05.2024 5 z 5

Má první kniha od autorky a rozhodně není poslední.
Nejenže je kniha čtivá a charaktery dobře popsané, ale autorka umí ve čtenáři vyvolat silné emoce.
Doporučuji.

Cucy
26.04.2024 5 z 5

Naprosto nechápu, že jsem na tuto autorku narazila až teď. Její knížky jsou bravurně napsané. Zachytí těžké téma a zpracuje ho naprosto úchvatně.