Vinice ve Francii

Vinice ve Francii
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518068/bmid_vinice-ve-francii-65689c0625169.jpg 4 704 704

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The French Chateau Dream , 2023


více info...

Přidat komentář

KatnissLavender
včera 5 z 5

Tohle je přesně ten typ knihy u kterého mi nevadí, že od začátku vím, jaký bude mít konec. Knihy od Julie se nečtou proto, že očekáváte strhující a nepředvídatelný konec, ale proto, že si s klidem a láskou v naprosté pohodě užíváte lehoučký příběh, který vás hladí po duši a baví vás od první až po poslední stranu. Nejsem milovnicí vína, ani šampaňského a tudíž nemohu ocenit barvité popisy jejich chutí, ale ani tento můj hendikep neubral v mých očích příběhu na kráse. Už teď se těším, až si od této autorky přečtu další příběh!

Lucinka007
včera 4 z 5

Za mě další parádní kníža od autorky. :-) Od začátku je sice jasné, jak knížka dopadne, ale i tak mě nezklamala. Super oddychovka na plaž k vodě. :-)


Tebby
17.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Pořád je to Caplinová, ale tenhle díl byl prostě slabší. Bohužel mi Hattie nesedla už když se objevila v předchozím díle. Nečekala jsem, že hlavního mužského odpálí hned na druhé stránce.
Dost mi vadilo, jak byli oba hrozně nerozhodní. Chvíli spolu chtěli být, aby o stránku později zase chtěli přibrzdit. Nejdřív házela autorka hlavní postavě klacky pod nohy, ale pak šlo najednou všechno růžovoučce. To, že se nakonec na scéně objeví Chris a Luc bude nešťastný bylo jasné už od začátku. Je taky sranda, že byl Luc popsaný jako vytesaný týpek, který rád chodí do posilovny, přestože se v knížce ani jednou nedozvíme, že tam opravdu alespoň jednou šel...
Na druhou stranu to ale autorka vyvážila svým úžasně čtivým stylem psaní, krásnými popisy míst a spoustou jídla... Jsem zvědavá, o čem bude další díl. A jen tak btw, u tohoto dílu jsem si začala říkat, že si musím sepsat, kdo se vyskytoval ve které knize, protože v tom začínám mít řádný guláš. 3* a za mě podobná kvalita jako Čajovna.

renulka.s
14.07.2024 4 z 5

Hezké a oddychové čtení. Mám ráda tuto sérii knížek už jenom proto, že mě provází vždy daným místem ať už svým příběhem v knize nebo pro někoho i vzpomínkami prožitými tamtéž. Vůbec mi nevadí, když je příběh průhledný od začátku, užívám si to rozvětvení a tématiku. Tady se mi líbila malá vsuvka s přáteli, jejichž osudy se odehrávaly v jiné knize této série. Milé, létem voňavé čtení.

Minoka
13.07.2024 2 z 5

Uff, tak tento díl jsem četla s přestávkami snad půl roku. Vůbec mě to nechytlo jak jiné díly od této autorky. Když jsem si přečetla poděkování, tak jsem pochopila, že ani samotné autorce se tento díl nepsal nejlíp a v knize to jde strašně znát. Jako jo - stále je to odpočinkové čtení, ale některé myšlenkové pochody mě tu strašně štvaly, postavy mi asi nebyly všechny sympatické a to se pak čte dost těžce.

salamandrina
07.07.2024 2 z 5

Měla jsem blbej den a šly na mě paniky, že bude válka a tak vůbec. Sáhla jsem po týhle zaručený oddechovce, ale musím říct, že už to moc účel neplní. “Překvapivě. Má rádoby vtipná soukromá sázka, že dám všechny knihy z této série, mi momentálně- při pohledu s jakou kadencí střílí paní autorka knihy-přijde poněkud tristní. Nápady nové nejsou a ty osudový potkání v různých koutech světa už mě trochu serou. Ale co už.

Barussat
07.07.2024 4 z 5

Taková klasika od Julie Caplin, dalo by se říct. Mám tuhle autorku fakt ráda, i když vím, že to není žádná super světová literatura, ale takový fajn letní odpočinek. Francii miluji, takže jsem byla moc ráda, že jsem se mohla díky této knize do mé milované země ráda. Fajn letní početní k vodě nebo na chalupu :))

lexikon_tf
05.07.2024 5 z 5

Mladá, láskou zlomená Hattie dostane možnost pracovat ve stylovém prostředí sídla ve francouzském kraji Champagne, kde má pro svou sestřenici uspořádat velkolepý svatební obřad s hostinou.

Nebyla by to však ta správná romantika od Julie Caplin, kdyby se zde neobjevil šarmantní Francouz Luc, který Hattie dokonale poplete hlavu.
Bude z toho románek, co myslíte?

Opět kouzelné prostředí, které umí autorka tak krásně přiblížit prostřednictvím atmosféry a popisu krajiny, místních delikates a jiskřivými vztahy mezi protagonisty. Moc doporučuji, ideální letní oddechovka!

