Námi to začíná

Námi to začíná
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514834/bmid_nami-to-zacina-oXJ-514834.jpg 4 711 711

Lily se po rozvodu snaží vycházet s bývalým manželem Rylem co nejlíp, aby se oba mohli podílet na výchově téměř roční dcerky Emerson. Poté, co se na ulici náhodou setká s Atlasem a nechá se od něj pozvat na rande, se věci začínají komplikovat. Atlas Corrigan je jediný muž, kterého Ryle v blízkosti své bývalé ženy a dcery bude vždycky nesnášet. A Lily si až moc dobře uvědomuje, že ačkoli už nejsou manželé, bude Ryle součástí jejich životů už napořád. Tam, kde skončil epilog bestsellerového fenoménu Námi to končí, pokračuje kniha Námi to začíná. Lily dostala od života druhou šanci na pravou lásku, ale její žárlivý exmanžel jí to příliš neusnadňuje. Dokáže tomu všemu Lily čelit a se svou nově nabytou možností správně naložit?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

It Starts with Us , 2022


více info...

Přidat komentář

Kristýnka_28
včera 5 z 5

(SPOILER) Druhy dil knihy it ends with us jsem přečetla za ani ne 2 dny. Tema se sice porad dotykalo domácího násilí, ale už nebylo tak těžké o tom číst. Knížka krásne popisuje “nový vztah lily a atlase a to jak z pohledu lily, tak z pohledu atlase. Významnou roli v knížce hraje i nová postava - Josh a celkove se v knize dozvídáme více o atlasove minulosti. Za me jsou oba díly skvele a nejde říct, ze by byl nějaký horší a druhy lepsi. Oba mají své kouzlo a pokud jste si v minulém díle stejně jako já zamilovali atlase, rozhodne tento dil doporučuji .

Knihomolka2009
22.07.2024 2 z 5

(SPOILER) Slovní spojení ,,obrovské zklamání" za mě vystihuje tuto knihu. Celkově mě to vůbec nebavilo číst a ani jsem to nechtěla číst, ale prahla jsem po další dokončené sérii ve své knihovně. Už v prvním díle mě postava Lily zrovna nezaujala a moc jsem ji nemusela ( s ohledem na moji recenzi na knihu ,,Námi to končí" musím poznamenat, že můj názor se postupem času po napsání zmíněné recenze změnil ). Atlas nikdy nepatřil mezi moje oblíbené mužské protagonisty, zdál se takový málo uvěřitelný, neměl téměř žádné špatné vlastnosti a pro mě postrádal přitažlivost. Rylea, jakožto hlavního záporaka, jsem měla o mnoho radši, byl opravdový a já bych za sebe klidně uvítala alespoň jednu kapitolu z jeho pohledu ( Tímto komentářem ovšem nechci nijak ospravedlňovat jeho agresivní chování vůči Lily ). Příběh byl postaven hlavně na romantické lince, čímž autorka cílila převážně na fanoušky Atlase, kteří toužili po naplnění jeho vztahu s Lily. Okolní dramata v zápletce byla upřímně na nic a jen zbytečně zaplňovala několik zbytných stránek knihy. Proto si stojím za tím názorem, že by bylo moudřejší, kdyby místo knihy vznikly spíše jen takové tři bonusové kapitoly obsahující pouze romantiku mezi Atlasem a Lily. Není pro mě cílem, aby se tento komentář někoho dotkl a chápu všechny, kterým se kniha líbila.


Simmminek
13.07.2024 5 z 5

Colleen nikdy nezklame a šťastné konce existují.
… Každý konec má svůj začátek.

Mikaela.books
09.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Začína sa to nami nadväzuje na prvú časť Končí sa to nami.
. Lily a jej bývalý manžel Ryle sa dohodli na starostlivosti o dcérku Emerson a pred stretnutím sa stretne náhodou so svojou prvou láskou Atlasom, ktorého nevidela takmer 2 roky.
Čitateľ by si myslel, že aspoň raz im čas praje, a tak Lily neváha a prijme Atlasovo pozvanie na rande, no neteší sa však dlho. Uvedomí si, že hoci s Rylom už nie sú manželia, ešte vždy má miesto v jej živote. A Ryle zas nestrpí Atlasa v blízkosti svojej dcéry a bývalej manželky, tak im ich životy troška spestruje. Na konci sa konečne nie len čitateľ ale hlavne Lily a Atlas konečne dočkajú happy endu.
Koniec ma troška sklamal, keďže by som bola rada za troška dlhšie rozpísanie ale inak kniha super.

LusSyNDA
03.07.2024 5 z 5

Od Colleen clovek ceka romantiku pri ktere se potutelne usmiva. To presne jsem dostala. Prvni dil "Nami to konci" je za me ma nejoblibenejsi kniha od Colleen. Jsem moc rada, ze v druhem dile dostala Lily s Atlasem sanci se do sebe znovu zamilovat. Takto nejak si predstavuji happy end :-)

Leído
26.06.2024 5 z 5

Já jsem od knížky dostala, co jsem očekávala. Nejsem zklamaná. Námi to končí byla knížka, která mě hodně zasáhla a rezonovala ve mně i dlouho po přečtení, takže jsem v druhém díle naskočila do rozjetého vlaku. Postavy jsem důvěrně znala. Kniha byla opět velmi realistická v tom, že rozvodem peklo nemusí vůbec končit. V prvním díle jsem soucítila s Rylem, přišel mi jako postava opravdovější. Narozdíl od až příliš dokonalého Atlase. Takových Rylů je na světě spoustu, i když doufám, že většina to ukočíruje bez násilí. Trochu mě mrzelo, že v tomto díle už z Ryla udělala autorka čistě zápornou postavu. Překážku ve štěstí druhých, jako by na něm nebylo vůbec nic dobrého. Ve skutečnosti měl pravdu. On byl vždycky druhý. Lili se vzpomínek na Atlase nikdy nevzdala a Ryle byl jen náhradník. Nikdo nechce být pro svého partnera v srdci ten druhý. Čímž samozřejmě nijak neomlouvám jeho chování.

