Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495888/bmid_sedm-manzelu-evelyn-hugo-XJM-495888.jpg 4 1711 399

Stárnoucí a uzavřená hollywoodská filmová ikona Evelyn Hugo je konečně připravena říct pravdu o svém okouzlujícím a skandálním životě. Ale když si pro tuto práci vybere neznámou reportérku časopisu Monique Grantovou, nikdo není ohromen více než samotná Monique. Proč ji? Proč teď? Monique není zrovna na vrcholu světa. Manžel ji opustil a její profesní život nikam nevede. Bez ohledu na to, proč si ji Evelyn vybrala k napsání své biografie, je Monique odhodlaná využít této příležitosti k nastartování své kariéry. Monique, která je povolána do Evelynina luxusního bytu, fascinovaně poslouchá, jak herečka vypráví svůj příběh. Od cesty do Los Angeles v 50. letech až po rozhodnutí opustit showbyznys v 80. letech a samozřejmě sedm manželů na cestě. Evelyn rozvíjí příběh o nelítostných ambicích, nečekaném přátelství a velké zakázané lásce. Monique začíná pociťovat velmi reálné spojení s legendární hvězdou, ale jak se Evelynin příběh blíží ke svému závěru, je jasné, že její život se tragicky a nezvratně protne s Monique.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

The Seven Husbands of Evelyn Hugo , 2017


více info...

Přidat komentář

Ellkao
13.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Pláču! Nádherný příběh.
Ale teď trochu nepopulární názor, nelezla vám občas Celia trošku na nervy?

hko
12.04.2024 3 z 5

Jako upřímně, je to brak. Ale čtivý, to se nedá popřít.


Lavina
12.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo velmi zajímavé.... přečtení knihy jsme dlouho odkládala,ale nakonec to stálo za to.Rozjezd byl pomalejší, ale závěr strhující.
Autorka umí opravdu bravurně psát,vše bylo úžasně reálné a uvěřitelné.

kikies
11.04.2024 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude bavit takový jakýsi fiktivní životopis. Začínala jsem číst s jistou skepsí a moc se mi do toho nechtělo, ale zvědavost zvítězila... a k mému překvapení mě to neskutečně chytilo a bavilo. Nejsem schopná říct proč, ale bylo to tak. Přelouskala jsem tu bachratou bichli raz dva, ani jsem nemrkla.

katallinka
05.04.2024 5 z 5

Zase jsem si jednou pobrečela. Perfektní příběh, který zachycuje nesmírně zajímavý život herečky. Pořád nemůžu uvěřit, že nikdy nežila, protože vše bylo tak reálné a život se s ní určitě nemazlil. Autorka umí napsat neskutečně poutavé knihy!

ddkk
02.04.2024 3 z 5

E-book jsem získala zdarma, jinak bych se ke knize o sedmi manželích Evelyn Hugo asi vůbec nedostala. Zajímalo mě, proč je příběh tak vysoce hodnocen (většinou) a jestli je to opravdu taková bomba...

Přiznávám, že jsem knížku přečetla docela rychle, ovšem občas jsem leccos přeskočila. Nebylo to vždycky úplně zajímavé a myslím, že některé pasáže ani neměly valný význam pro příběh. Až do konce jsem čekala, co to vlastně Evelyn skrývá a proč si za svou životopiskyni (ech!) vybrala právě Monique, a jaké že příšerné tajemství to vypluje na povrch...no, bylo to docela překvapivé, ale tím, jak se v tom autorka do konce patlala, ten pravý efekt nečekaného se poněkud rozpliznul...

Když to shrnu, není to špatné čtení, ale moc bych od toho nečekala. U mne za tři.

LenkaKa
02.04.2024 5 z 5

V knihovně pouze na záznam, ale čekání stálo za to. Krásný příběh. Nic není černobílé a když nevíme o člověku všechno neměli bychom ho soudit. Světská sláva polní tráva.....

karin4338
24.03.2024 5 z 5

Brilantne napisany pribeh, ktory naozaj chyti za srdce. Autorku este vyhladam s jej ostatymi knizkami.

VeruHoráková
23.03.2024 5 z 5

Moje druhá kniha od autorky Taylor Jenkins Reid a opět jsem nadšená! Sedm manželů Evelyn Hugo je příběh o lásce, zklamání, naději a radosti jedné hollywoodské ikony zasazený do zlaté éry Hollywoodu.

Byť se jedná o fiktivní příběh, člověk z toho má pocit, že se jedná reálný životopis. Kniha je opravdu perfektně a brilantně napsaná, příběh je působivý a podrobně propracovaný. Knihu jsem od počátku hltala a za mě tam nebylo jediné hluché nebo nudné místo.

Evelyn, ať už byla jakákoliv, byla osoba na kterou nezapomenete. Pro mě to byla žena, která si šla celý život za svým a pro svůj sen obětovala vše. Její život byl fascinující, ale často smutný. Já ji od počátku fandila a přála ji, aby tu svoji lásku nakonec našla a byla šťastná.

