InTyMně přehled

InTyMně
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421379/bmid_intymne-2fp-421379.jpg 4 705 705

Od sametové revoluce přes Nagano až k dospělosti Všechno, co neuložíte, se jednou ztratí. A ztratit vzpomínky na dětství a dospívání v devadesátkách a na přelomu tisíciletí, to by byla škoda. V této knize nejsou ty vaše, ale spousta z nich vám bude povědomá. Jsou dětsky naivní, pubertálně vzdorné a taky dospělácky bolestné. Budete se u nich smát, pokyvovat hlavou a pocítíte úlevu, že v tom všem zmatku, co se v životě děje, rozhodně nejste sami.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize InTyMně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (169)

ZuzanaZ83
15.07.2024 4 z 5

Vtipné, lehké, zároveň k zamyšlení. Intimní.
Moc mě baví to přeskakování z tématu na téma, často to mám stejně.

Aiden888
10.07.2024 5 z 5

Ježíš, tohle bylo skvělý! Jako takhle, pokud čekáte příběh s dějem, který nějak začíná, nějak vrcholí a nějak končí, tak si knížku nekupujte. Ale já prostě miluju vyprávění "obyčejných" lidí o jejich obyčejně neobyčejných životech. Chci vědět, co dělali v devětaosmdesátým, jak se poprvé zamilovali a rozešli, co si mysleli jako děti a co si myslí teď, jak se pohadali s nejlepší kamarádkou a tak dále. Strašně mě to bavilo, tím spíš, že máme s autorkou neuvěřitelně podobné životy a názory. Bomba.


Erys
22.06.2024 3 z 5

Knížka mě nalákala na devadesátky a mileniánskou dobu. Jakože jo, v něčem jsem se hooodně našla, jelikož má autorka pouze o 5let víc než já. Ta doba zamilovanosti, prozvánění, hned se mi vybavili všichni mí Patrikové a taky Mates. Haha. A taky výlety k babičkám na "prázdniny". Pohádky na VHSkách, žolíky do půlnoci, sladká minerálka a nekonečně nezdravého jídla. Hřiby a hafery.

....

Co si určitě budu pamatovat - položit si otázku - jaké jsou vaše tři zážitky z dětství, co ve vás něco zanechaly? Trochu cimrmanologie - tzv. prazážitky. Je to fakt, že člověk si fakt pamatuje přesně, zavrtá se to do mozku jak vlasovec.
V jednom jsme se shodly, to je jistojistě 11/9. Ty další dva jsou trochu jiné, ale nechám si je ve své mysli.

....

Kniha se čte dobře, nic složitého, je to přeci autobiografie. Nevadil mi ani hovorový jazyk, snad jen ty debilní "BUDĚJCE".

....

Více mne bavily zážitky z dětství a doba dospívání. Jakmile se to přehouplo do dospělosti a točilo se to neustále jen o psaní v redakci nebo psaní knihy, zdálo se mi, že je to furt dokola a autorka už nemá moc co nabídnout.

P.S. Lukášová je teda dost fňukna, co se týče přijímání kritiky (ale kdo není, že Eri?) ...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

27.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha InTyMně v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených989x
ve Čtenářské výzvě208x
v Doporučených18x
v Knihotéce205x
v Chystám se číst217x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech3x