Nemůžu se nepozastavit nad tím, že v dark romancích hrdinům jako je Ryle fandíme. Jsou to ale pohádky a i když je na začátku hrdina násilnický k ženě, nakonec jí se stejnou vášní miluje a naopak chrání. Ve skutečném životě násilnický člověk násilnickým zůstane. A ani moc nevěřím tomu, že by je někdo donutil chodit na terapie.

kslunicko
24.06.2024

(SPOILER) Nebýt Atlasova "ztraceného" bratra, tak to bylo takové plytké

Jita160
24.06.2024 5 z 5

Je naprosto boží ,že zrovna tento příběh je zfilmovaný,upřímně si to zaslouží.Byla to jízda všemožnými emocemi.
Jsem moc ráda,že jsem měla oba díle po ruce,protože byly strhující každý jiným zpusobem.
I když je jasné jak to vše skončí tak i přesto čtěte dál...protože chcete vědět jak si tito dva simpatičtí hrdinové ,poznamenaní domácím násilím prožijí svůj happyend.
Báječný!!!!

Pája699
17.06.2024 3 z 5

Pokračování příběhu Atlase a Lily…..autorčinou výhodou určitě je, že umí úžasně psát, o tom žádná.

Bohužel za mě „vynucené“ pokračování nesplnilo ten kýžený efekt a účel. Kniha mi přijde bez děje a srdečně mě to taky nikterak nezasáhlo.
Nehledě na fakt, že jsem musela hooodně v paměti pátrat o čem všem byl první díl. Naštěstí to netrvalo dlouho a mozkové závity naskočily :-D

První díl byl pecka srdeční záležitost. Co se týče druhého dílu, tak tam za týden nebudu vědět o čem byl.

Atlas je takový princ na bílém koni…víc takových .-)

Mišmiš
16.06.2024 5 z 5

moc bych chtěla Atlase pro sebe :-)

Kniha byla super stejně jako první díl. Těším se na další čtení od autorky :-)

Laf
10.06.2024 5 z 5

Kniha mne hned vtáhla, ač jsem se toho ze začátku bála, protože ne vždy se pokračování povede, ale tady se zadařilo a navíc se mi líbilo, že to plynule navazovalo tam, kde končil první díl. Tato kniha je také opět nadupaná emocemi, jak to autorka prostě umí, že to nejde jinak a nutí vás to prožívat vše s postavami. Za mne další kniha od této autorky, která se povedla. Vřele doporučuji :)

klara.franta
28.05.2024 5 z 5

Druhý díl ke knize Námi to končí. Myslela jsem, že to bude nudné pokračování prvního dílu a nic zajímavého už nepříjde. Ale pár zvratů a překvapení přece jen přišlo. Tak jak jsem zhltla první díl, tak jsem zhltla i ten druhý.

hlavajda93
28.05.2024 5 z 5

Pohádkové zakončení pro všechny, co čekaly, jak to dopadne s Lily a Atlasem. Trošku moc dobrých konců, ale to jsme přece pro Lily a Atlase chtěly:)

Bětuu
21.05.2024 4 z 5

Je to trochu klišé, nereálné, divné, rychlé a tak úžasné, že se to čte samo a vy se přistihnete přitom, jak se usmíváte, brečíte, nechápete a pak máte přečteno a chcete, aby byl Atlas reálný :)

Pajulk
14.05.2024 5 z 5

Hoover prostě neodložíte :D Super jako vždy

Nunynka
08.05.2024 4 z 5

Nedávno jsem četla Námi to končí a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Tento druhý díl je opravdu velmi nastavovaný. Ale autorčiny knihy se velice dobře čtou. Jdu hned na další její knihu.

teepe
02.05.2024 3 z 5

Co k tomu říct... Přiznám se, že už je to hodně dávno co jsem četla první díl, takže mi docela dlouho trvalo, než jsem si rozpomněla o čem byl první díl. Já jsem velký fanda Colleen, ale tohle mě prostě zas tak nebavilo, vždyť se tam nic nedělo. Dočetla jsem, ale určitě se ke knize vracet nebudu. A ještě jedna podstatná věc, nejsem žádný fanatik gramatiky, ale proboha, jak může projít slovo zklapni nebo hostka přes korekci.

Andělla
01.05.2024 5 z 5

Kniha se četla sama, ostatně jako všechny knížky od Colleen. Nečekejte žádný boom, ostatně jak Colleen sama napsala, ona se do druhého dílu pouštět nechtěla, ale napsala ho pro nás. I když už jsem dopředu tak nějak tušila jak to dopadne, moc jsem si knížku užila.

nakavusterezou
26.04.2024 4 z 5

Těšila jsem se na pokračování a víte co? Jsem spokojená:)

Kdo se zamiloval do Atlase v prvním dílu (Námi to končí), pokračování jistě ocení. Čtenář tu dostane přesně to, co chce a potřebuje.

Je pravda, že oproti Námi to končí, je to trochu slabší dějová linka (ale to se není čemu divit, v prvním „díle“ je to fakt nářez) :D

Suma sumárum.
Jsem spokojená a nelituji, že jsem si knihu přečetla:)

Toledo
17.04.2024 3 z 5

O dost slabší druhý díl.
Je pravda, že z prvního jsem byla úplně u vytržení, takže jsem ani neočekávala, že by "vynucené" pokračování bylo na takové úrovni. Ráda jsem si to však přečetla, bylo to milé a bez zbytečných dramat.