Příběh Evelyn si budu pamatovat ještě hodně dlouho a teď už naprosto chápu ten humbuk, který kolem knihy byl. Knihu tak jednoznačně doporučuji! Od autorky si určitě přečtu i její další knihy, protože její styl psaní se mi opravdu líbí.

kacezz
19.03.2024 5 z 5

Tahle kniha mě fakt nadchla. Strhující děj od začátku do konce, ale zároveň vlastně v odpočinkovém tempu. Není to ten typ knihy, kdy se přes určité nudné pasáže prokousáváte, abyste se dostali k těm zábavnějším. Ani ten, kdy kniha už v první v půlce vyčerpá svůj potenciál a dokonce ani kniha, u které po pár stránkách dokážete dost jednoznačně odhadnout, jak to všechno dopadne. Bože víc takových knih! :)

čemijka
16.03.2024 4 z 5

Příběh má dvě časové roviny, dvě vypravěčky. Evelyn nás provází jejím životem od 50. let v Hollywoodu. Vypráví, co všechno udělala pro svou slávu, ale i pro to, aby byla alespoň trochu šťastná. Jaké oběti musela přinést na oltář, aby dosáhla všeho, po čem toužila. Její povídání se prolíná se současností, kdy už jako zralá žena, která si prožila své, všechno vypráví novinářce Monique, z jejíž pohledu se díváme na současnost. Autorka ve čtenáři vzbuzuje zvědavost, kdy potřebujeme vědět, co se bude dít dál. Vždy lehce naťukne budoucí děj, a my nutně chceme zjistit, proč, jak a kdy. Hodně vítám i občasné novinové články, které posouvají děj dopředu nebo komentují zrovna události, které se v životě Evelyn dějí tak, jak jsou vidět (a někdy jak chce hrdinka, aby byla vnímána veřejností) navenek a jenom čtenář ví, jak je to doopravdy.
Nic není tak, jak se na první pohled zdá, obzvlášť u veřejně známých osobností :-)

sarka45
12.03.2024 4 z 5

Zajímavý náhled na to, co všechno je člověk schopen udělat pro splnění svého snu. Celý život přetvářky a manipulace s lidmi. Je to účinné, když na to máte žaludek. Ale dosáhnete takhle štěstí? Asi těžko. Evelyn neměla šťastné dětství a upnula se k tomu, že sláva ji to nahradí. Ale tak to nefunguje. Až velice pozdě si konečně přiznala, že její srdce touží po rodině, po harmonii, po lásce. A to měla štěstí, že se potkala s Harrym, který se jí stal opravdovým přítelem na celý život, protože jinak by její život byl úplně osamělý.
Bylo to pro mě zajímavé zamyšlení nad tím, co v životě je důležité. Jak je sláva polní tráva a peníze člověka šťastného neučiní. Přitom ty peníze otvírají člověku neuvěřitelné možnosti se vydat úplně jiným směrem, za hlasem srdce. Jenže bohatí lidé se bojí, že tím o něco přijdou, a nechápou, že naopak mohou něco úžasného získat.
Ukázalo to také, jak obtížné to měly homosexuální páry (snad už jsme se někam posunuli).
Příběh byl hezky vystavěn se zajímavou pointou na závěr.
Četlo se mi to hezky.

cllarissa
11.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Moc hezky napsaná pohádka pro dospělé. Pokud hledáte oddechové čtení, které si okamžitě zamilujete a občas Vás dojme k slzám, určitě doporučuju toto dílko. Místy se dotýká hlubokých témat jako je rasismus nebo asistovaná sebevražda, ale především poukazuje na boj za práva homosexuálů. Celé je to pojaté a napsané moc hezkým a nevtíravým způsobem a přitom vyzdvihuje to nejdůležitější - všichni jsme lidi, všichni jsme stejní a chceme totéž - lásku, rodinu, sounáležitost. Sledujeme příběh sympatické hlavní hrdinky, která samozřejmě vše pochopí, až na konci knihy. Příběh je krásný, skvěle napsaný a nepustí Vás až do konce.

emamat
06.03.2024 4 z 5

Na tuto knihu jsem se dlouho chystala s velkým očekáváním. Nemůžu říci, že mě zklamala, ale také mě moc nechytla. Postava hollywoodské star Evelyn byla hodně uvěřitelná. Ale děj zbytečně zdlouhavý a ten konec - ten byl opravdu ve stylu Hollywoodu.

6591
04.03.2024 5 z 5

Věděla jsem, že to bude pecka, ale až tak úžasnou knihu jsem nečekala.
Postavy dobře propracované, živé.
Děj plynul, někdy pomalu, místy dost uspěchaně. Je to asi divné, ale nejvíc jsem si zamilovala Harryho, úžasný člověk a jeho smrtí (což nám už na začátku řeknou) mě kniha tak zničila, že jsem dál už nebyla schopná cítit nějaký smutek....

Petra_V
03.03.2024 3 z 5

Knihu jsou začala číst i díky velkému množství kladných recenzí, díky kterým se jí snad ani nedalo uniknout. Velké očekávání však dle mého názoru nenaplnila, naopak, myslím, že jí spíše uškodilo. Kniha byla čtivá, to ano, ale Evelyn mi byla od začátku nesympatická a bohužel se to s počtem přečtených stran neměnilo.

baruu.s
03.03.2024 5 z 5

Je těžké uvěřit, kolik toho žena dokáže protrpět.

momo01
02.03.2024 3 z 5

Tři hvězdičky za čistý výplach mozku, který je ale někdy taky potřeba. Četla se mi dobře, ale prostě vím, že je to ten typ knihy, který si za chvíli nebudu pamatovat.

Mathiola8
01.03.2024 4 z 5

Jo nakonec se mi to líbilo. Bavilo mě to odhalení, ta upřímnost, opravdu jsem ji z knihy cítila.

bookcase
29.02.2024 4 z 5

Posloucháno jako audio, paní Zawadská je top a dala tomu to správné kouzlo a kus Evelyniny osobnosti. Příběh se mi líbil, taky jsem měla nutkání hledat si info o hlavní hrdince na netu, stejně jako o jejích filmech, natolik je to sugestivní.