Holka mimo rytmus

Holka mimo rytmus https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402606/bmid_holka-mimo-rytmus-C5D-402606.jpg 4 266 71

Creekwood série

< 2. díl

Navazuje na oblíbený LGBT bestseller Já, Simon. Když Leah bubnuje, obvykle je v rytmu. Ve svém každodenním životě si ale připadá tak trochu mimo rytmus. Má pocit, že nikam nezapadá, dokonce ani mezi své nejlepší kamarády. Jako jediná z nich je jedináček, žije jen se svojí mámou a peněz nemají zrovna nazbyt. K tomu všemu má Leah velké tajemství – je totiž bisexuálka. Nikomu to ale neřekla, a tak ani její nejlepší kamarád Simon Spier, který se nedávno sám přiznal k homosexualitě, netuší, čím si jeho kamarádka prochází. Teď když se blíží maturita a každý míří na jinou vysokou školu, jediná jistota v jejím životě – parta milovaných kamarádů – se rozpadá. Leah najednou neví, co by měla dělat, jak by se měla zachovat a jestli náhodou není čas udělat to, co jí nahání největší hrůzu… Říct jedné konkrétní osobě, že je do ní zamilovaná.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Leah on the Offbeat , 2018


více info...

Přidat komentář

Dol.l
03.11.2023 4 z 5

Třetí knížka ze simonovské série (ta druhá se český jmenuje Podělaným navrch, hlavní postava je Abbyina sestřenice Molly a na Goodreads je zařazená do série Simonverse). Jak mě první knížka chytla za srdce svou čirou a roztomilou romantikou, tak tahle mě chytla o trochu méně. Možná proto, že vypravěčka není tak "cute" jako Simon, má svoje problémy, je tvrdohlavá a sveřepá, zároveň ale nejistá a má problém se vypořádat se svými city a pocity - radši uteče. Ale čte se to dobře a pokud chcete strávit víc času se svými oblíbenci z Creekwoodu, užijete si to.

mignon
13.10.2023 5 z 5

Hezky se četla, za mě lepší než Simon.


pavla9879
08.08.2022 4 z 5

Hrozně se mi líbily části, kde byl Simon a Bram, zbytek byl o dost slabší, ale pořád zajímavý. Prostě bych asi měla větší radost, kdyby to bylo pokračování jejich příběhu než příběh někoho jiného.

Lenka2533
31.12.2021 4 z 5

Rozhodně to bylo slabší než Simon. Ale četlo se to rychle. Knížka fajn, ale už se k ní vracet nebudu. Simon je prostě lepší :)

Nikychlupova
15.08.2021 5 z 5

Bombastický, tohle mě bavilo. Abby i Leah jsem si oblibila. Davam pět hvězdiček.

Sixtinka144
09.07.2021 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem Probuzení Simona Spiera četla už více jak před dvěmi lety, bála jsem se, že si nebudu pamatovat nic. Naštěstí jsem se po pár desítek stranách chytla a vzpomněla jsem si, proč se mi Simon předtím tolik líbil- kvůli své atmosféře, kterou má i Holka mimo rytmus. Nechtělo se mi do knihy pustit kvůli recenzím, a ano, první díl je lepší, ale určitě to není žádná katastrofa. Hlavní hrdinka je fajn, občas se nechovala přímo ukázkově, ale kdo z nás jo? Líbí se mi, jak autorka popisuje vztah Simona a Brama, protože jsou spolu roztomilí a zábavní. Vadilo mi občasné přehánění autorky, možná by bylo fajn, kdyby tolik netlačila na pilu a nemusela do příběhu za každou cenu dávat všechny problémy lidstva :D Taky jsem se nemohla nějak moc začíst, takže i když je kniha kraťoučká, četla jsem ji docela dlouho. Ale nakonec to byl fajn, milý příběh, který si můžete v klidu přečíst.

Karoli282
01.05.2021 4 z 5

Příjemná oddechová kniha. Dobře se mi četla a byla jsem ráda i za těch pár scén se Simonem a Bramem, které tam byly.

