Odvrácená tvář lásky
Komentáře knihy Odvrácená tvář lásky
Hmmm tak to se teda četlo samo.. hned mě kniha vtáhla do děje a už nepustila .. krásne se to prolínalo Miles.. Tate.. i když bylo jasné, že se Milesovi něco stalo nebylo jasné co.. kapitola s Rachel mi připadala taková typicky americká, těžko pochopit, že by to někdo takhle řešil u nás, ale to k americké autorce patří.. celý příběh velmi působivý a hlavně žhavý, takže taky zajímavý téma.. doporučuji..ráda si zase něco od autorky přečtu
80%
Spoiler:
Miles a Tate v současnosti a pak Miles s Rachel v minulosti. Tam byl konec hodně smutný. Ale díky Rachel nyní Miles zjistí, že mu bylo odpuštěno a život musí jít dál. Tím se změní i jeho chování k Tate a přizná si lásku k ní a to, že bez ní nemůže být. Konec je zase krásný.
Hvězdičku ubírám za to množství velice podrobně popsaných erotických scén, které ovšem byly pro knížku nutné. Já o nich tolik číst nepotřebuji.
Knížku doporučuji
(SPOILER) Velmi čtivé, řadím ji k těm lepším knihám autorky. Líbilo se mi střídání kapitol s retrospekcí a postupné odhalování příběhu Milese, který byl velmi silný a smutný, smrt dítěte je velmi těžké téma. Jinak byl příběh prvoplánový jednoduchý a kdyby tam nebyly kapitoly z minulosti tak v lastne docela nudný, ale až tak mi to překvapivě nevadilo.
Moje první kniha od od Colleen Hoover. Ale neměla jsem šťastnou ruku. Kniha byla čtivá a na konci jsem brečela. Ale ani jednoho z hrdinů jsem si neoblíbila, příběh byl celkově slabší a doháněl to hraním na city. Taková rychlá jednohubka. Zkusím od autorky jinou knihu, ale ne brzy. Nebyla to špatná kniha, ale teď ve mě převládá spíš zklamání.
(SPOILER) Krásna romantika, aj keď cez bolesť, stratu si donútený hľadať svoje šťastie, svoj zmysel. Autorka pútavo rozpráva príbeh Milese, ktorý stratil v živote tu jedinú čo miloval, aj svoje dieťa. Zožieraný smútkom sa bojí otvárať novým možnostiam. Ako sa s tým popasoval, s tým si autorka poradila bravúrne. Je to príbeh písaný z viacerých pohľadov jednotlivých postáv, zachytáva viacero sexuálnych scén a hlavne približuje to, ako môže človek zmeniť svoj život - naplno začať milovať.
(SPOILER) Jako ten konec mě teda fakt dostal. Od začátku jsem si myslela,že to bude jedna ze slabších knih Hooverové,ale to by nesměl přijít ten konec. Taková červená knihovna,ale tak to prostě muselo skončit. Fakt super.
(SPOILER)
Moje první kniha od této autorky. K dobru jí je to, že píše hezkým čtivým stylem. Moc se mi líbilo prolínání přítomnosti a minulosti, stejně tak vizuální stránka textu v minulosti.
Ač jsem se těšila na milostné scény, bylo jich tam hodně. Díky tomu jsem neviděla moc vývoj ve vztahu Miles - Tate. Ten byl založen jen na sexu.
U hlavních postav mě rušilo, že 1) Tate se chovala jako "prostitutka" a nechala sebou vláčet (pomilují se spolu a on okamžitě odchází) jako by byla pouhá věc uspokojení. 2) Miles trpí minulostí, úplně nezvládá emoce, ale je pilot letadla? (předpokládám, že ti dělají psychotesty). Tohle mi v příběhu nesedělo, rušilo mě to a odvádělo od "uvěřitelnosti".
Na druhou stranu velké překvapení, co se za tou minulostí schovávalo.
Ja mám knihy od ,,CoHo” jako oddechovky. Tahle byla podle mě slabší. Romantiky tam je opět kupa, ale jinak nic převratného.
Byl to slaďák, a dost předvídatelný, ale tak krásně se to četlo, že jsem se nemohla odtrhnout. Asi mám novou oblíbenou autorku.
