Vzpomínky na něj
Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Teď se vrací zpět do města, kde k tomu všemu došlo, a doufá, že se setká se svou malou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za sebou tehdy spálila, už není možné obnovit. Nikdo nevěří, že se změnila. Dostat se k dceři je proto téměř nadlidský úkol. Jediný, kdo ji ještě úplně neodsoudil, je Ledger Ward, majitel místního baru. Kdyby ale vyšlo najevo, že k sobě tihle dva mají blízko, mohlo by to ohrozit důvěru všech, na nichž Ledgerovi záleží. Najde Kenna způsob, jak dát do pořádku minulé chyby, aby si mohla vybudovat novou, lepší budoucnost?... celý text
Originální název: Reminders of Him, 2022
Komentáře knihy Vzpomínky na něj
Kniha o tom, jak nám jedno špatné rozhodnutí, může ovlivnit celý život. Každý jsme někdy udělali chybu, ale někteří jsme měli to štěstí, že při nás "někdo z hora" v tu chvíli stál a nestalo se nám nic vážného. Ale jsou lidé, co to štěstí neměli a po jejich špatném rozhodnutí následoval pád....
Knížka je opět úžasná. Příběh jedné dívky, které stačilo málo a vše dopadlo jinak. Každopádně tady v knížce se potvrzuje pořekadlo, že vše v životě končí dobře a pokud ne, znamená to, že to ještě neskončilo :-)
Strašně se mi to líbilo. Nečekala jsem, že by Colleen někdy ode mě dostala 5/5*, ale stalo se.
Četlo se to samo - od začátku! "Až do konce" psát nechci, protože jsem občas přes slzy neviděla .
,,Třeba když si začnu víc všímat dobrých věcí, i maličkostí, začnou mi vyvažovat všechno špatné, co se mi v životě stalo."
Ač jsem jistou zápletku s "omylem" tušila od začátku (protože jsem o takovém případu kdysi slyšela) stejně jsem se těšila na každou stránku. A i když mám trochu jiný vztah k dětem než většina lidí co znám, stejně mi to neuvěřitelně lámalo srdce, co se tam dělo .
,,..mi došlo, že trpí stejně jako my všichni. A že my ji pomalu zabíjíme tím, že svou bolest pořád obracíme proti ní."
Nevynechte ani poděkování autorky .
,,Čtení je koníček, ale pro některé z nás je to únik před obtížemi, kterým jinak čelíme."
Na film se neskutečně těším, ale už teď víc než tuším, že u něj budu brečet ještě víc, než u knížky .
Líbilo se mi to,ale pořád jsem čekala,že mi vysvětlí nehodu.Proč takto jednala,proč to vzala na sebe.Proč si odseděla celý trest- není to na nehodu moc?Spousty drobných nelogičností .
Za mě wow! Těžké téma, kdy po přečtení první kapitoly jsem knihu odložila. Vrátila jsem se k ní druhý den, protože jsem nemohla vymyslet žádný scénář, kdy by jí rodiče jejich syna mohli odpustit. Knihu jsem přečetla za jeden den a neskutečně mě rozebrala. Ostatně jako většina knih od téhle autorky. Rozhodně si myslím, že stojí za přečtení.
(SPOILER) Jednalo se o čtvrtou knihu dané autorky, kterou jsem přečetla, a teda musím říct, že ji vnímám jako nejslabší . Je napsaná dobře, čtivě, stejně jako ostatní její tvorba, nicméně téma mi vůbec nesedlo. Bylo těžké, natolik že pro mě bylo těžké se přinutit knihu dočíst. Celá kniha je přeplněná truchlením po mrtvém přítelovi a po výchově dítěte hlavní hrdinky. Na jednu stranu mi ji bylo strašně líto, na druhou stranu jsem stále cítila k jejímu příběhu pocit, že i takhle zlá, temná a bezvýchodná situace šla vyřešit lépe (třeba ty dopisy psát své dceři v naději, že si to přečte, nebo podat odvolání k trestu kvůli dítěti, nebo se s dítětem zkoušet spojit přes nějaké úřady, ne tam vyběhnout hlava nehlava) . Hlavní hrdinka je nicméně zlomená, rozbitá a nic jiného, než lítost, k ní jako čtenářka, jsem necítila. A takové hlavní hrdiny úplně nemusím. Žádný další rys jejího charakteru, do kterého se zamiloval Scotty, není vůbec zmíněný. Je zde jako truchlící figura, tu roli splňuje, nicméně to je asi tak všechno. (SPOILER ALERT) Zároveň vzhledem k tomu, jak je celé to téma náročné, se celý příběh vyřeší zázrakem jedním přečteným dopisem ke konci a happy end nastane v posledních třiceti STRÁNKÁCH, vše odpuštěno a žijeme si jako šťastná rodina. Takový vývoj se mi nezamlouvá, působí to, že i autorka to už chtěla mít rychleji dokončené. Za mě slabší dílo v její tvorbě.
