Vila v Itálii

Vila v Itálii
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532180/bmid_vila-v-italii-65cc745774848.jpg 4 279 279

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii dokáže, že je opravdu dcerou italského herce Ernesta, a situace se změní. Otcův manažer Raphael, naprosto neodolatelný mladý muž s nepřístupným výrazem, se ji rozhodne nespustit z očí a doprovází ji na každém kroku. Kdoví o co téhle cizince s kouzelným úsměvem a nádherně vlnitými karamelovými vlasy vlastně jde. Dokážou romantické procházky a vychlazené drinky i přes počáteční rozpaky zažehnout mezi Liou a Raphem jiskru? Atmosféra je stále žhavější a není to jen kvůli horkému středomořskému slunci.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Villa with a View , 2024


více info...

Přidat komentář

Knižní střípky
včera 3 z 5

Pokud se chystáte letos v létě někam k moři, ideálně samozřejmě do Itálie, přibalte si ji do kufru, myslím si, že na válení se na pláži to bude úplně ideální čtení.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

sahha
včera 5 z 5

Super knížka na léto, kdy přesně víte jak to bude probíhat i jak to dopadne, ale vůbec vám to nevadí


Sonne
předevčírem 5 z 5

Opět krásná, oddychová kniha na léto. Psaná skvěle čtivě!

kuttnerovka
předevčírem 5 z 5

Jako vždy krásná oddechovka, četla jsem během dovolené v Itálii tak to mělo kouzlo.

Viwi
23.07.2024 3 z 5

Julii už posledních pár dílů čtu spíše tak "sběratelsky", abych měla všechny Romantické útěky odškrtnuté, protožě je to opravdu stále to samé dokola.
Na druhou stranu - taky dobře - dostanete přesně to, co čekáte, a její knihy si přečtu jako oddechovku jak já, tak třeba moje babi (které "caplinovky" doslova učarovaly, její knihy má snad nejradši a díky nim zase našla léta ztracenou vášeň pro čtení, z čehož mám obrovskou radost a patří proto Julii mé díky!)

Tento díl je velice osvěžující v tom, že máme hlavní hrdinku zdravě sebevědomou a chytrou dívku, nikoli uplakané štěňátko. Má také osobitý smysl pro humor, dokáže najít na vše správnou odpověď v ten správný moment a zkrátka a dobře - mám z ní dobrý pocit, mě bavila. Samotnému prostředí nelze nic vytknout, popis míst a všeho okolo Julie prostě umí a je v tom opravdu dobrá. Ani nemusím psát, že kniha má opět překrásnou obálku, paní/slečna ilustrátorka je úžasná!

Za co ale dávám body dolů je hlavní mužská postava. Ježkovyvoči, jak já ho s každou stránkou proklínala! Klasický odměřený Brit, který své suché a urážlivé poznámky střílí na počkání. Tohle je bohužel taky Juliina doména - vytvořit fádního do sebe zahleděného patrona, který je ale mimojiné samý sval a taky je jen tak mimochodem nebesky krásný, takže naše nebohá hlavní hrdinka nemá na vybranou a musí se do něj zamilovat.
Díky tomuhle na nervy jdoucímu hňupovi jsem knihu dokonce odložila s tím, že ji dočítat nebudu, protože ho nemůžu vystát.. :D Nakonec jsem ale ráda, že jsem ji po čase dočetla, je to opravdu jedna z těch lepších caplinovských knih.

MarNe
23.07.2024 4 z 5

Ideální knížka na letní večery a ideálně v Itálii u moře.)
Z knížky přímo sálá vůně citrónů.

RockMartina
21.07.2024 4 z 5

Typická "caplinovka". Autorka jede podle stále stejných not, není se čemu divit, když jí to tak dobře jde a na čtenáře funguje. Přišla jsem na to, že pro mě je velmi důležité, kde se její příběh zrovna odehrává. Pokud je to v zemi, která je mi blízká a kterou mám ráda, dokážu jí jednoduchost příběhu odpustit a užít si ho. Vykreslení krásy míst totiž dokonale umí, stejně tak navodit pocit pohody, relaxu a odreagování se od všedních dní. Vila v Itálii mi prostě sedla a je pravda, že bych s hlavní hrdinkou v některých chvílích i ráda měnila. Takže pokud milujete pobřeží Amalfi, moře, léto, Aperol, těstoviny a limoncello je pro vás tento příběh jako dělaný a určitě si ho užijete stejně jako já :)

MissBlack
20.07.2024 4 z 5

Po velice dlouhé době opětovné setkání s autorkou. Jako poslední jsem od ní četla Cukrárnu v Paříži a ani ji nedočetla. Pak byl nějaký pokus s (tuším) Chatou ve Švýcarsku, nicméně souběžně jsem měla rozečtený Řbitov zviřátek od Kinga a když měl člověk porovnání s jeho vypravěčským umem... no, též jsem nedočetla, v podstatě ani nezačala.
Každopádně Vila v Itálii už jen díky obálce vypadala jako něco, co potřebuju. Nakonec hodnotím nadprůměrně, protože mi to prostě sedlo, chtěla jsem něco jednoduše hezkého, odpočinkového, letního s dobrým koncem. Prostředí, kde byl děj zasazen, jsem si vyloženě užívala, všechnu tu zmrzlinu, pastu i limoncello. S rukou na srdci, kdo neměl aspoň jednou během čtení chuť zabalit kufr a vyrazit tam?

martineknatasa
19.07.2024 5 z 5

Pobavila jsem se, přišla na jiné myšlenky, autoka prostě umí.

