Pravda, nebo lež

Colleen Hoover

Mladá spisovatelka Lowen Ashleighová se právě ocitla ve finanční tísni. Rozhodne se proto přijmout nabídku, které by se za normálních okolností vyhnula. Najme si ji manžel bestsellerové spisovatelky Verity Crawfordové, aby za jeho ženu dokončila veleúspěšnou knižní sérii. Ta se totiž po tragické nehodě nemůže práci věnovat a fanoušci už začínají být netrpěliví Lowen se proto na pár dní nastěhuje do sídla Crawfordových, aby navázala tam, kde Verity skončila. Není to ovšem tak jednoduché, jak by si Lowen přála, a odzbrojující přitažlivost Veritina manžela Jerremyho jí práci příliš neusnadňuje. Je však odhodlaná nenechat se rozptýlit. Dokud mezi Veritinými poznámkami neobjeví její kompletní autobiografii, která se nejspíš neměla nikomu dostat do rukou. Jde o děsivou a krutou zpověď, která Lowen odhalí nejen co je Verity skutečně zač, ale také co se v rodině Crawfordových doopravdy děje... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (CZ)
Originální název: Verity, 2018

Komentáře knihy Pravda, nebo lež

KaLiBi
08.12.2025

Po dlouhé době jsem měla v ruce knihu, kterou jsem odkládala jen z donucení. Je to velice poutavé a napínavé čtení. Erotické pasáže mě spíš rušily, ale to je mnou. Obecně romantické zápletky v knihách nevyhledávám. I proto jsem překvapená, jak mě kniha dokázala upoutat. V úplném závěru knihy už to bylo malinko překombinované a člověk musel pozorně sledovat negace předešlých negací. Ale mistrně vám to rozbouří emoce, to zas jo!

Monique66
12.11.2025

Na začátku jsem byla skeptická, jestli za to kniha stojí nebo ne. Pak se děj rozjel a já nemohla knihu odložit. Napínavost jenom rostla a na konci mě kniha vyplivla v šoku! Doporučuju.

Verunka289
12.11.2025

Parádní, napínavý thriller, zajímavá zápletka, obrovské zvraty. Moc se těším i na filmové zpracování.

vilasknihou
05.11.2025

Velmi nerealistické.

LinVanSve
31.10.2025

Pěkně čtivě napsané. Celou knihu jsem byla v napětí a přemýšlela, jaký to velký obrat asi nastane. Ten mě tedy poněkud zklamal... ale v celku je to pěkná kniha, která za přečtení rozhodně stojí.

barusak1
23.10.2025

I když kniha podle mě není thriller, tak se mi líbila. Děj plynul a zvědavost jak to dopadne se zvětšovala. Konec sice mírně neuvěřitelný, ale i tak to stálo za to.

kurama45
15.10.2025

Neskutočne slabá spisovateľka. Uvedomila som si to, keď som už ktoviekoľkýkrát hútala, na kýho frasa je dej zrazu nezmyselne seknutý erotickými predstavami alebo aktami Lowen, prípadne pornozápismi Verity. A potom mi došlo, že je to barlička, ktorou sa autorka snaží vždy po nejakej chvíli odpútať pozornosť od toho, že nevie písať a dej nedáva zmysel.

Ak chce Hooverová písať erotiku, nech sa neskrýva za nálepku trilleru. Ak chce písať triller, nech popracuje na svojom slohu a zápletkách. Že som pri čítaní bola v napätí? Hej, ale iba z toho, kedy tam zasa hodí explicitné popisy, ktoré dej nikam neposunú.

11191
06.10.2025

Zajímavá kniha s napínavým dějem, místy jsem ani nedýchala. Závěr byl pro mě překvapivý. Člověk skutečně neví, čemu může věřit, co je pravda a co je lež? Od knihy jsem neměla velké očekávání a tím víc jsem ráda, že jsem jí dala šanci. Určitě stojí za přečtení.

Verunka19
03.10.2025

Tato kniha mě překvapila takovým způsobem, že mám i hodinu po dočtené knihy otevřenou pusu dokořán.
Velice napínavý příběh s velmi dobrým a neočekávaným koncem.
Knihu mohu jedině doporučovat.

Pajapaja18
29.09.2025

Pořád jsem čekala, co se z toho vyklube, a wow... Některé pasáže byly odporný a chtělo se mi zvracet, jak může být někdo takhle krutý k dětem. Proto konečný twist mě překvapil, a nakonec mi bylo Verity líto.. žádná prvoplánová červená knihovna

zuza.fr
13.09.2025

(SPOILER) Dost dobrý!
Knížka se čte lehce, jak je u Colleen zvykem. Ale tedy úplně jiný styl a fakt dobrý.
A jako to, že spisovatelku (C.H.) napadne napsat knihu o spisovatelce, která čte o spisovatelce, po které má dopsat knihy a tak čte i její autobiografii :D skvělý
Celou dobu jsem čekala nějaký plot a když do 96% nepřicházel, říkala jsem si “tak to je hustý, ona to snad fakt udělala!” napětí mě drželo fakt až sem.
Teorií jsem měla spoustu, třeba i, že by to nějak udělal pan manžel.
No tak ne.
Fakt dobrý!

jancapen
06.09.2025

Moje první knížka od autorky, četla jsem, že se žánrem trochu vymyká její jiné tvorbě, vzdáleně mi to připomínalo příběh Zmizelá. Knížce se nedá upřít její čtivost a gradující napětí. Jednu hvězdičku ubírám jen za pro mě menší uvěřitelnost finálního rozuzlení.

olca1983
27.08.2025

Kniha je psaná velice čtivě a udržuje čtenáře v napětí až do posledních stránek. Celou dobu jsem si myslela, že vím, jak kniha skončí .. ale omyl!

stojinek
18.08.2025

Velice čtivé, napínavé s překvapujícím závěrem.