Příběh byl silný a smutný, ale přišlo mi že se to místama hrozně táhlo a vlastně až ke konci se začalo něco dít. Myslím, že tohle je jedna ze slabších knih od této autorky. Někomu to určitě sedne, ale mě moc ne bohužel.
Tak touhle knížkou jsem se prokousávala velmi dlouho. Již dříve jsem četla několik románů od Colleen, ale tento je jeden z těch slabších. Děj se hrozně táhl, ubíhat to začalo až v poslední čtvrtině. Děj sám o sobě asi není vyloženě špatný, jen je zbytečně moc roztahaný a vyskytovalo se zde na mé poměry málo zvratů. Jedná se rozhodně o slow-burn romance, což jsem dopředu nevěděla. Mnohem více mě bavily části z Milesovy minulosti než současnost s Tate. Každopádně právě tyto prostřihy byly strhující a potěšilo mě, že úplný důvod Milesovy odtažitosti jsme se dozvěděli až na konci. To mě donutilo knihu dočíst. Pozitivum dávám také tomu, jak mi vždy až po přečtení začne dávat smysl grafika obálky. Pokud se na dílo podívám po několika letech, právě díky obálce mi hned naskočí děj. Za mě fajn knížka v případě, že hledáte jednoduchou romantiku, po jíž dočtení nebudete chtít přemýšlet nad nějakou hlubší myšlenkou. Jinak Vám dílo moc do živote nepřinese.
„I‘ve never lived in a place this small. I think I like it. The smaller the house, the more a family is forced to love one another. They have no extra space not to.“
Colleen Hoover já můžu. Její styl se mi líbí, a tak je tohle už několikátá kniha od ní. Dej se mi moc líbil, nebyla nouze o zvraty ani sex, a i když mi bylo jasné jak to skončí, i tak šlo o příjemnou jednohubku, přečtenou za jeden den. Vzala jsem si z ní, že ne všechno co v životě milujeme, musí zůstat navždy
Tahle kniha se mi moc nelíbila. Nic zajímavého se v ní nedělo, až na konci knihy. Jiné knihy jsem od autorky nečetla, ale jestli jsou všechny psané v podobném stylu, tak není o co stát.
Kniha již od začátku dávala najevo ze je jasné jak to dopadne. Velice mě zaujal hlubší význam knihy a poukázání na lidské problémy. Kniha se mi hezky četla.
Tahle autorka píše strašně čtivě, takže jsem to zas zhltla. Ale tentokrát popravdě moc nevím, proč jsem to četla. Nemůžu tvrdit, že by mě to úplně nebavilo, ale ani příběh, ani postavy mě nijak výrazně nezaujaly. Možná se utopily ve všech těch sexuálních scénách. Příjemná byla kapitola z perspektivy Rachel, i když obecně nemám ráda, když se něco takového takhle na konci vynoří, a lehce mě bavila grafická úprava kapitol z pohledu Milese. Ale asi by mi nijak zásadně nechybělo, kdybych tuhle knihu vůbec nečetla.
(SPOILER) Collen Hooverová dokáže čtenáře zaujmout od první kapitoly. Od počátku tušíte, že příčinou Milesova odmítání citu je nějaká tragická událost. Minulost se postupně rozkrývá a až na samém konci se potká s přítomností a umožní, aby oba hlavní hrdinové vykročili společně i do budoucnosti. Láska v různých podobách i polohách, nejen milenecké, ale také rodičovské, sourozenecké, atd.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
sex láska smrt americká literatura romantika milostné vztahy prostředí školy, studentské prostředí milostná korespondence pro dospívající mládež (young adult) vyrovnání se s minulostí pilotiColleen Hoover také napsal(a)
| 2018 | Námi to končí |
- Může mít toxický vztah šanci na netoxickou budoucnost? / Popelčiny knížky
- Co se stalo před šesti lety? / Tipycz

71 %
83 %
Taková oddychovka na jeden den. Jednoduchý příběh který neurazí. Romantické duše si určitě přijdou na své. Kniha je moc pěkně napsaná, erotické scény jsou a jsou napsané vkusně. Jednou za čas po něčem takovém sáhnu a odpočinu si.