Další moje Colleen do sbírky, hezká kniha, a i když mi bylo jasné jak to dopadne, četla se moc dobře a líbila se mi
Po přečtení několik knih Collen Hoover, jsem si autorku velmi oblíbila. Píše lehce a velmi čtivě, nedokáži se od jejího vyprávění odtrhnout. Zde nám předkládá literární melodrama plné citů, vyhrocených emocí, spousty překážek, které je nutné překonat. Pro mě není důležité, zda by se situace mohly odehrát ve skutečnosti, ale zda fungují v rámci literárního díla. Domnívám se, že fungují skvěle, postavy jsou hezky propracované, a čtenář se spolu s nimi pomalu propracovává ke katarzi.
4*/5*
Moje snad devátá kniha od Colleen Hoover. Už je to pro mě celkem "vybraná" autorka, znám její způsob vystavění syžetu a tím pádem jsem některé situace odhadla.
Ledger mi byl o dost sympatičtější než hrdinka Kenna. Kniha se mi četla rychle, ale některé scény mi přišly přitažené za vlasy nebo trochu praštěné.
Jak to Colleen umí, protáhla mě tucty emocí a donutila mě soucítit se všemi ukřivděnými. Jakožto pozůstalá po milovaném příteli moc dobře vím, co si Kenna prožila, a autorka to moc pěkně zpracovala.
Sečteno, podtrženo: za mě z autorčiných knih vede 9.listopad, ale stejně se jedná o skvělou knihu, jen už ne úplně pro mě :).
Tohle byla neuvěřitelně emocionální jízda
Nevim proč jsem tak dlouho knihu odkládala , přehlížela. Možná jsem se bála, že mi to změní pohled na Collen, kterou jsem dřív tak milovala.
Opak je pravdou . Tolik kapesníčků co jsem musela použít jako u téhle knihy jsem asi ještě nikdy nepoužila. Slzy mi tekly snad celou knihu a ja se od ni nemohla odtrhnout ani na jediný moment .
Kennu potkal velice těžký osud . A nepomáhalo tomu ani, že ve svém životě neměla nikoho kdo by ji objal a řekl, že to bude dobrý. Dokud se neobjevil Lenger . Zamilovala jsem se . Milionkrát se mi, ale i zlomilo srdce .
Nedokážu momentálně víc napsat, protože ve mě stále ty všechny pocity rezonují .
Jen asi : nikdy nevíte co si kdo sebou v životě nese , tak k sobě buďme hodní a laskaví.
První TOP knížka tohoto roku!
Colleen Hoover znovu potvrdila, že je pro mě sázkou na jistotu. Její styl psaní je neskutečně čtivý, emotivní a vždycky mě vtáhne do příběhu tak, že mám problém knihu odložit. Tentokrát mě naprosto dostalo, jak citlivě a realisticky zpracovala téma viny, odpuštění a hlavně návratu do normálního života po propuštění z vězení.
Postavy byly skvěle propracované! Příběh byl dojemný, ale přitom nepůsobil přehnaně nebo uměle. Některé pasáže mi zůstaly v hlavě ještě dlouho po dočtení. Rozhodně doporučuju všem, kdo hledají něco hlubšího, než jen klasickou romantiku.
