Daisy Jones & The Six přehled

Daisy Jones & The Six
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446870/bmid_daisy-jones-a-the-six-RP1-446870.jpg 4 898 898

Fascinujúci román o sláve, láske, hudbe a o tom, čo sa stane, keď sa šťastie pominie a zhasnú reflektory. Daisy Jones & The Six je príbeh raketového vzostupu rockovej kapely, ktorej hudba charakterizovala jednu éru a ktorej náhly rozpad vyvolal množstvo nezodpovedaných otázok. Pripravte sa na bláznivý, nezabudnuteľný výlet do Los Angeles 70. rokov, sex, drogy a rock and roll! Len čo sa úspešná rocková kapela The Six spojila so začínajúcou speváčkou Daisy Jonesovou, vypuklo hotové šialenstvo. Ich piesne ovládli hitparády, ich albumy zneli z každého gramofónu, ich koncerty po celej krajine boli beznádejne vypredané. A potom, 12. júla 1979, sa z ničoho nič rozpadli. Nikto netušil prečo. Až doteraz. Ich vzťahy boli divoké rovnako ako ich hudba – boli priateľmi, milencami, bratmi aj rivalmi. Sami neverili tomu, aké mali šťastie, kým oň neprišli. Táto kniha zachytáva príbeh ich začiatkov i búrlivých nocí, ale každý z nich si pravdu pamätá trochu inak. Jediné, čo všetci vedia s istotou, je fakt, že od chvíle, keď Daisy Jones bosá vystúpila na pódium v klube Whisky, kapela sa navždy zmenila. Pri tvorbe hudby totiž nikdy nejde iba o hudbu. A niekedy môže byť veľmi ťažké určiť, kde sa končí melódia a začínajú sa city.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Daisy Jones and The Six , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Daisy Jones & The Six. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (242)

soukroma
předevčírem 3 z 5

Vlastně vůbec nezaujalo, prolétla jsem, udělala jsem si obrázek, o čem to je, jaká je hrdinka a co se stalo s kapelou a proč.
S autorkou jsem začala u Evelyn Hugo, ta mne navnadila spolu s komentáři často odkazujícími právě na tuhle knihu. Mezitím jsem ale přečetla Malibu v plamenech a načala (a rychle odložila) i novou Carrie Soto, ale se stále klesajícím zájmem a zalíbením. A v podstatě hodně na dně je pro mne i tahle kniha, obecně vynášená do nebes. A není to jen prostředím, které mi nesedí.
Možná působivá kniha pro milovníky starších amerických rockových kapel a jejich způsobu života (na bobulích, drogách a v alkoholovém opojení). Jediné, co musím ocenit, je použitá forma výhradně rozhovorů se zainteresovanými, která provede čtenáře dějem místo dialogů a popisných scén. A samozřejmě související dojem, že čtete o skutečných lidech a skutečné hudbě a skutečné kapele...

devildeny
12.07.2024 5 z 5

Úžasná kniha, stejnè jako je i stejnojmenný seriál, kde tuto hudbu a příběh nádherně ztvárnili. I když se jedná o fikci, obsahuje kniha tolik životních mouder, ze kterých může člověk čerpat, nebo se v nich najít. Opravdu mě tato kniha překvapila, ten kdo má rád hudbu, bude se mu určitě líbit.


Američanka510
09.07.2024 5 z 5

Tahle kniha se mi v knihovně válela strašně dlouho. Asi před dvěma lety jsem jí rozečetla dostala jsem se na 50 stránku a nedočetla. Teď jsem se od toho nemohla odtrhnout a hned potom jsem si musela pustit seriál. PS Je to hodně odlišná a kniha je lepší, jako skoro vždy.
Já vlastně nemám knihu, co vytknout.
+ Kapelu jsem si zamilovala hned na prvních stránkách
+ Daisy Jones byla přesně člověk, co moc dobře věděl, co chce, ale nevěděl za jakou cenu.
+ Staré i aktuální problémy
+ Skvělá práce s postavami
Myslím, že to bude jedna z nejlepších knih, co jsem letos přečetla.
Tak snad někdy u další recenze.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Citáty z knihy (9)

Billy s Daisy pohromadě, to bylo jako hlídat oheň.


V tu chvíli jsem si říkala, že tak dlouho bude hrát krvácející dívku v nádherných šatech, až ji to zabije.


Muži mívají často pocit, že když se náhodou chovají k ženě jako k člověku, měli by hned dostat medaili. - Karen


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2019 - Goodreads Choice Awards (Best Historical Fiction)


Kniha Daisy Jones & The Six v seznamech

v Právě čtených28x
v Přečtených1 098x
ve Čtenářské výzvě323x
v Doporučených91x
v Knihotéce621x
v Chystám se číst406x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech7x