Veru.Viti Veru.Viti komentáře u knih

☰ menu

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Tohle mě tak bavilo! Humor Fredrika Backmana zbožňuju asi stejně, jako jeho smysl vložit do humorných příběhů lidskost, hlubokou myšlenku o celém životě a ještě něco navíc. Čtení mě bavilo od začátku do konce. Za mě jednoznačně plný počet a už teď se těším na další knihu tohoto pana Autora.

11.05.2021 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Pěkná kniha. Některé zdlouhavé popisné pasáže úžasných paloučků a přesné popisy hub byly příliš podrobné, příliš zdlouhavé, příliš nudné. Přesto jsem ale musela číst dál. Příběh mě ohromně zajímal. Chtěla jsem vědět proč. Jak? Dávám čtyři hvězdy.

05.04.2021 4 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

První kniha od Taylor Jenkins, kterou jsem málem nedočetla. Začátek ohromně táhlý. Příběh a jeho postavy mě začaly zajímat až někde po 80 straně. Pak už se to četlo vcelku příjemně, ale za mě určitě nejslabší kniha od této autorky. (Z těch, které jsem začím četla)

05.04.2021 3 z 5


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Knihy o tomto období čtu ráda. Myslím, že bychom všichni měli vědět nějaký základ. Toto dočíst pro mě ale bylo ohromně náročné. Bylo tam spoustu zbytečné omáčky, která neměla informační hodnotu ani žádný příběh. Tuto knihu určitě znovu číst nebudu.

05.04.2021 3 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Další kniha od Taylor a opět super. Baví mě originální nápady, kterými vytváří knihy. Knihy od této autorky mi přijdou jedinečné. Opět kniha bavila a jsem ráda, že jsem na tuto autorku narazila.

05.04.2021 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Teylor Jenkins Reid bude asi mou novou oblíbenou spisovatelkou. Ta to prostě umí. Bavilo od první do poslední stránky a určitě ještě někdy v životě budu číst znovu. Líbilo se mi střídání kapitol - příběhů.

05.04.2021 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

U této knihy jsem si musela na papír napsat všechny postavy, protože jinak jsem v tom měla ohromný zmatek. Kdo žije, kdo zemřel, kdo je čí příbuzný nebo soused. Jinak ale pěkná kniha.

05.04.2021 4 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Asi jsem čekala něco víc než deníček. Bez přidané hodnoty. Tato kniha mě od Markéty Lukáškové příliš nebavila.

05.04.2021 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Smutná, depresivní, silná, bolestivá. Přesto - nebo právě proto - pět hvězd.

05.04.2021 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Zbožňuju Neala Shustermana. Ten by mě bavil i podrobným návodem na využití kuličkového pera. Čtivý, zajímavý, promyšlený, vysvětlený, vymakaný, originální, super! Jsem nadšená.

09.03.2020 5 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Knížku jsem dostala a překvapila mě. Je to další česká autorka, kterou jsem ráda, že jsem dostala možnost si přečíst. Bavil mě styl psaní. Kniha neuvěřitelně čtivá. Už na mě čekají i další dvě knihy od autorky. Tak jsem zvědavá, jestli budou skutečně lepší (jako jsou podle zdejšího hodnocení).

09.03.2020 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

V tomto dílu mě malinko rozčilovala Katniss. Byla mi nějakým způsobem protivná tím, jak moc se litovala. Asi to až příliš porovnávám s filmem a s postavou, kterou mi film předem připravil. Jsem zvědavá na poslední díl.

09.03.2020 4 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Ale tohle mě prostě bavilo. Film mám moc ráda, takže jsem prostě musela přečíst i knihu, abych to mohla porovnat. Film je asi lepší, ale kniha určitě není špatná. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla a těším se na další díly.

09.03.2020 5 z 5


Pravý leopardí kožich Pravý leopardí kožich Hana Oboda Kolaříková

Nebýt knižní štafety, tak bych po této knize určitě nesáhla. Obálka se podle mého názoru opravdu nepovedla. Pokud se prokoušete pomalejší první polovinou knihy, tak pak kniha i příjemně překvapí. Líbil se mi jazyk, kterým byla kniha psána. Bohužel první polovina knihy mi nedovolí dát vyšší hodnocení. Jen těžko jsem se prokousávala dlouhými popisy každého myšlenkového pochodu, každého detailu, každé maličkosti. Druhá polovina (možná spíše poslední třetina) je perfektní a čte se už úplně sama.

27.01.2020 3 z 5


Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Tak tady se podle mého vůbec nepovedla anotace. Přijde mi, že zcela neodpovídá tomu, o čem ta kniha vlastně bude. Ale nechci tu psát žádné spoilery, tak jen takto okrajově. Určitě bych přepsala anotaci a vlastně i název knihy, pak bych byla relativně spokojená. Od knihy jsem nečekala vůbec nic. Koupila jsem ji v LK za pár korun - jen abych pozlobila svou mamku. Možná o to více jsem byla překvapená, že se nejedná o úplnou kravinu. Závěr je tam docela předvídatelný, ale četla se rychle, lehce.

22.08.2019 4 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Jak já jsem si zamilovala Drobka. Myslím, že každý z nás by chtěl mít v dětství (pubertě?) takového kamaráda. S Willem ani Tím Druhým Willem Graysonem bych se asi kamarádit nechtěla. Oba dva jsou to protivové, ale kniha díky tomu opravdu fungovala. Bylo to citlivé, milé, čtivě.

16.08.2019 4 z 5


Poslední tango v Havaně Poslední tango v Havaně František Kotleta (p)

O malinko slabší než druhý díl, ale také se mi to líbilo. Nikdy bych sama do sebe neřekla, že mě podobné knihy budou bavit, ale je tomu tak. Jsem zvědavá na sérii Bratrstvo krve, zda budu stejně nadšená jako z Tomáše Koska.

16.08.2019 4 z 5


Velké problémy v Malém Vietnamu Velké problémy v Malém Vietnamu František Kotleta (p)

Tak ale tohle mě opravdu bavilo. Není nic, co by téhle knize chybělo. A ani nic zbytečně nepřebývá. Je to prostě parádička. Některé hlody mě bavily natolik, že jsem se přistihla, že se směji nahlas. Tenhle díl se povedl na plný počet bez vteřiny přemýšlení. Určitě po dočtení této série ještě sáhnu po něčem dalším. Protože František Kotleta prostě umí.

16.08.2019 5 z 5


Holka mimo rytmus Holka mimo rytmus Becky Albertalli

Za mě absolutně průměrná kniha. Leah mě opravdu štvala. Věčně nespokojená, protivná, nic se jí nelíbí, sobecká. Přitom autorka psát prostě umí. Příběh plyne neuvěřitelnou rychlostí. Tentokrát mi ale potěšení hlavní hrdinka opravdu pokazila. Stejně tak i několik situací, které byly podle mého absolutně zbytečně vyhrocené. Podělaným navrch a Simon jednoznačně lepší.

16.08.2019 3 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Tak ale tohle byla paráda. Malinko mě na začátku vyděsilo množství jmen a bála jsem se, že se v tom nedokážu zorientovat. Ale vůbec jsem se neztrácela a tuhle knihu skutečně dopuručuji všem. Jsem nadšená z příběhu, ze stylu psaní, ze samotného závěru, který jsem tedy nečekala. Paráda. Paráda. Paráda.

24.06.2019 5 z 5