Rapeh
19.07.2024 5 z 5

Co víc dodat když díla této autorky mám velmi oblíbené. Další skvělé čtení.

katka.oo
18.07.2024 5 z 5

Pohodové milé romantické letní čtení z prosluněného pobřeží Amalfi v Itálii, moc povedený díl, tentokrát za 5*.

Sablu
18.07.2024 5 z 5

Přesně tohle jsem potřebovala číst a musím říct, že se mi tento díl moc líbil a jsem ráda, že se mi kniha dostala právě teď do rukou.

Knihomolka97
18.07.2024 3 z 5

Mě tedy tato kniha nějak extra neoslovila.
Líbilo se mi prostředí, Itálie je prostě srdcovka, bavily mě části vaření a oblíbila jsem si většinu postav. Taková velká šťastná rodinka.
Romantická linka mi ale moc nesedla.
Někde bych ubrala, jinde přidala, takhle mi to zkrátka nefungovalo. Předvídatelné "drama" ke konci bych klidně úplně vypustila.

lulucinax
17.07.2024 5 z 5

Tyhle romantické útěky mě moc baví a vůbec nevadilo, že jsem ji četla na dovolené v Řecku. Na pláž, k vodě, na dovolenou - ideální nenáročné čtení.
Romantické knihy moc nečtu, ale u těchto se mi líbí poznávání země prostřednictvím knížky. Autorka umí skvěle popsat reálie, gastronomii i postavy, tak že byste se nejraději do té země rozjeli. Italskou kuchyni miluju a hodně vařím.
Hlavní hrdinové mi byli oba sympatičtí a měla jsem pro ně pochopení, takže nemůžu jinak než hodnotit plným počtem.
Je to série, kterou si chci rozhodně zkompletovat, ještě mi jich pár chybí, ale už i teď vypadají krásně v knihovně. Obálky se rozhodně povedly.
Jedinou nevýhodou je, že mám při čtení jejich knížek hlad :D

Margarett_Lindd
16.07.2024 4 z 5

Autorka opět nezklamala. Moc milé a nenáročné počtení. Ideální odpočinkové dílo, u kterého čtenář nemusí přemýšlet a jen v klidu "vypnout".
Na téhle sérií mám moc ráda, jak autorka umí popisovat místa. A tady se mi prostředí obzvlášť líbilo. Sice se autorka ve všech knihách drží prakticky stejné šablony, tudíž bych asi nezvládla číst víc jak dvě tyto knihy za sebou, přesto je mám moc ráda a už se těším na další.
Jediné, co mi snad trochu vadilo, že mě Ernestova rodina přišla až moc "sluníčková", tedy až na Raphaela. Ale k těmhle knihám to asi zkrátka patří a celkový dojem mi to nepokazilo. Určitě se časem ke knize vrátím.

Nelly
16.07.2024 4 z 5

Pohodové, laskavé, romantické čtení na léto. - Hojně budete navštěvovat "strýčka Googla" a vyhledávat úžasná místa (Amalfi, Positano, Neapol a okolí), jistého modela a poslouchat hudbu Rooling Stones. A vůně italského jídla vás bude provázet celou dobu příjemného čtení.

zuzana2599
15.07.2024 4 z 5

Na letní dovolenou jsem zavítala do kraje žluťoučkých citronů, tyrkysově modrého moře, limoncella, prostě na pobřeží Amalfi. Moc se mi tam líbilo, Itálii miluji a i proto jsem knihu četla s radostí a s chutí. I když dávám přednost silnějším příběhům, tato letní pohodovka s milou romantikou mě potěšila.
A jak vidím, cestovatelské příběhy od Julie Caplin těší mnoho čtenářů !

Erinien
14.07.2024 5 z 5

Po dlouhé době Caplinovka, která mi sedla. Líbilo se ne napětí mezi hlavními protagonisty, líbila se mi Itálie a textilní umění. A mám chuť udělat si domácí těstoviny .

AlenaF
14.07.2024 4 z 5

Lehké a nenáročné čtení pro letní pohodu.

Martina023
13.07.2024 5 z 5

Kniha se četla moc hezky, tak nějak lehce ,sama. Líbila se mi i více než předchozí kniha. Je to hezké letní pohodové čtení. Pokud to umíte tak se při čtení přenesete do Itálie tak jako já.