Amy05
15.04.2021 3 z 5

3,5⭐️/5⭐️
Od knížky jsem neměla moc velké očekávání, jelikož většina lidí říkala, že je knížka slabší než Simon. A, ano Simon je jenom jeden, a tak to i zůstane. Kdybych měla začít postavy, tak hlavní postava Leah..., byla úplně jiná, než v Já, Simon, ale bohužel horší.... Byla hrozně sobecká a nepřející a jako hlavní hrdinka za moc nestála. Co se týče Simona a Blua (nebudu spoilerovat) tak ti byli ňuňánci. Nicka a Abby byli v pohodě, ale nějak jsem je nevnímala. Teď ale přichází největší kámen úrazu celé knížky, a to popis bisexuality... Určitě nejsem nějaký znalec ohledně sexuálních orientacích, takže úplně nevím, jak to přesně funguje, ale tady je bisexuál popsaný tak, že se strašně rychle a často zamilovává, jak do mužského, tak do ženského pohlaví. Velké plus knížky je určitě čtivost a styl psaní autorky. Celkově vám knížku doporučuji, ale nemějte od toho takové očekávání. Za mě taková MEH... knížka, ale pokud si nechcete kazit příběh Simona a jeho kamarádů, tak ji nečtěte, ať si zbytečně nekazíte názor na autorku a Creekwoodskou střední.

Hania932
31.03.2021 4 z 5

Moc hezká a oddechová knížka. Hezky se četla a byla zábavná.

lily_maleckova
06.01.2021 3 z 5

S Becky Albertalli nemám úplně kladný vztah, její knihy nejsou úplně můj styl (a ne z důvodu, že autorka píše o LGBT). Nejvíce se mi líbila její kniha Podělaným navrch :) Simon ani Leaha nejsou úplně můj šálek.

lost.in.books
05.01.2021 4 z 5

Hodnocení: toto byla má 2. přečtená LGBT kniha,již delší dobu jsem si jí chtěla přečíst . Sice je tato kniha považována za pokračování hitu Já, Simon ale já jsem Simona nečetla a vše jsem ve knize pochopila.
Četbu knihy jsem si užila i když de zde vyskytly nějaké ty nedostatky.
Již od začátku se mi kniha četla strašně jednoduše a rychle , styl kterým byla kniha napsána se mi ke knize velice hodil-nebyl ničím speciální ale přece k samotnému příběhu celkem trefný. Akorát mě zbrzdila ve čtení škola-četla jsem hlavně v MHD a proto mi to trvalo déle.
Líbily se mi časté zmínky známých filmů a hudebních skupin ,hlavně mě vždy pobavily časté zmínky o HP a byla jsem ráda že je hlavní hrdinka ze Zmijozelu jako já . Celkově se zde vyskytovalo velké množství vtipných hlášek,což je též podstatné plus. Co se hlavní hrdinky -tedy Leah týče, tak mi byla celkem sympatická,ale byly chvíle kdy jsem její chování nechápala ,protože ne vždy se zachovala úplně ukázkově.
Kniha též řešila více zásadních témat řešených v této době jako je LGBT komunita a jiná témata ,která by se neměla podceňovat a přehlížet.
A za co jsem ubrala knize 1 hvězdičku? Nevyskytovala se zde úplně výrazná zápletka, ze které bych byla extra nadšená ,chyběla tomu více zamotaná zápletka a nějaké části knihy mi přišly takové nijaké- prostě bez větší akce -někdy se tam skoro nic nedělo . Ale jinak jsem knihu přečetla s chutí a pokud chcete něco oddechového,tak si jí klidně přečtěte.

FemmeFragile
29.12.2020 1 z 5

Holku mimo rytmus jsem otevřela... a pak zase zavřela. Většinou jsem ochotná dát knize šanci, i když mě nezaujme hned, ale prvních několik stránek pro mě bylo až výjimečně nezáživných. Leah mi povahově nesedla, její vtip vycházel spíš ze zoufalé snahy přetransformovat sebelítost v něco skousnutelnějšího, ale moc to nevyšlo. Probuzení Simona Spiera (nebo Já, Simon) nebyla žádná převratná kniha, ale byl to celkem roztomilý příběh, u kterého mi nevadilo, že si jím tak trochu prokládám náročnější a smysluplnější četbu. Jako oddechovka - proč ne? Ale Holka mimo rytmus byla prostě MIMO i jako oddechovka. Možná jí ještě za nějaký čas dám druhou šanci, jestli mě v jiném rozpoložení třeba nezaujme víc, ale nevím, docela o tom pochybuju.

BlueTer
23.10.2020 2 z 5

Leah, opravdu protivná nesympatická a ukňučená postava. Kniha prakticky o ničem. Simon taky nebyla kniha na literární cenu, ale aspoň jsem se u ní bavila. Tahle kniha ztráta času. To je tak, když vyčerpáte Simona, ale chcete z toho ještě něco vytřískat.

