Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495888/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-XJM-495888.jpg 4 1870 1870

Stárnoucí a uzavřená hollywoodská filmová ikona Evelyn Hugo je konečně připravena říct pravdu o svém okouzlujícím a skandálním životě. Ale když si pro tuto práci vybere neznámou reportérku časopisu Monique Grantovou, nikdo není ohromen více než samotná Monique. Proč ji? Proč teď? Monique není zrovna na vrcholu světa. Manžel ji opustil a její profesní život nikam nevede. Bez ohledu na to, proč si ji Evelyn vybrala k napsání své biografie, je Monique odhodlaná využít této příležitosti k nastartování své kariéry. Monique, která je povolána do Evelynina luxusního bytu, fascinovaně poslouchá, jak herečka vypráví svůj příběh. Od cesty do Los Angeles v 50. letech až po rozhodnutí opustit showbyznys v 80. letech a samozřejmě sedm manželů na cestě. Evelyn rozvíjí příběh o nelítostných ambicích, nečekaném přátelství a velké zakázané lásce. Monique začíná pociťovat velmi reálné spojení s legendární hvězdou, ale jak se Evelynin příběh blíží ke svému závěru, je jasné, že její život se tragicky a nezvratně protne s Monique.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

The Seven Husbands of Evelyn Hugo , 2017


více info...

Přidat komentář

marcela3655
dnes 5 z 5

Úžasná kniha.Škoda jen že Evelyn Hugo je fiktivní..

ela1972
včera 5 z 5

Z této knihy jsem měla trošku strach. Bála jsem se, že budu zklamaná, protože má moc kladných hodnocení. Ale jsem nadšená. Souhladím se vším, co je napsáno v předchozím komentáři.


Jara.v
předevčírem 5 z 5

Poslední dobou mám docela šťastnou ruku na kvalitní příběhy s podtextem k zamyšlení. I tato kniha mě pohltila. Nemohla jsem ji odložit. Byť smyšlený příběh, ale ukazuje lesk i bídu Hollywoodu v jeho největší slávě. Boj o místo ve společnosti ale i v životě. Co vše je člověk ochoten udělat, aby ochránil své blízké. Co je ještě morálně správné. Dá se to takto globálně posoudit? Nebyl to příběh plný akce, ale přesto to bylo čtivé a na konci ukápla i nějaká ta slza.

Mi-šu-le
18.07.2024 5 z 5

Úžasná kniha plná úžasných postav. Mám chuť poznat Evelyn Hugo, Harryho, Celii a další. Po dlouhé době příběh, který mě naprosto uchvátil a nutil číst až do pozdních hodin. Musím říct, že knihu nejen doporučuji, ale je to vážně zážitek. Od autorky si přečtu i jiné knihy. Smála jsem se, plakala, byla navztekaná, ale hlavně stále zvědavá, co bude dál. Příběh je plný intrik, podvodů a lží, přitom to nijak čtenáře nestresuje. Úžasné!!!

Allys
16.07.2024 5 z 5

Knihu jsem nějakou dobu obcházela, vzhledem k tomu, že nejsem fanda bulváru a sledovaní „hvězd“ mimo času ve filmech. Hodnocení tady mě však nakonec přesvědčilo a jsem tomu velice ráda.
Tenhle fiktivní příběh je napsaný tak realisticky, že je těžké uvěřit, že se to nestalo. Autorka se inspirovala několika skutečnými událostmi u reálných hereček. Skvěle podaný dej, čtenář prožije asi všechny možné emoce a najdou se i překvapivé zvraty a dojímavé momenty.
V příběhu je velice přirozeně a nevtíravě zpracovaná i LGBT tematika, násilí v na oko dokonalých manželstvích, emocionální chlad ve vztazích, kariéra žen ve významném období pro Hollywood apod..
Po celou dobu jsem tušila přepojení Evelyn s Monique, ale jak to bylo, mě překvapilo. Příběh je plný zvratů, tajemství a často i toxických vztahů, celkově je však všechno z příběhu uvěřitelné.

kristinica
10.07.2024 4 z 5

Nevšední kniha o stejně nevšední ženě. Nejdřív jsem ji na chvíli odložila, protože tohle není úplně můj styl, fiktivní hvězda propíraná bulvárem? Nesympatická pětatřicetiletá novinářka, která se chová jako dvacetiletá a pokládá pěkně otravné a zbytečné otázky? Ale postupně mě to velmi vtáhlo, starý Hollywood, všechny aféry, lásky, hlavně ta největší, i na slzy ke konci došlo, to bych na začátku vážně nečekala. 4.5*

janca.hl
06.07.2024 5 z 5

Tak toto byla dokonalost! Prvních cca. 100 stránek jsem měla problém se začíst, ale pak to byla jízda. Ve čtení vás udržuje jedno velké tajemství, které je neseno přes celou knihu. Kniha je tak zraňující, uvěřitelná a lidská, že to snad nejde ani popsat. Knihu rozhodně nečtu poprvé a autorce skládám velkou poklonu za tak úžasný příběh, plno věcí si z ní odnesu. Strašně moc vám ji doporučuji a je to jedna z nejlepších knih, které jsem zatím kdy přečetla.

