Pravda, nebo lež

Pravda, nebo lež https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417223/bmid_pravda-nebo-lez-7wv-417223.jpg 4 2841 830

Mladá spisovatelka Lowen Ashleighová se právě ocitla ve finanční tísni. Rozhodne se proto přijmout nabídku, které by se za normálních okolností vyhnula. Najme si ji manžel bestsellerové spisovatelky Verity Crawfordové, aby za jeho ženu dokončila veleúspěšnou knižní sérii. Ta se totiž po tragické nehodě nemůže práci věnovat a fanoušci už začínají být netrpěliví… Lowen se proto na pár dní nastěhuje do sídla Crawfordových, aby navázala tam, kde Verity skončila. Není to ovšem tak jednoduché, jak by si Lowen přála, a odzbrojující přitažlivost Veritina manžela Jerremyho jí práci příliš neusnadňuje. Je však odhodlaná nenechat se rozptýlit. Dokud mezi Veritinými poznámkami neobjeví její kompletní autobiografii, která se nejspíš neměla nikomu dostat do rukou. Jde o děsivou a krutou zpověď, která Lowen odhalí nejen co je Verity skutečně zač, ale také co se v rodině Crawfordových doopravdy děje…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Verity , 2018


více info...

Cucy
Cucy
13.03.2024 5 z 5

První kniha od této autorky a hned jsem si zapsala další, co nutné musím přečíst. Bylo to prostě wau...
Nemohla jsem přestat číst až jsem po dvou večerech byla na konci :-) Vůbec netuším co byla pravda, ale autorka příběh napsala tak bravurně, že mi to ani nevadí.

Stromy
Stromy
03.03.2024 5 z 5

Úžasná kniha svého druhu. To vás prostě musí bavit. Velmi si vážím tohoto počinu od paní Hooverové, krásně strávený čas.


Jessie_
Jessie_
02.03.2024 5 z 5

Tak to byla jízda! Naprosto odlišné od autorčiných ostatních knížek, přesto pořád stejně skvělé.

luca4496
luca4496
28.02.2024 5 z 5

Čtivé a napínavé až do poslední stránky. Kniha se mi líbila a už se těším, až si přečtu další knihy od této autorky.

bookwoman
bookwoman
24.02.2024 5 z 5

Moje první přečtená kniha této autorky a teda pro mě veliké překvapení! Knížka je napínavá, skvěle napsaná, těšila jsem se na každou další stránku. A teď po dočtení se těším, až si od paní autorky přečtu něco dalšího! Za mě jen a jen doporučuji.

Pajulk
Pajulk
21.02.2024 5 z 5

Měla jsem za sebou již pár knih od Hooverové, tak jsem čekala stejný styl.
Omyl!
Tohle bylo super!
Nemohla jsem jí odložit Byla jsem jak na trní co bude dál. Napínavé, zajímavé, temné a chci vědet zda to byla pravda nebo lež!

DericCaster
DericCaster
09.02.2024 5 z 5

Příběh je o mladé spisovatelce, která dostane nabídku dokončit románovou sérii za původní autorku, která byla vážně zraněna při automobilové nehodě. Při studiu původních rukopisů a autorčinných poznámek se postupně dovídá hruzná tajemství a navíc se ji velmi líbí autorčin manžel...

Vztahový thriller je velmi poutavě napsaný. Donutí vás vytvořit si k postavám vztah, aby vám v zápětí naznačil, že vše nemusí být tak jednoznačné. Samotný závěr nechá na vás, abyste se rozhodli kde je možná pravda.

Knížka se mi velmi líbila a určitě ji mohu doporučit ke čtení ;)

petra2112
petra2112
08.02.2024 5 z 5

Bavila moc! Vzala jsem si ji na dovolenou a nejprve si nadávala, jestli už na romanťárny nejsem trochu stará. I když první třetina moc nebaví a máte chuť knížku odložit (což ve finále neumím), všechny ty informace o ničem najednou zapadnou a druhou půlku knížky jsem vdechla... poslední stránky se mi nechtělo dočítat, aby ještě nekončila.
Baví mě zvraty, baví mě nápaditost, ne další doják "potkali se a věděli, že je to ono". Život totiž jsou zvraty, ne vždycky je všechno podle našich představ, a to jsem v knížkách Colleen Hooverové přesně našla!

zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
08.02.2024 5 z 5

po dočtení: no ty vole. teď už chápu, proč všichni říkaj, že neví, čemu maj věřit. nemám slov.

po pár měsících: tak tohle bylo něco, vážení. chytlo mě to od první věty a já jenom četla a četla a mráz mi běhal po zádech. vůbec bych nečekala, že by někdo jako colleen tak dobře napsal thriller, u kterýho bych se bála, ale no ty vole, ona to fakt dala! postavy, romantiku a styl psaní tady snad ani zmiňovat nemusím, všichni víme, že tohle ona umí. ale teda ty sexuální scény, ta colleen se nezdá! sakra, ty byly tak dobrý! a o konci ani nemluvím, doteď moc nevím, čemu věřit, a to jsem to četla před třemi měšíci. schválně bych se chtěla zeptat vás, co jste knihu taky četli, jaký názor máte na to, co se dozvídáme na konci.
tohle byl fakt sakra dobrej thriller. bála jsem se, ale přesto jsem nemohla přestat číst. a celou dobu jsem čekala, že na konci konečně všemu porozumím, ale vlastně jsem ještě víc zmatená, než jsem byla předtím. pokud vím, colleen nedávno ke knize vydala bonusovou kapitolu, kterou si chci určitě někdy pořídit v naději, že tu moji zmatenost trochu zmírní. na konec už jen tři slova: wow, colleen, wow!

