Panda v nesnázích přehled
Dvě mladé ženy, každá v jiných nesnázích, v jiné době, a přesto mají tolik společného. Tereza, přezdívaná Panda, prožívá v současnosti rozchod a vrací se do svého starého dětského pokojíčku. Kromě složitého vztahu s mámou, psychických potíží a mindráků z vlastního vzhledu má těžkou hlavu z diplomové práce. Píše o neznámé hrdince Marii, člence třetího odboje, která si na začátku padesátých let minulého století vedla podrobné deníky a přechovávala u sebe jejího pradědečka Jaroslava. Tereza tak zjišťuje, že jeho útěk přes hranice byl mnohem dramatičtější než v jejích nejdivočejších představách…... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha 'Panda v nesnázích' od Markéty Lukaškové vyvolává rozmanité reakce. Někteří čtenáři oceňují originální styl a propojení dvou časových linií. Jiní však kritizují nedostatečnou uvěřitelnost postav a příběhů. Hlavní postavy, Tereza a Marie, procházejí různými životními výzvami, což některé čtenáře zaujalo, zatímco jiní by uvítali hlubší zpracování. Celkově je kniha vnímána jako čtivá, ale s výhradami k některým aspektům vyprávění. Více v komentářích.
Komu by se kniha Panda v nesnázích mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi psychologické romány
- Fanoušci české literatury
- Milovníci příběhů s historickým pozadím
- Ti, kteří hledají oddechové čtení
- Čtenáři zajímající se o ženské postavy a jejich vývoj
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Panda v nesnázích. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 319 komentářůSouvisející novinky - Panda v nesnázích (0)
Kniha Panda v nesnázích v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 20x |
| v Přečtených | 2 119x |
| ve Čtenářské výzvě | 429x |
| v Doporučených | 88x |
| v Mé knihovně | 346x |
| v Chystám se číst | 580x |
| v Chci si koupit | 111x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
ženy humor rodina tajemství komunismus vztahy psychické problémy pátrání v minulosti úzkostné poruchy odvahaMarkéta Lukášková také napsal(a)
| 2017 | Losos v kaluži |
| 2018 | Panda v nesnázích |
| 2021 | Majonéza k snídani |
| 2020 | Vlaštovka v bublině |
| 2024 | Odvaha |

92 %
78 %

Panda v nesnázích
I když do knihy Losos v kaluži jsem se tak nějak zažrala rychleji i tato se mi dost líbila. A líbilo se mi, že se to vlastně tak lehce s příběhem z Lososa propojilo.
Více mě bavila linka z roku 2017, o komunistickém období plném beznaděje a zoufalství se moc dobře nečte, ale né že by to bylo napsané špatně, to vůbec. Knihy Markéty mám moc ráda a zatím mě žádná nezklamala. Tak se těším na další :-)