elizajamison
03.07.2024 5 z 5

Doháje, tak tohle bylo povedený! Knihu jsem hltala jedním dechem, měla jsem potřebu se o Evelyn dozvědět co nejvíce a také jsem toužila po odhalení tajemství, který se sebou odkaz Evelyn nese. Kniha mě oslnila na tolik, že jsem ji četla již snad 5x, jak v angličtině, tak i v čestině a ta kniha je zatraceně dobrá úplně po každý co ji čtu.
V Evelyn jsem našla kouska sebe a proto jsem ji možná celou tu dobu tak strašně moc nesnášela a zároveň ji rozumněla, jakoby ona byla mnou. Její rozhodnutí mě fascinovala, její charakter a myšlenky byly vytrhnuty z lidského bytí, byly skutečné.
Jednoduše je to kniha s opravdovým charakterem a poselstvím

sabi_z_knihy
03.07.2024 5 z 5

Zatraceně, Evelyn! Tys mě zničila. Ale zároveň - wow! Toto jsem nečekala.
Od autorky jsem už četla Daisy Jones, ale ta mě teda moc neoslovila. Dnes ale už vím, že jsem na tu knížku byla asi ještě moc mladá a dneska bych na ní možná nahlížela jinak. No, ale po zklamání z Daisy jsem se knížkám od této autorky vyhýbala. Tak nějak mě ale lákala Evelyn, protože mě zajímalo, proč je to takový hit. Takže když jsem viděla štafetu, neváhala jsem a zapojila jsem se. No a teda... jsem velice mile překvapena. Zcela upřímně? Myslím, že jsem ještě nikdy nečetla takhle lidsky napsanou knížku s takto lidskými postavami. Moc se mi líbilo, jak se postavy během čtení měnily, jak jste je místy nenáviděli a milovali zároveň. Líbilo se mi, jak chybovaly a své chyby si následně i uvědomovaly. Tak neskutečně lidské mi to připadalo.
Evelyn Hugo je něco. Líbil se mi její neskutečně silný ženský charakter. To je něco, co vážně dokážou ocenit. A obdivovala jsem i to, že věděla co chce a nebála se udělat všechno pro to, aby toho dosáhla. Monique byla taky fascinující postava a její vývoj napříč knihou jsem milovala.

A závěrem? Můžu knihu jenom doporučit, je to úžasně napsaný silný příběh, ke kterému si ale nachystejte krabičku kapesníků, protože pochybuju, že vám oči zůstanou suché.

5/5

instagram: sabi_z_knihy

luckomar
03.07.2024 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale že by mě vystřelila z pantoflí? To ne. Spíš taková oddychovka.

Tereza137
26.06.2024 5 z 5

Tak toto byla jízda, to vám musím říct. Co nemohu říct, tak určitě hned ne (aspoň pro mě) od začátku, jelikož to bylo celkem dost zdlouhavé, než se konečně příběh rozjel, no, ale jakmile se rozjel, tak vám přísahám, že autorka opět ukázala, že je to paní autorka s velkým P, jelikož jsem se opět přesvědčila, že umí psát neskutečně realisticky. Chvílemi jsem si až myslela, že Evelyn Hugo existovala a chtěla jsem si ji hledat na internetu.

Autorka nám zde ukazuje celkem dost drsný svět Hollywoodu a cestu, jak se dostat na ten vrchol, na to místo, aby vás bylo vidět a myslím si, že to v dnešní době není o nic jiné, jen se o tom nemluví.

Evelyn Hugo mi byla sympatická, i když dělala ty věci, které udělala, většinou to vždy bylo na úkor něčeho, co by prospělo ostatním, ale taky jí samotné a ve výsledku jí to vlastně ani za zlé nemám. Bylo neskutečný číst všechny ty příběhy s těmi jejími manžely a zjišťovat, kdo skutečně byla její osudová láska.

Hlavní hrdinka Monique byla vcelku zajímavá postava, ale žádný výhrady k ní nemám, jelikož autorka se nejvíce zaměřovala hlavně na Evelyn. Monique jsem litovala jen na konci knihy, kdy mě to fakt dostalo.

Konec knihy byl na jednu stránku očekávaný, na tu druhou vlastně vůbec ne, jelikož jsem byla velmi mile překvapena, jak si autorka umí pohrát s čtenářovou myslí. Bylo to fakt neskutečně krásné počtení plné emocí.

Kristy.Seb
16.06.2024 4 z 5

Když dostanete příležitost změnit svůj život, buďte připravená udělat všechno co je potřeba, aby se vám to podařilo. Svět vám věci nedá, musíte si je vzít.

