Bez naděje

Bez naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182778/bmid_bez-nadeje-bez-nadeje-xSL-182778.jpg 4 2631 568

Beznádejná série

1. díl

Bez naděje série

1. díl

Je lepší zjistit pravdu, nebo věřit lžím? Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže probrat z citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost... vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Hopeless , 2013


více info...

IrenaMikerová
IrenaMikerová
16.02.2024 5 z 5

Když jsem byla mladší a začínala mi puberta četla jsem časopisy jako bylo Bravíčko, Popcorn atd. V jednom z časopisů byla malá knížečka. Byla to taková “ochutnávka právě téhle knihy a já si pamatuju jak jsem si jí četla a přála si znát celý příběh. Prosila jsem rodiče aby mi jí koupili, ale věděla jsem, že je to zbytečné. Když mi bylo 18 a já už měla svoje vlastní peníze tak jsem si knížku koupila sama. Byla to první knížka, kterou jsem kdy přečetla a splnila si tím dětský sen. Nikomu z vás tenhle můj komentář asi nic nedá, ale myslím, že to asi píšu spíš pro sebe. Tenhle příběh je tak strašně silný a šokující a přesto krásný. Za mě kniha patří k jedné z nejlepší od Colleen a rozhodně stojí za přečtení. Navždy zůstane moje srdcovka.

Gabriela_K
Gabriela_K
26.01.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, četla se úplně sama. Hlavní postavy mi byly sympatické a opravdu jsem si je oblíbila. Příběh byl dojemný, sice jsem nebrečela, ale měla jsem slzy na krajíčku, což je něco co se mi moc často nestává. A u těch zvratů jsem zůstala sedět s otevřenou pusou.
Rozhodně doporučuji.


monika0181
monika0181
07.12.2023 5 z 5

Komentářů je tu již tolik, že je zbytečné opakovat a spoilerovat knihu. Autorka napsala jako vždy dokonalý příběh, který vás vtáhne a až do samotného konce nepustí. Fascinují mě dějové zvraty, co dokáže Colleen napsat. Příběhy jsou vždy silné, emotivní. CH mám ráda a knihy od ní "dávkuji", ať nemám přečteno vše hned.

Ronnieve
Ronnieve
11.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka Sky žije se svou adoptivní matkou. Nemají žádné technologie. Sky se učí doma ale až v 18 letech se jí podaří matku přemluvit aby mohla chodit do školy, tam zažívá šikanu protože na všechny působí jako lehká dívka. Hlavně díky tomu, že si potají po nocích vodí domů kluky. Ve skutečnosti ale s žádným nikdy nedošlo nikam dál než na líbačku. Má jednu kamarádka která jí ale hned na začátku knihy odjíždí pryč. V tomto momentě se Sky seznámí s Holderem

Tak a tady jsem si řekla, že to bude typická romantická kniha o první pubertální lásce, ze začátku tak kniha opravdu působí ale čím dál se dostáváme tím kniha nabírá úplně jiný rozměr. Nechci vám tady spoilerovat hlavní zápletku. Opět zde ale CoHo probírá velmi těžká témata. Jak vlastně vypadal život Sky před adopcí? Jak to vůbec celé vzniklo? To vše mi vyrazilo dech. Je to má teprve druhá kniha od CoHo ale vyvolala ve mně opět spoustu pocitů. Autorka to umí opravdu skvěle podat. Některé momenty mi teda přišli až moc přitažené za vlasy a celkově nereálné. Ale přesto mě kniha opravdu bavila.

janadibelkova
janadibelkova
04.11.2023 3 z 5

Opět velké zklamání z chyb v textukdyž čtete o tak závažném tématu, nemá vás rušit špatná práce editora. Co se děje týká, nechce se mi moc komentovat, protože z pubertálního oťukávání přechází do něčeho, s čím by nikdo experimentovat neměl a bohužel tady to jako takový psychologický pokus vypadá a vůbec mi to nesedlo.

WaN635
WaN635
14.10.2023 5 z 5

Ach jo, to jsem si zase dala ....
Příběh dvou dospívajících dětí, mě chytil za srdce. Postupné rozkrývání příběhu mě drželo u čtení až do konce.
Při čtení jsem se chvílemi usmívala, chvílemi mračila (jak mi to postupně docházelo) a konec jsem proplakala.

VevodkyneLinda
VevodkyneLinda
13.10.2023 2 z 5

Colleen Hooverovou mám moc ráda. Je to již několikátá kniha, kterou jsem od ní četla a vždy jsem byla nadšená. Tato kniha mi však nesedla. Nejdříve se jednalo o jakýsi sladký román, pak se z toho vyklubalo psychologické "drama". Bylo to ale celé poněkud nereálné, překombinované a chvílemi až přitažené za vlasy.

Misshell1
Misshell1
13.10.2023 5 z 5

Tohle se čelo samo, autorka píše velmi snadně poutavě. Když se dali dohromady, tak si říkám, o čem to teď bude a pak na Vás hází jednu "bombu"za druhou.

mstychov
mstychov
04.09.2023 5 z 5

Do knížek od Colleen Hoover jsem se naprosto zamilovala, proto jsem si pořídila další z nich na Audiolibrix.

Hlavní hrdinka se jmenuje Sky. Učí se doma se svou mámou, nemají žádné technologie, dokonce ani mobilní telefon. Sky je adoptovaná a moc touží po kolektivu. Nakonec se jí povede mámu přesvědčit, aby ji do školy pustila, ale tam vše neprobíhá tak, jak by si Sky představovala.

Časem poznává Holdera. Kluka, který má za sebou temnou minulost. Proslýchá se o něm, že je nebezpečný. S Holdrem se nemají příliš v lásce, ale něco je k sobě záhadně přitahuje.

Sky je velice rozporuplnou postavou. Vodí si domů tajně kluky, se kterými si hraje, ale nikdy je nenechá zajít dál. Nemá z toho bůh ví jaké potěšení, ale i tak se tím baví, spolu se svojí kamarádkou, která krátce po nástupu Sky do školy odjíždí studovat pryč.

Postupem času je Sky postavena před tvrdou realitu. Co je v jejím životě lež a co skutečnost? Komu může Sky věřit a kdo jen lže?

Naprosto mě dostalo, kudy se příběh ubíral. Na začátku jsem si říkala hmmm, tak tahle knížka mě nemá čím překvapit. 100x ohrávané téma, ale ono ne! Nakonec mě dostala tak, že jsem vám ani nedokázala okamžitě sepsat recenzi. Příběh je silný. Doslova mě z něj mrazilo. Řeší se v něm dost silné téma, víc nechci spoilerovat. Kdo máte rádi romantické příběhy s nevšední zápletkou, tak si knížku určitě pořiďte. Dostane vás.

Oblíbené věty z knihy:
Věnoval mi jeden z těch úsměvů, při kterém padají holkám kalhotky.
Moje tělo je odporný zrádce.

Majulle
Majulle
15.08.2023 5 z 5

Příběh je zase polo romantický, polo dramatický ale je boží! Děj Vás okamžitě vtáhne.

zuzana8816
zuzana8816
11.08.2023 4 z 5

S ohledem na kladné recenze většiny knih Colleen Hoover, jsem sáhla po tomto prvním románu vydaném v českém jazyce. Při čtení první poloviny knihy jsem si říkala, že ve 14 letech bych kouzlu hlavních postav s dialogy připomínajícími seriál Gilmorova děvčata, zcela podlehla a knize vtiskla pomyslnou nálepku odlehčeného prázdninového čtení. Nicméně druhá polovina knihy mě opravdu nadchla. Dějové nitky se začaly splétat, vše do sebe zapadat a hlavní aktéři se stali opravdovými hrdiny svých životů... Velmi oceňuji barvité, emocemi nabité situace, kdy Sky a Holder ožívají v srdcích čtenářů a nezbývá, než milovat jejich bolest i nezměrnou lásku...

cerna7151
cerna7151
07.08.2023 4 z 5

Hezky, čtivě napsáno, bavily mě krátké kapitoly. Děj pěkný, první láska, velké přátelství, zajímavé, i když smutné rozuzlení. Možná mi trochu nesedělo, že se postavy na svůj věk chovají příliš dospěle. Každopádně druhý díl si přečtu moc ráda.

_Brunetka_
_Brunetka_
14.07.2023 5 z 5

To, co mě bude dlouho provázet při pomyšlení nebo pohledu na tuhle knížku, je asi ta nejlépe ukrytá bolest za rádoby první přihlouplou lásku. Vážně mě to zase zničilo neskutečným způsobem. Tolik špatných věcí, co se tu dělo, by vystačilo na tři knížky ale nee, Colleen Hoover vás radši mučí a postupně drtí na ty nejmenší kousky v jednom jediném díle. Ze začátku jsem se sice zděsila trochu většího rozsahu na autorčiny poměry, ale během chvilky se tyto obavy dočista rozplynuly a mně se opět vybavilo to, jak moc miluju její styl psaní. Příběh mě pohltil a nepustil odcházela jsem od něj jen v případech nejvyšší nouze, protože jinak se to ani nedalo. Moc jsem si oblíbila Holdera i Sky, je to přesně ten typ postav, které si k vám najdou cestu za každou cenu a vy se ani nenadějete a budete všechny jejich prožitky považovat za vlastní. Vztah mezi nimi se mi líbil, nejednalo se o žádnou instantní lásku a člověk z něj má sám ve svém srdci prostě pocit, že takhle to má být. Bez naděje je doslova nadupané emocemi, které vás budou permanentně zasypávat a vy je nebudete stíhat vstřebávat, čímž se potom ocitnete v různých fyzických reakcích (nejen slzách). Já samozřejmě brečela jako želva, ale zároveň mě střídavě zavalovaly vlny vzteku, smutku, bolesti, naděje, štěstí i beznaděje. Téma knihy je opravdu silné a je pospojováno ještě se spoustou dalších, ale pro plný prožitek z příběhu vám je tu nebudu jmenovat a budu doufat, že se rozhodnete to zažít na vlastní kůži. Já k tomu můžu říct jen to, že se jedná o silný, bolestný a zdrcující zážitek, který mnou otřásl a jsem ráda, že ho autorka vytáhla na světlo. Nějaké hezké myšlenky se tu taky najdou. Z konce jsem byla pro změnu v slzách samým štěstím. Už se moc těším, až si to dám z pohledu Holdera a vám tenhle srdcetrhák doporučuju všema deseti.

Radimka
Radimka
23.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Vůbec se mi do týhle knížky nechtělo a nadávala jsem si, co jsem si to koupila za blbost pro puberťáky a ve finále mě to rozsekalo na mraky. Nejdřív milej romantickej příběh a po větě "třináct let jsi pohřešovaná" se to rozjelo na plný obrátky. Už dlouho jsem něco tak rychle nepřečetla a moooc se mi to líbilo.

Bookaholik
Bookaholik
18.06.2023 3 z 5

Autirka umi skvele psat, to vime asi vsichni, jeji pribehy prijemne plynou a bezvadne se ctou. V tomto pripade mi ale vadilo prapodicny patos postav. Hlavni hrdince je 18, jejimu priteli 19, ale na svuj vek se vlastne vubec nechovaji. Hlavne Holder je dusi mnohem starsi, az mi jeho supermoudre vyroky mnohdy lezly na nervy. V prvni pulce knihy se navic vlastne vubec nic nedeje a vse vypada na obycejnou YA romanci. Na konci se opet vse strasne jednoduse vyresi stejne jako ve Vzpominkach na nej. Od jiste casti knihy se resi zavazny problem, ktery je nakonec vyresen lusknutim prstu...

Marthas
Marthas
17.06.2023 3 z 5

3,4/5 Autorce se musí nechat, že umí vyvolat pocity. To se mi příliš často nestává, abych během čtení knihy vystřídala takovou paletu pocitů. Za co tedy to nižší hodnocení. Ne nevadilo mi, že je kniha naivní a někteří puberťáci v ní hovoří lépe než váš psychoterapeut se čtyřicetiletou praxí. Mně vadil začátek, když se hlavní hrdinové poznávali. Zhruba prvních 100 stran jsem měla chuť knihu odhodit a už se k ní nevrátit. Zpětně chápu, proč se tak postavy chovaly, ale tu nudu na začátku a tu zvláštní výrazovou složku resp. ten suchý a lehce kostrbatý sloh.. To neodpouštím. Jistě sama nepíšu nic moc, ale já nejsem bestsellerová autorka, že? Jestli si přečtu i druhý díl, si musím bedlivě rozmyslet. Rozhodně tohle téma a autorka není nic, co bych doporučovala jako relax a když jíte.

nakavusterezou
nakavusterezou
17.06.2023 3 z 5

Kniha, která opět zpracovává silné a těžké téma (dokonce 2). Knihy od CoHo jsou už sázka na jistotu, ale ... jednou to zklamaní z knihy muselo přijít.

Nejdřív ale začnu tím pozitivním a to je postava Sky. Skvělá postava se sympatickým smyslem pro humor. Příběh je čtivý a stránky vám mizí po prsty, to CoHo umí. Také musím zmínit témata, která si vybrala autorka. Za co má u mě velké plus!

Co se Holdera týče ... no. Já už jsem trochu přesycená bad boyů, kteří jsou vlastně bad boyové jen na oko, ale ve skutečnosti to jsou nejempatičtější a nejhodnější kluci pod sluncem a především kluci s tajemstvím a temnou minulostí. Už stačilo.

Vlastně celou dobu, co jsem knihu četla, jsem se do příběhu nemohla začíst (jako do všech jiných knih od CoHo) a tušila jsem, že tohle - konečně - bude kniha, u které nebudu brečet. Místy mi totiž přišlo, že je příběh až moc komplikovaný a nereálný.

Pokud plánujete, že chcete knihy od CoHo zkusit, rozhodně začněte touto sérií! Bude se vám líbit a pak na vás budou čekat lepší a lepší knihy od autorky. Já jsem udělala tu chybu, že jsem začala peckama, které napsala a tyhle jsem četla až po peckách. Poučte se z mé chyby :D

mijel
mijel
13.06.2023 2 z 5

Knihy od Colleen miluju, tohle je moje 8 knížka, ale vůbec mě tentokrát nebavila. Příběh je těžce uvěřitelný a strašně zdlouhavý. Postavy mě taky hrozně iritovaly, takže za mě velký zklamání.

Šárka88
Šárka88
04.06.2023 5 z 5

Tohle se četlo úplně samo, ze začátku jsem čekala pomalý román a sladkosti jako vždy a ono nic. Nečetla jsem anotaci a jsem moc ráda, že děj byl samé překvapeni, ač občas nereálné a sem tam přitažené za vlasy. Nicméně mi to nevadilo a dávám 5*, protože knížky od Hoover jsou zatím super.

Nikol1212
Nikol1212
31.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Pročítala jsem tu ostatní komentáře a v první řadě chci říct, že si také myslím, že příběh není moc reálný, že by se Holder i Sky našli v jiném státě jak bydlí kousek od sebe. ALE kdo říká, že knihy musí být reálné? Kam by se pak poděly všechny ty scifi, horory i spoustu knih z červené knihovny? Většina knih má málo pravděpodobný příběh, ale to neznamená, že jsou špatné.

Opět se ukázalo, že Collen se dobře čte, umí hodně dobře vykreslit situaci a děj. Asi je to knížka spíš pro mladší ročníky :) Ale i tak hodnotím kladně.. Je fakt, že na puberťáky to bylo chvílema plný mouder, ale tak co...Za 3 dny jsem měla přečteno a to mám na to pár chvil denně, takže za mě asi dobrý :)