(SPOILER) Zajímavé, originální téma, ale zápletka skoro žádná. Čekala jsem stále na zápletku, že celý příběh bude mít nakonec trošku jiné vysvětlení, že se nehoda odehrála jinak, že sice přijala vinu, byť to bylo docela jinak, avšak ne, dozvídáme se pouze její pohled na nehodu, ale nic nového se nedozvíme. A to, že ji nakonec odpustili z ničeho nic po 5 letech nenávisti jen na základě dopisu mi přijde poměrně nereálné. Vedlo me to k otázce, proč jim nějaké vysvětlení neposlala dříve a nechala je 5 let, aby ji nenáviděli, když vychovávali její dceru. Ovšem i tak knihu ráda doporučím.
(SPOILER)
Krasna kniha se silnym pribehem.
O lasce, nenavisti. O osamelosti. O litosti, zrade i odpusteni. O padech a beznadeji. O nadeji. O vzpominkach a velkem smutku.
Ale hlavne o tom, jak jedna mala holcicka dokaze spojit ty, kteri ji miluji, bez ohledu na to, jak moc se nenavideli..
Další kniha od CoHo, která je u čtenářů velmi oblíbená, mě zase až tak extrémně neoslnila.
Příběh vypráví o Kenně, mladé ženě, která si v životě zažila spoustu nepěkných věcí. Tou největší je ztráta partnera Scottyho a následné odloučení od jejich společné dcery. Po propuštění z vězení chce navázat vztah s dcerou, kterou viděla jenom u porodu, ale jsou tu jisté komplikace a překážky. V této nelehké situaci se seznámí s pohledným majitelem baru Ledgerem.
Při předchozích knihách od autorky jsem se do děje ihned začetla a těžce se mi od nich odcházelo. Tahle byla za mě hrozně vleklá. Děj ubíhal pomalu a při některých částech jsem se vážně nudila. Je to taky dost předvídatelné a malinko jsem čekala, že mě autorka ještě něčím překvapí, bohužel se tak nestalo. Řeší se tu těžké téma, které autorka popsala a vykreslila skvěle. Hlavně na konci mi párkrát ukápla slzička.
Co se týče vztahu Kenny a Ledgera, tak jsem mezi nimi necítila tak velkou chemii jakou mezi sebou měli mít. To co mezi sebou měli bylo moc hezké, ale chyběl mi tak nějaký šmrnc.
Věděl jsem, že je dobrý člověk. Dobrý člověk, který jednou to zvoral. To se stává i těm nejlepším z nás. I nejhorším. Nám všem. Jen někteří z nás mají větší kliku než jiní a naše chyby nemají tak tragické důsledky.
Nevykládala mi, že se s tím smířím, že to časem přestane tak bolet, nebo podobné věci, co mají člověka utěšit. Vysvětlila mi jak to je: že zoufalství, které teď cítím je můj nový normální stav. A buď se v něm naučím žít, nebo se jim nechám semlít.
Jedna z nejemotivnějších knih, které jsem četla. Obsahuje mnoho hlubokých myšlenek, naději i lásku. To všechno po čem toužíme, ačkoliv někdy osud rozhodne jinak.
Moje první knížka od této autorky a rozhodně ne poslední.Krásný příběh plný emocí, na konci jsem brečela.
Krásná knížka plná emocí. Hlavně pro mě, jakozto maminku pětileté hočičky, to byla fakt síla. Na konci jsem brečela. Colleen je jedna z mých top autorek! Vždycky mě její knihy vtáhnou do děje a nejde přestat číst.
Příjemné čtení. Zajímavý děj. Rychle to ubíhalo. Z mého úhlu pohledu to ale někdy moc tlačilo na emoce a u mě to nefungovalo.
Jsem máma malé holčičky, prostě dokonalá cílovka pro tuhle knihu. Bylo mi Kenny tak moc líto, brečela jsem, někdy se i usmívala. Příběh plný smutku, výčitek, lásky matky, ženy, ale především příběh o naději a druhé šanci s dobrým koncem. Řekla bych, že se mi kniha líbila ještě o něco víc než Námi to končí. Poslouchala jsem jako audioknihu a interpreti byli vybráni dokonale. Věřila jsem jim to od začátku až po konec.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Colleen Hoover také napsal(a)
| 2018 | Námi to končí |
| 2016 | Odvrácená tvář lásky |
| 2020 | Pravda, nebo lež |
| 2014 | Bez naděje |
| 2014 | Život jedna báseň |

85 %
69 %

Tohle se četlo samo a hezky jsem si zabrečela