Nikdo není jen oběť nebo jenom vítěz.vsichni jsou někde mezi. Idiot, kteří že sebe dělají jedno nebo druhé, nejenže si lžou do kapsy, ale taky jsou prvoplánoví.

Trochu jsem se ztrácela ve jménech. Co se týká příběhu, musela jsem si neustále říkat ohledně dnešní doby, co za úspěchy všech asi tak stojí...

marieke
16.06.2024 4 z 5

Tato knížka na mě loni jednu dobu všude vyskakovala tak jsem byla zvědavá, ale do ruky se mi dostala až teď a vážně mě bavila! Není to úplně můj žánr, ale občas si takovou oddechovku z prostředí americké (hollywoodské) smetánky ráda přečtu a tohle bylo přesně ono. Ideální příběh teď na léto nebo dovolenou.

Kerberos
13.06.2024 4 z 5

Přiznám se ,že jsem od knihy očekávala úplně něco jiného.Výsledkem byl lidský příběh ženy,která se celý život tajila svou orientaci a obklopila se lidmi,kteří měli podobný problém.Úspěšně se jí podařilo vše skrývat a oklamat tehdejší společnost.

vaclav3867
03.06.2024 5 z 5

„Nevadí vám to? Že se vaši manželé stali takovou událostí na titulních stranách novin, tak často zmiňovanou, že téměř zastínili vaši práci i vás samotnou? Že jediné, o čem se mluví, když se mluví o vás, je sedm manželů Evelyn Hugo?“ (...)
„Ne,“ řekla mi. „Protože jsou to jen manželé. Já jsem Evelyn Hugo.“

Složitý příběh o lásce, slávě a lžích. O (fiktivní?) ženě, která se vzdala všeho, jen aby se stala bohatou a slavnou. A o tom, jak nám naše tvrdohlavost a pýcha brání být šťastní, dokud není příliš pozdě.

Leny68
29.05.2024 5 z 5

Zlatá éra Hollywoodu a jedna žena, která měla co říct. Skvělé čtení, které mě opravdu bavilo. Evelyn byla silná osobnost, i když mi chvílemi lezla na nervy. Trochu jsem v ní viděla Marylin Monroe, i když té se nepovedlo dosáhnout věku, kdy by mohla bilancovat svůj život.

Kenan
28.05.2024 5 z 5

Četla jsem ji až po Carrie Soto, která šla úplně mimo mně, proto jsem měla obavy, ale Evelyn je čtivý příběh stárnoucí filmové hvězdy, který se mi líbil. Přínosem bylo, dle mého, i srovnání, kam se posunula doba ve vnímání některých věcí ze života Evelyn, důraz na to, že bez ohledu na to kolik má člověk peněz, chce někam patřit.

Veru_92
28.05.2024 5 z 5

Nezapomenutelná. Většina lidí, co čte, nemá rádo otázku na nejoblíbenější knihu. Spousta knih je nečím výjimečná (až na úplné braky, které se opravdu nedají číst, tak je radši necháte ve vlaku, kdyby někdo chtěl, protože i když je to sračka, pořád je to kniha a ty se prostě nevyhazují do koše), takže vybrat jen jednu nejde. Možná jednu z daného žánru ano. Ale kdybych měla pistoli u hlavy a musela bych vybrat třeba 5, tato by byla mezi nimi. Dotkla se mě moc, z různých důvodů. Což je stejně jedno, protože každému se líbí něco jiného, ale mně se líbila zrovna tahle. :)

Ctenar1202
22.05.2024 5 z 5

Příběh byl sepsaný naprosto dokonale. Čtivý od prvního písmenka. Autorka má úžasný dar vylíčit postavy i prostředí tak, že máte pocit, jako kdybyste s postavami seděli v jedné místnosti a byli tichými pozorovateli. Evelyn budete milovat, obdivovat, zatracovat, nenávidět a nakonec vlastně možná i litovat. Emoce mnou při čtení opravdu cloumaly. Miluju, když si mě příběh natolik získá, že na něj myslím, i když zrovna nečtu. Ač je Evelyn smyšlená postava, tak jsem v ní prostě viděla Marilyn Monroe. Blonďatá kráska, která uhranula svět.

sweeney
21.05.2024 2 z 5

Životní příběh fiktivní hollywoodské star. Musím přiznat, že podle nadšených ohlasů jsem čekala o něco víc. Myšlenka není špatná, stárnoucí bývalá hvězda se rozhodne po sobě zanechat memoáry, knihu, která by převyprávěla její život bez příkras, tak, jak ho ve skutečnosti prožila. A k tomuto účelu si přizve novinářku Monique (důvod, proč zrovna ji, se čtenář dozví na konci).
Nicméně chybělo mi nějaké napětí, zvraty, zkrátka něco, co by mě donutilo knížku neodložit ani na chvíli.
Uvidíme, možná mě další autorčina kniha přesvědčí víc :)