IrenaMikerová
IrenaMikerová
06.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle byl můj první takový psychothriller a nemohla jsem si vybrat líp. Příběh jsem si poslechla jako audioknihu a bylo to tak zajímavý, napínavý a občas jsem se i reálně bála. A ten konec? Ještě i teď jsem z toho v šoku! Čemu věříte vy? Autobiografii nebo dopisu? Já rozhodně autobiografii. Verity podle mě byla žárlivý psychopat i když ani Jeremy podle mě není nevinný.

LivN
LivN
03.02.2024 4 z 5

Příběh byl zajímavý a každá stránka mě nutila číst dál. Ovšem ubírám jednu hvězdu, protože do 90 strany to byla celkem nuda a knížku jsem chtěla odložit. Rozjelo se to až později. Líbil se mi konec dodalo to knize to pravé.

Jarka_rybář
Jarka_rybář
30.01.2024

Pravda nebo lež má rozporuplné komentáře a já se nedivím. Není to zvlášť dobrá kniha, ve srovnání s mistry žánru je příběh plytký a zanechává jen pachuť.
Byla to nuda. V první čtvrtině knihy jsem se nudila tak, že jsem to chtěla vzdát. Nebýt toho, že jsem příběh poslouchala jako audioknihu při jiné činnosti a úcty k holkám, které mi knihu doporučily, tak to vzdám a marním svůj den něčím užitečnějším.

Zuzanka45
Zuzanka45
27.01.2024 5 z 5

WOW! Tak tato kniha ve mně zanechala opravdu neskutečné pocity. Během čtení jsem byla tak napjatá, rozrušená, překvapená.. Takové pocity ze čtení jsem nikdy neměla. Postavy jsou skvěle propracované. Děj je napínavý, strašidelný a kniha se čte rychle. Konec je nečekaný. Opravdu moc povedený psychothriller!

anezka1711
anezka1711
25.01.2024 4 z 5

Úžasná kniha a skvělý zvrat, ale zůstane po ni otázka co byla pravda a co lež :)

LucyBooks
LucyBooks
23.01.2024 5 z 5

Také se připojuji k nadšeným čtenářům. Ačkoliv se jednalo o trochu jiný styl psaní autorky, tak mě kniha velmi nadchla. Nutilo mě to číst a zjistit, co se vlastně stalo, chvílemi ve mně kniha vyvolávala až nepříjemné pocity. Autorka zkrátka umí čtenáře udržet v napětí. Doporučuji, pokud nechcete od Coolleen Hooverové už jen typické romány.

Ailir
Ailir
16.01.2024 5 z 5

Jsem nadšená! Vůbec jsem nečekala takhle výborný a napínavý děj a hlavně ty emoce, které vyvolá. Hlavně ty pasáže o dětech, to mi bylo až úzko.
Autorku neznám, ale momenty mi připomněla Shari Lapenu.

Evitsa
Evitsa
16.01.2024

Ani nevím jak tu to knihu hodnotit...
Slyšela jsem ji jako audio knihu a musím říct, že každou kapitolou to pro mě bylo čím dál těžší ji poslouchat.
I když každý si může myslet, ze to byla lež či pravda, ja jen vím jako matka, že bych nikdy nic takové nemohla napsat o svých dětech.
Pro mě to byl hodně těžký poslech a rozhodla jsem se to nehodnotit.

E_Lan
E_Lan
14.01.2024 3 z 5

Zajímavá detektivka, mířená dost na ženskou čtenářskou populaci svou relativně častou lechtivostí. Přesto i pro mě byl příběh originální a rozuzlení docela dobré, byť hodně přitažené za vlasy. Takže celkově jednoduché napínavé čtení, nic víc, nic míň.

tabaluga
tabaluga
14.01.2024 5 z 5

Byla jsem knihou naprosto pohlcena. Četla jsem ji jedním dechem a rozuzlení mne tedy dostalo. Byla to tedy pravda nebo fikce? Nechtělo se mi věřit tomu, že by Verity byla toho všeho schopná...

123.Iveetka
123.Iveetka
06.01.2024 3 z 5

Úplně nevím, jaké mám z této knihy vlastně pocity. Zpočátku jsem byla nadšená, hezky to odsýpalo, bylo to napínavé, místy i strašidelné. Pasáže Veritiiny autobiografie byly opravdu zvrácené. Nicméně čekala jsem, že se trochu víc dozvím o charakterech postav Lowen a Jeremym. Ke konci mi přišla těhuchtivá Lowen už taky trochu psycho a Jeremy mě vlastně ničím nezaujal. Za ukvapený závěr ubírám další hvězdičku, jinak to bylo celkem slušné čtení.

Štítky knihy

thrillery tajemství thrillery pro ženy americké romány

Autorovy další knížky

Colleen Hoover
americká, 1979
2018  89%Námi to končí
2016  87%Odvrácená tvář lásky
2014  87%Bez naděje
2020  87%Pravda, nebo lež
2014  86%Život jedna báseň

Kniha Pravda, nebo lež je v

Právě čtených34x
Přečtených3 652x
Čtenářské výzvě686x
Doporučených290x
Knihotéce891x
Chystám se číst1 177x
Chci si koupit334x
dalších seznamech20x