Dívka ve vlaku

Dívka ve vlaku https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345177/bmid_divka-ve-vlaku-SWT-345177.jpg 4 9339 2270

Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Girl on the Train , 2015


více info...

kyssling
kyssling
předevčírem 4 z 5

Charles Bukowski by měl radost jak krásně autorka popisuje problémy s alkoholem, kocovinou a potíže s nekonečným prohlížením mobilu komu, že jsem to psal či volal ... (jak já to znám ... bohužel ...)

Na prvotinu skvělý román, nechápu to nízké hodnocení tady, ale doporučuji dávat pozor, když se mění postava co v románu zrovna vypráví, já si dost dlouho myslel, že se vrací stejná postava do děje v jiném čase ...

mirec88
mirec88
16.03.2024 5 z 5

Dievča vo vlaku som videl pred pár rokmi ako film a našťastie som si nepamätal už nič z neho, tak boli pre mňa zvraty v knihe a záverečné odhalenie vraha veľmi prekvapujúce a celý thriller bol veľmi čtivý, napínavý a smutný. Žiaľ aj tu vidno, že ľudia v krajných situáciách koľkokrát konajú úplne inak ako by bežne konali a z toho vidno aj výsledok tejto knihy. A úplný koniec bol čerešnička na torte. Podľa mňa táto kniha nie je len pre ženy, úplne dobre si ho užijú aj muži, hoci je príbeh rozprávaný z pohľadov troch žien. Odporúčam aj napriek slabším hodnoteniam.


Eicherik
Eicherik
10.03.2024 5 z 5

Tohle bylo příjemné překvapení. Knihu totiž nepředchází zrovna nejlepší pověst. Nic jsem nečekal a dostal jsem parádní detektivní a psychologický thriller, s trochou toho železničního odéru. Postavy, zejména ty ženské, byli zajímavé a velmi podrobně vystavěné, snad jen pro něžnou polovinu lidstva ne zrovna lichotivé. Jedinou drobnou výtku bych měl k dramatickému závěru. Na můj vkus byl zbytečně přetažený, ale v rámci thrilleru naprosto vyhovující.
Citace: Jdu si lehnout, zhasínám světlo. Usnout sice nedokážu, musím to však zkusit. Předpokládám, že noční můry nakonec odezní a já si to všechno přestanu donekonečna přehrávat v hlavě, ale právě teď vím, že mě čeká sakra dlouhá noc. A zítra ráno musím vstávat časně, abych stihla vlak.

kayu
kayu
09.03.2024 3 z 5

Zpočátku se mi knížka líbila, dobře se četla a úvodní zápletka zněla slibně. Poměrně brzy mě ale nadšení přešlo, protože se příběh začal neuvěřitelně vléct. Už v polovině jsem si říkala, o čem to tak ještě může být, protože mnoho věcí se neustále opakovalo a bohužel tomu tak bylo i po zbytek knihy. Posledních pár stránek to sice trochu vylepšilo, ale i tak knížku hodnotím jako průměr.

EliskaD
EliskaD
04.03.2024 3 z 5

O této knize se hodně mluví a má velkou reklamu. Reklama však slibuje přespříliš. Ve skutečnosti jsem dostala hodně rozvleklé vyprávění tří žen. Příběh je nekonečně dlouhý a spěje k nepříliš napínavému konci.

minirock
minirock
27.02.2024 2 z 5

Kdysi jsem viděl film který se mi docela líbil a tak jsem ze zvědavosti i kvůli čtenářské výzvě sáhnul po této knize i když jsem tušil že asi nebudu cílová skupina. Nemýlil jsem se. Celá kniha mi přišla jako totální chaos vyprávěný třemi ženami z nichž jedna je věčně ožralá, nic si nepamatuje, jezdí vlakem do Londýna a zpět protože předstírá že jezdí do práce a bloumá v jedné ulici od jednoho domu k druhému. Ostatní dvě jsou nudící se paničky, jedna má dítě a druhá se zničehonic ztratí. A její zmizení vyšetřuje ta věčně nalitá ve chvílích kdy je trochu při vědomí. Docela by mě zajímalo co tam celou tu dobu vyšetřoval slavný Scotland Yard. No, přiznávám, vůbec mě to nebavilo.

Maki229
Maki229
13.02.2024 5 z 5

Po knížce jsem sáhla, protože mě zaujal netradiční příběh - hlavní hrdinka Rachel sleduje z vlaku den co den stejné místo. A nezklamala. Vyklubal se z toho román s psychologicky dobře popsanými postavami a ke konci i slušný detektivní thriller.

Georgie1
Georgie1
12.02.2024 4 z 5

Podle recenzí jsem čekala malinko víc, ale špatné to rozhodně nebylo. Vše uvěřitelné. Z přátel se stanou nepřátelé, z nepřátel přátelé. Kniha má spád. Jo, mohu doporučit tomu, kdo má rád psychologickou detektivku.

Mortisha
Mortisha
08.02.2024 3 z 5

zajímavé, napínavé, postavy spíše záporné, jejich psychologie zajímavá, v poslední třetině už tušíte kam bude směřovat vyústění i přes to ale pořad napětí. psáno ich-formou z pohledu několika žen, každá v jiné časové ose, nakonec se prolínají. autorka mě moc nenadchne svou krimi zápletkou ale baví mě, protože žádná její postava není jen černobílá, každá vždy nese nějakou temnotu.

aneta7945
aneta7945
04.02.2024 5 z 5

Jedním dechem a občas i zatajeným dechem. Moc příjemné čtení.

catt1
catt1
23.01.2024 5 z 5

úžasně napínavá kniha plná zvratů.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
20.01.2024 5 z 5

Moc pěkný, psychologicky laděný román.

Tichéroky2023
Tichéroky2023
07.01.2024 5 z 5

Super thriller, byla jsem napnutá jak kšandičky. Fandila jsem Rachel, ať dá svůj život do kupy. Líbila se mi kniha více než filmové zpracování. Takovým psychologickým thrillerům nesluší filmové zpracování, hlavně když někteří vypravěči jsou v knize záměrně schováni.

ellypusik
ellypusik
27.12.2023 5 z 5

Mne se kniha četla skvěle. Autorka žádnou důležitou postavu nevykreslila jako "jen dobrou" nebo "jen špatnou". Každá měla svůj charakter a své důvody k danému počínání. Za mě opravdu skvělé a napínavé čtení, co mi nedalo spát.

11191
11191
25.12.2023 2 z 5

Knížku jsem přečetla kvůli tomu, že se o ní jednu dobu hodně mluvilo a všude se propagovala. Zajímavý je vhled do prožívání alkoholičky, i přesto, že je žena celkem schopná se jí vše rozpadá pod rukama. Tak nechcete dopadnout.

Bohužel celkově ve mně kniha nezanechala žádný wau pocit. Moc nechápu, proč je zrovna tahle knížka takový bestseler.

BellaBernasconi
BellaBernasconi
23.12.2023 4 z 5

Nejsem si jistá jestli to byla dobrá volba k maturitě, protože se mi to zdá velmi zamotané a nevím jestli si to za 3 roky budu ještě pamatovat, každopádně příběhově je to dobré. Není to nijak náročné, ale o násilí tu není nouze, takže na to pozor

Rapeh
Rapeh
22.12.2023 3 z 5

Zajímavé čtení, ale úplně mne nenadchlo.

MarciLiška
MarciLiška
12.12.2023 4 z 5

Nejdříve byl film a teď kniha. Super čtení. Těším se na další knihu od autorky.

iv.ča
iv.ča
10.12.2023 5 z 5

Mám moc ráda filmové zpracování a kniha byla povinnost k prečtení. Super!!!

PJ32
PJ32
10.12.2023 3 z 5

Taková oddechovka. Hezky napsaná. Četla se dobře a rychle. Líbil se mi popis vnímání alkoholičky.