Linda007
04.07.2024 3 z 5

Jeden z těch slabších dílů. Ústřední dvojice mi nebyla moc sympatická.

janca.hl
01.07.2024 3 z 5

Nic extra, žádné velké drama, očekávaný konec. Ovšem se budu opakovat a stále mi přijde, že ty její knihy neobsahují to "kouzlo", ten "drive". Kniha opět hezky navnadí na francouzské speciality a víno, ale to je tak bohužel vše. Místy jsem ani mezi hlavními hrdiny necítila tu chemii. A navíc spousty linek bylo nedokončených, čekala jsem dokončení v epilogu, ale ten tam není :/.

ivousekk
30.06.2024 4 z 5

Prijemna letni jednohubka. Naprosto vypnete a jen si uzivate popisy francouzskeho venkova, jidla, zivotniho stylu. Skoda, ze tam nebylo aspon teochu drama, vse to az moc snadno a lehce plynulo. Ale ucel to plni, to je hlavni.

trynitrix
26.06.2024 5 z 5

Ze začátku jsem nebyla schopná se orientovat ve jménech kdo je kdo a pak se to rozjelo moc pěkný příběh tady mě kniha donutila některé věci si vyhledat hlavně francouzská jídla. Tady by se mi i líbil příběh po.

Sabča92
25.06.2024 5 z 5

Moje tuším pátá Caplinka, která se odehrává na romantickém zámečku chateu Saint Martin. Tato kniha se stává jednou z mých nejoblíbenějších ze série Romantické útěky.

Poprvé jsem se pustila do Romantických útěků v audiopodobě a musím říct, že jsem si přednes Veroniky Lazorčákové naprosto zamilovala. Perfektní interpretace, francouzský přízvuk se mi zalíbily natolik, že mám chuť dát si re-watching již přečtených dílů z této série právě v jejím podání.

Možná je to slunnou Francií, prostředím zámečku, šampaňským a nebo okouzlujícím hlavním hrdinou Lucem, který si nezískal pouze srdce hlavní hrdinky, ale i to mé. Už jen první setkání, kdy mu Hattie spadne do náručí je sice velké klišé, ale musím se přiznat, že na mě funguje skvěle.

Jak jsme u Julie zvyklí, kromě něžné romantiky autorka servíruje celou řadu delikates, po kterých bychom všichni ihned sáhli. Hlavní hrdinka je milá, přátelská a rozdala by se pro ostatní. Má zlomené srdce a tak se naplno ponořuje do práce. Připravuje pro svou sestřenici svatbu snů a přitom prožívá i milostné vzplanutí. Její život není pohádka, o to víc je pro ni nové prostředí přímo snové.

Nechte se okouzlit slunnou Francií, zajděte si do pekárny pro křupavé croiisanty a zamilujte se společně s hlavními hrdiny.

Knihomolkapaja4
14.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Pro mě to byla příjemná oddechovka s romantickou linkou. Děj krásně plyne, i když je konec dost předvídatelný, vůbec mi to nevadilo. Moc jsem si autorky knihy oblíbila.
Akorát mě překvapil částečně otevřený konec, kam se tedy nakonec poděl voják Paul, když nebyl zazděný v tom sklepě? Fakt by mě to zajímalo. :-D

Zdenas5
10.06.2024 2 z 5

Čekala jsem něco sladkého, ale ne, že to bude až tak předvídatelné a celkem o ničem. Kdybych neposlouchala při vyklízení bytu, asi bych ji nedočetla Zachránila to jen Francie, kterou mám ráda.

pip11
27.05.2024 5 z 5

Naprosto pohodový a odpočinkový příběh z francouzské vinice, kam Hattie příjíždí na zámeček zorganizovat svatbu své sestřenici. Krásné prostředí s plynule se odvíjejícím dějem, kde na vás dýchne provoněný venkov. Moc pěkné.

katerina3368
24.05.2024 2 z 5

Přidávám se také bohužel ke zklamaným čtenářům. Kdybych neposlouchala jako audioknihu, tak to snad ani nedočtu. Ano očekávám romantiku bez složitého děje ale co mi opravdu vadí, když dej nedává absolutně smysl a chování postav také ne. Určitě si každá svatební koordinátorka může dovolit plánovat jednu svatbu 2 měsíce, když se ve finále ani neuskuteční. Reakce postav nepůsobily vůbec reálným dojmem, chvílemi to vypadalo, že se asi všichni navštěvují meditační kruh a jsou totálně vyzenovaní, pak to zase přešlo do druhého extrému. Charaktery jednotlivých postav raději ani nekomentují, protože to by bylo rovněž na dlouho. Od Romantických útěku, raději utíkám.

MGott
23.05.2024 2 z 5

Zklamání. Francie, vinice, jídlo, prostředí zámku. Z toho se dalo vytěžit mnohem více. Přijde mi to odbyté na první dobrou.

Hana62
16.05.2024 3 z 5

Jako vždy, dopředu víš přibližně děj, a hlavně závěr. Nic nepřekvapí, ale to čtenář očekává.

betička
07.05.2024 4 z 5

příjemná oddychovka, Luc je až příliš, skoro trapně dokonalý :-). Knížka neobsahuje žádné zbytečné záludnosti napsané jen proto, aby se natáhnul děj :-)