Život jedna báseň přehled

Život jedna báseň
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202810/bmid_zivot-jedna-basen-P9V-202810.png 4 1840 1840

Život jedna báseň série

1. díl

Půl roku po smrti otce, který zemřel na infarkt, se Layken Cohenová s matkou a devítiletým bratrem stěhují údajně z finančních důvodů z Texasu do města Ypsilanti ve státě Michigan. Později dívka zjišťuje, že skutečným důvodem odjezdu byl matčin utajovaný vážný zdravotní stav. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu plic a v blízkém Detroitu se musí podrobit chemoterapii. Layken v novém domově prožívá také citovou krizi. Na první pohled se zamiluje do sympatického a vtipného Willa Coopera. Jednadvacetiletý učitel angličtiny a milovník poezie, který po smrti rodičů vychovává mladšího bratra, vykonává na střední škole vysokoškolskou praxi a má smlouvu až do příštího roku. Poměr se studentkou by mohl ohrozit jeho další profesní kariéru, a tak chce rozvíjející se vztah ukončit. Dokáže Layken potlačit své city a být v krizové situaci oporou nemocné matce a bratrovi?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Slammed , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život jedna báseň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (435)

Kara28
09.07.2024 5 z 5

Začnu tím, že knihu jsem si koupila někde ve výprodeji a už delší dobu jsem si nějakou knihu od této autorky chtěla přečíst. A páni, vzala mi dech a rozbrečela mě. To spojení lásky a smrti, volnosti a zodpovědnosti nebo až skoro nemyslitelné vztahy mezi sourozenci, matkou a dcerou. Musím říct, že jsem si během čtení toho dost uvědomila. Kniha krásně plynula, vážně byla napsána velmi čtivě a velmi kladně hodnotím zpracování tématu (jistě, šlo by to vždy lépe...). Ale za mě rozhodně skvělá kniha, i přes chyby a občasnou nenávist hlavních hrdinů.

Ludmila91
08.07.2024 5 z 5

Mě se příběh moc líbil


Boogi
23.06.2024 2 z 5

Tak kde začít. Po téhle knížce jsem sáhla hlavně proto, že byla tenká a vypadala, že se bude číst snadno a rychle. Ovšem opak byl pravdou. Musela jsem se do ní vyloženě nutit.

Hned na začátku se mi zdálo divné, že by se po týdnu někdo dal dohromady, ale byla jsem ochotná to přetrpět. Jenže jakmile se ukázalo, že jde dost možná o téma učitel X studentka? To jsem si říkala, že toto nebude dobré. A nepletla jsem se.

Layken byla nesnesitelně sobecká. Kdo by čekal, že se jeho partner vzdá práce, která živí jeho i jeho mladšího sourozence? Taky byla přehnaně zlá na svou mámu (ano, měla těžké období, ale ne vždycky se všechno točí jen kolem tebe), která se ze všech sil snažila poskytnout svým dětem alespoň o trochu lepší život.

Na Willovi mě štvalo, jak jí pořád dával falešně naděje. Měl jí prostě říct, že s ní být nemůže, ale on to sám sobě s radostí komplikoval. Občas se mi zdálo, že Layken i trochu využíval.

Je spousta dalších drobností, co mi na tomhle vadily. Jsem dost zklamaná, protože od Colleen jsem toho četla už dost a zatím se mi zdála jako dobrá autorka. Možná to nebyl úplně můj styl no.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Colleen Hoover: ŽIVOT JEDNA BÁSEŇ

04.01.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Život jedna báseň v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených2 669x
ve Čtenářské výzvě117x
v Doporučených218x
v Knihotéce683x
v Chystám se číst671x
v Chci si koupit196x
v dalších seznamech21x