Daisy Jones & The Six přehled
Datum 12. července 1979 s sebou přineslo rozpad jedné z nejslavnějších rockových kapel 70. let. Co vedlo všech sedm členů skupiny k tomu, aby se nečekaně a navždy rozešli? Teprve po několika desetiletích podává každý ze zúčastněných muzikantů své vlastní vysvětlení. Zpěvačka a písničkářka Daisy Jones se po společném turné chystá spolupracovat s kapelou The Six a jejím frontmanem Billym Dunnem na novém albu. Setkání dvou silných a mimořádně talentovaných osobností nemůže zůstat bez následků pro celou skupinu. Na jedné straně stojí osobní sympatie a antipatie, na straně druhé závislosti a tvůrčí vypětí. Všichni si užívají uvolněnou atmosféru kalifornských hudebních klubů a nahrávacích studií i život na turné, avšak hudební producenti mají své vlastní zájmy. Příběh inspirovaný světoznámou kapelou Fleetwood Mac zobrazuje vrcholnou éru rockové hudby v sestřihu fiktivních rozhovorů.... celý text
Originální název: Daisy Jones and The Six, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Tento román se odehrává v prostředí rockové kapely ze 70. let. Sleduje vzestup a pád fiktivní skupiny, která zažila slávu, drogy a lásku. Příběh je vyprávěn formou rozhovorů, což dodává na autentičnosti. Někteří čtenáři ocenili rychlé tempo a emocionální momenty, jiní měli výhrady k formátu vyprávění. Celkově však kniha zanechává silný dojem a nabízí pohled na komplikované vztahy mezi členy kapely. Více v komentářích.
Komu by se kniha Daisy Jones & The Six mohla líbit?
- Fanoušci rockové hudby a kultury
- Čtenáři, kteří mají rádi příběhy o vztazích
- Milovníci knih psaných formou rozhovorů
- Ti, kdo hledají emocionální a autentické příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Daisy Jones & The Six. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 277 komentářůSouvisející novinky - Daisy Jones & The Six (1)
Knižní novinky (38. týden)
13.09.2020
„Billy s Daisy pohromadě, to bylo jako hlídat oheň.“
„V tu chvíli jsem si říkala, že tak dlouho bude hrát krvácející dívku v nádherných šatech, až ji to zabije.“
všech 13 citátů najdete u autoraOcenění knihy (1)
2019 -
Goodreads Choice Awards
(Best Historical Fiction)
Kniha Daisy Jones & The Six v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 22x |
| v Přečtených | 1 313x |
| ve Čtenářské výzvě | 396x |
| v Doporučených | 109x |
| v Mé knihovně | 671x |
| v Chystám se číst | 431x |
| v Chci si koupit | 61x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Kalifornie 70. léta 20. století hudební skupiny, kapely rock zfilmováno – TV seriál Daisy Jones & The SixTaylor Jenkins Reid také napsal(a)
| 2023 | Sedm manželů Evelyn Hugo |
| 2017 | Jediné pravé lásky |
| 2020 | Daisy Jones & The Six |
| 2015 | Možná v jiném životě |
| 2022 | Malibu v plamenech |

87 %
64 %

Dobře napsané, chytne a nepustí. Postavy nejsou černobílé, vlastně mi ani nebyly moc sympatické, přesto mě kniha moc bavila.