Svitka222
18.08.2025

No teda. Jsem z toho otřesená. Zničená. Nemám ani sílu brečet. Protože nad tímhle se nedá brečet - z tohohle vznikají noční můry.

Prostě jsem ji jen začala číst - no a pak už jsem nemohla přestat. Absolutně nechápu, jak to Coleen dělá. Je to ten děj? Postavy? Nevím, ale ta kniha mě pohltila víc než jakákoliv jiná. Nikdy jsem se takhle po čtení necítila, nikdy jsem neměla ze čtení úzkost (sice ne tak silnou, ale přece). Musela jsem si ke čtení dát víno, abych se u toho nezbláznila. Tak moc už jsem chtěla přestat, ale nešlo to, musela jsem prostě vědět, co bude dál.

Prožívala jsem to s nimi. Byla jsem tam, byla jsem v tom domě a viděla jsem Verity. Navíc jsem s Lowan sdílela některé povahové rysy a názory, takže o to víc to pro mě bylo strhující.

Ano, byl tam sx, ale nesrovnatelně jiný, než byl v Tajnostech - ten kontext z něj vlastně nedělal nic explicitního, spíš naopak, občas mě to až trochu děsilo, a to tam nebyly žádné prvky dark romance.

Ta psychologie, ty myšlenky Lowan, ten neustálý strach a předtuchy - já jsem to cítila taky. Nakonec to vypadalo, že to skončí tak, jak jsem si z celého srdce přála - šťastně. No ale potom se Colleen rozhodla mě zničit těmi posledními dvěma kapitolami. A možná proto hodnotím knihu tak pozitivně. Protože ten závěr tomu dal tu správnou atmosféru, díky které teď asi večer neusnu.

Pane bože, čemu mám teď jako věřit? Co si mám o těch postavách teď myslet? Jak to mám ve své hlavě uzavřít?

Každopádně kniha je tak dokonalá, že jsem na ní snad nenašla negativního. Chápu, že není pro každého, tohle bylo silné téma. Prostě buďto ji absolutně milujete, nebo ji totálně nenávidíte, nic mezi tím - a já jsem ta první skupina. Asi nikdy ve mně kniha nezanechala takový pocit a asi nikdy jsem žádnou knihu nepřečetla tak rychle.

AnnaBooks
06.08.2025

Knihu jsem přečetla za dva dny, protože mě zajímalo, jak to celé dopadne. Vždy si hraju na knižního detektiva a předvídala jsem konec už od začátku. Autorka mě však překvapila svým závěrem, který jsem opravdu nečekala. Doteď mám své teorie, která verze mohla být ta pravdivá, což měla autorka v úmyslu a což se jí podařilo. Stejně mi však konec přišel trochu urychlený a nedokázala jsem ho úplně přijmout. Ale celkově měla kniha zajímavou atmosféru, která mě bavila!

janca.hl
02.08.2025

Knížka je fajn, přečtete ji klidně i během jednoho dne, je napínavá. Obsahuje také mnoho pikantních scén. I na posledních stránkách se obrací děj, musíte být neustále ve střehu. Každá postava byla něčím zvrácená a i když byl jasný "pachatel", ostatní nebyli andílci. Na konci knihy si nejspíše vyberete tábor, kterému budete více věřit, i to je geniální, že kniha vlastně nemá "jasný děj" :).

Karlicka728
06.07.2025

Těžko se mi kniha hodnotí, jelikož se jedná o žánr, který běžně nečtu. Proto nemám tolik s čím porovnat a také musím ve svém hodnocení zohlednit to, že thrillery obecně nemám moc ráda.

Nicméně kniha nebyla špatná. Jako matce dvou dětí se mi polovina (psaná z pohledu Verity) hnusila - což je v pořádku. Měla jsem chuť knihu odložit a nedočíst, jak věrohodně byly tyto části napsané, což myslím jen vypovídá o tom, jak dobře je kniha napsaná.

Tématem a příjemností čtení, bych hodnotila dvěma hvězdami, ale s ohledem na žánr knihy, se dá myslím hovořit o velmi dobře napsané knize. Proto i přes vlastní odpor hodnotím vysoko, ačkoliv mě to utvrdilo v tom, že thriller opravdu není můj žánr.

Lalina3
05.07.2025

Mňam. Takhle vypadá kvalitní knížka! Málo kdy se mi stane, že posledních pár desítek stran přečtu vyloženě na jeden nádech - chce se mi čůrat, mám žízeň nebo hlad? Nevadí, počká to, až dočtu :D
Knihy Colleen nemám ráda, jsou na mě až příliš romantické. Vyhledávám její temnější kousky - Příliš pozdě byla Masterpiece, Pravda, nebo lež se umístilo velmi těsně za ní.
Doporučuji!

klarka3295
01.07.2025

Čtivá a napínavá knížka, konec (bez epilogu) ve mně dost rezonoval a sama jsem se snažila dopátrat pravdy. Určitě bych doporučila.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi