Vinice ve Francii

Vinice ve Francii https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518068/bmid_vinice-ve-francii-65689c0625169.jpg 4 561 133

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The French Chateau Dream , 2023


více info...

Přidat komentář

Noisette73
24.04.2024 4 z 5

Nebylo to zlé, ale ani nejlepší. Hattie mi moc nesedla a Luc je naprosto antisexy jméno dle mého.:D pravé Šampaňské jsem nikdy neměla a víno nepiji. Jediné co bych jim tam zobala ráda by byly ty máslové croissanty, teploučké, měkoučké... mňam! Kniha z Itálie už čeká na startu a já se těším.

adelazelenkova
20.04.2024 4 z 5

Hezké, oddechové a jednoduché čtení. I když je vám úplně jasné od samého začátku jak příběh dopadne, chcete číst dál. Kniha je příjemně napsaná, jako samotné postavy. Od prvních stránek si je zamilujete. Příběh je velmi nenáročný, doporučuji si ho přečíst jako velmi hezkou oddechovku, u které nemusíte vůbec přemýšlet a jen si užíváte prostředí vinice a mnoho vína a šampaňského.


mia.com
12.04.2024 3 z 5

Autorka vas proste umi vtahnout do daneho mista a primet vas touzit po tom tam nejlip zitra odjet :). Samozrejme je to sablonkovita oddechovka, i kdyz se tady otvira tema citoveho vydirani. Ja takove chudaky nesnasim, protoze to na me nikdy neplatilo. Ale lituju lidi, co to na ne plati. Musite mit sami sebe nejprv radi a teprve potom to na vas taky prestane platit ;). Jinak tento dil mi prijde lehce slabsi.

Martule44
09.04.2024 3 z 5

Knihy této autorky mám ráda, protože jsou pozitivní a se šťastným koncem.
A to tak nějak v těch pracovních a občas pošmourných dnech pohladí po duši.
Víc od nich neočekávám a tak je to příjemné čtení. :-)

KatieKuli
02.04.2024 3 z 5

Příběh angličanky Hattie, která přijede jako koordinátorka na francouzský zámeček připravit svatbu pro svou sestřenici. Luc (syn majitele) a hospodyně Solange ze začátku Hattie příliš nápomocni nejsou, zámeček je zanedbaný, zruší jí objednaný catering na svatbu a možná jsou tam i celá stáda myší :-).
Příběh by mohl skončit o dobrých 150 stran dřív a možná by si tím zachoval původně budovanou atmosféru pohody, jídla a vinic. Zápletka (proč Hattie nemůže zůstat) mi přišla úplně mimo (tak naivní, zvláštní), vůbec se mi to nelíbilo, zhodilo to konec i Hattie.
Opět (jako předchozí díl) to bylo emocionálně zcela ploché vyprávění. Četla jsem teď za sebou dva díly a obě krátké bonusové povídky a nejlepší z těch čtyř byla vánoční povídka s kufry.

Margarett_Lindd
31.03.2024 4 z 5

Přestože standardně tento druh literatury není můj styl, tak z nějakého neznámého důvodu jsem si autorku oblíbila a k jejím knihám se vracím opakovaně. Vinice už mi přišla trošku slabší, ale přesto se mi moc líbila a i nadále budu autorčiny knihy číst. A jsem si jistá, že i tuhle si za nějakou dobu přečtu znovu.

menalinda
29.03.2024 3 z 5

Sladké,předvídatelné,celkem hezké.

VasnivaCtenarka
28.03.2024 3 z 5

Přestože Vinice ve Francii představuje pěkný příběh, musím říct, že některé její díly se mi líbily asi více. Vinice mi přišla spíše průměrná, když porovnám všechny doposud slyšené díly.

Ale i tak, budete-li mít chuť na nenáročnou romanťárnu ze zajímavého cizího prostředí, tak směle do této audioknihy. Koneckonců tyhle příběhy se zkrátka poslouchají pro odpočinek a relaxaci.

TeaPeter
27.03.2024 2 z 5

Jednoznačně nejslabší díl série. Chování postav vystupujících v ději mělo zpravidla k logice daleko. A ty, o kterých se vlastně jen mluvilo, na tom nebyly o nic lépe. A k tomu obrovská škoda, že motiv znovunalezeného sklepa zůstal pohříchu na samotném okraji.

SladkaK
26.03.2024 2 z 5

(SPOILER) Příběh mě přenesl zpátky do dětských táborů. Sotva co parta vystoupí z autobusu, už tvoří tvoří VŠL.

Kromě nadměrné koncentrace párování na počet postav, mě iritovaly dvě následující věci.

V úvodu knihy ukázal Luc absolutně nulovou schopnost postavit se za svůj názor. Byl to pouze kratičký okamžik jeho nerozhodnosti a uchylování se k menším lžím, aby se náhodou na něj nikdo nenaštval a on si zachoval tvář. Ačkoliv v pokračování příběhu nebyl tento vzorec chování rozvinutý, tohoto pocitu už jsem se nedokázala zbavit.

A konečně za druhé. Naštěstí i Hattie mu toxicitu věrně oplácí. V jednu chvíli běduje nad tím, že se jí ex ani jednou nezeptal jak se jí daří. A v druhou se ani jedinkrát nezajímá o byznys své nové velké lásky. A to ani ve chvíli, kdy jí sám začne vyprávět o velkém milníku. Hattie má všechny myšlenky u svých svateb a ani ho neposlouchá!!

No, to je něco na moje nervy. Nehledě na to, že při čtení jsem chodila častěji do lednice, než jsem obracela stránky.

kuttnerovka
23.03.2024

Další z knih z teto série, která nezklamala. Ideální oddechovka na dovolenou. Opět jsem se dokázala přemístit do popisovaného prostřední, tentokrat v podobě Francie a jejich vinic. Moc hezké

Amneris
17.03.2024 5 z 5

Tak tahle knížka že série Romantické úterky mě hodně bavila. Hattie I Luc byli oba velmi sympatičtí. Navíc se příběh odehrává ve Francii, kde se hodně dbá na dobré jídlo a pití :-)

Kristofori
15.03.2024 4 z 5

Je mi tolik, kolik mi je. Méně než Marthe, víc než Solange, ale s tou knihou mi bylo tak dobře! Postavy byly veskrze laskavé (jak potřebné), inteligentní (i bez titulů), činorodé (jak osvěžující) a zejména přirozeně projevující své city kladné i záporné, ale hlavně neintrikující! Bonusem bylo prostředí, o kterém sním celý život a dnes už mi přináší uspokojení, že si o něm takhle krásně můžu číst!

Nika151
14.03.2024 5 z 5

Musela jsem si k tomu otevřít láhev vína a dokonce mě zajímalo, co piju a že muj červený mok má čokoládový dozvuk :D tato autorka pro mě patří ke špičkám romantické literatury.

Hlavní hrdinka Hattie uteče do Francie za prací, minulost sice úplně vyřešenou nemá, ale rozhodne se tu skutečnost hodit za hlavu a užít si chvíle trávené v přítomnosti krasavce Luca.

Luc hledá domov a doufá, že ten pocit a smysl života najde na Chateua.

Velka.Simca
14.03.2024 5 z 5

Tuhle autorku miluju, snad jsme od ni necetla jeste spatnou knihu,

Aaloha
14.03.2024 4 z 5

Pěkné to bylo jako vždy. Prostředí vinice a Francie mám hodně ráda, takže spokojenost. Určitě se těším na další díl.

jana4084
12.03.2024 4 z 5

Další oddechovka, která zahřeje u srdce. Nenáročné čtení, které mám ráda. Pohoda, menší drama, láska a změny v životě. :-)

18LenkA12
11.03.2024 4 z 5

Oddechová kniha, která se odehrává v krásné francouzské vinařské oblasti. V této knize mu přišlo, že autorka už tolik nepopisuje okolí, ale řeší osudy hlavních hrdinů.

crazyslunicko
29.02.2024 3 z 5

Nemůžu říct, že by kniha byla špatná. Děj neděj byl pěkný. Ale moc se tam toho prostě nedělo. Konec byl předvídatelný. Hrdinka se obětovala pro svého přítele, protože měl nemocnou matku atd. O vinicích jsme se toho taky moc nedozvěděli kromě toho, že dům byl ve špatném stavu a byl velmi neudržovaný.

alzbeta4340
25.02.2024 4 z 5

Na vinici ve Francii se nic moc zvláštního nedělo, přesto jsem si přišla na své. Příjemné, i když očekávatelné čtení.