Aprilek
22.10.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, ale první díl byl lepší.

SoňaKábová
01.09.2020 3 z 5

Je to hodně jednoduchá oddechovka. Není to žádný umělecký dílo. Znovu si ji nepřečtu, ale ztráta času to nebyla.

Maara320
31.08.2020 3 z 5

Mám konečně přečteno. A musím konstatovat, že se mi tato kniha nečetla moc dobře. Jak mě Simon hodně bavil a knihu jsem přečetl za jeden den. Tak tato kniha mě nezaujala. Filmovou Leahu mám mnohem radši. Tady mě přišla taková nesympatická (až na pár světlých chvil). Za pár týdnů si zkusím tuto knihu přečíst znovu a uvidíme. Třeba změním názor :-)

tomnathaniel
19.08.2020 5 z 5

(SPOILER) Holku mimo rytmus jsem si koupil minulý týden. Upřímně... Nebylo to poprvé co jsem Leah on the Offbeat četl... :) Ale přesně si vzpomínám (a musím se ztotožnit) jak mi oproti Simonovi přišla dvojka spier-versa slabá. Jen mi Leah nepřipadala protivná. Holku mimo rytmus jsem odpískal a nazval ji slabou kvůli Abby. V tomhle díle mi přišla strašně nepříjemná. A Simon se zde chová jako stoprocentní čtyřprocentní klišé a.k.a. vykroucená tetka.
Jenže mi v hlavě po několik měsíců dvojka Simona rezonovala... A proč? Protože prostě Leah... A prostě protože Katherine Langford a.k.a. Hannah Baker a.k.a. filmová Leah Burkeová. Tu talentovanou herečku prostě zbožňuju!! A pokud zbožňuji Kath, pak musím zákonitě zbožňovat i Leah. :)
A tak přišlo druhé čtení (hlavně i proto, že mě chytnul seriál Love, Victor). Leah mi furt přišla v rytmu a Abby i Simon šli taky překousnout. Takže nakonec jo... Za to všechno plný počet.

AnnieR.
10.08.2020 4 z 5

Tato kniha se mi líbila o stupínek méně než Love Simon, Simon mi byl asi milejší. Tady mi Leah přišla méně otravná než v první knize a už z první knihy mi bylo jasné, kdo je ta dívka.

Jsem vlastně strašně ráda, že v této knize jsou zahrnuty všechny postavy z jedničky a není to jen příběh jedné bubenice. Strašně ráda jsem si znovu četla o lásce Simona a Brema. Jasně, já vím, tahle kniha je zaměřena hlavně na Leah, což je dobře, protože máme rozvinutý nový příběh.
Jak už jsem psala, Leah mi přišla opravdu méně otravná a dokonce jsem si ji i docela oblíbila. Líbilo se mi, že ví co chce a nebojí se to říct. Teda krom svým přátelům, což jí rozhodně nepřidává bod, protože byla hrozně naštvaná, že ji Simon neřekl, že je na kluky.

Co mi v této knize chybělo? Emaily, rozhodně emaily. To první knize dodával šťávu.

Hrozně se těším na poslední třetí díl o téhle partičce.

TomTomis
29.07.2020 4 z 5

Bleskovka... Přečteno během dne, spíše jedné dlouhé noci... Opět příběh, který líčí životy mladých před jejich odchodem na vysokou. Některé problémy úsměvné, jiné vážnější, ale celkově oddechová kniha. Hlavní postava Leah mi byla sympatická, neumí vyjadřovat svoje pocity, je rázná a až nepříjemná, když ji něco citově zasáhne. Nevidí si v tu chvíli do huby a snaží se z takových situací unikat. Ne každý je hned otevřený , obranné hradby pak někdo ani nemůže překonat, protože si myslí, že dotyčná osoba je prostě děsná...

bookworm_girl
15.07.2020 4 z 5

Tohle na předchozí díl - Probuzení Simona Spiera rozhodně nemá. I tak to ale byla fajn oddechovka, teď na léto ideál. Mně vůbec nesedla hlavní hrdinka. Její chování jsem nechápala, k lidem se chovala bezdůvodně hnusně, všechny normální nebo lehce nepříjemné situace zveličovala a dělala z toho strašnou pohromu. Pardon, kvůli jedné větě co někdo řekne když je opravdu naštvaný a ujede mu to se s ním nebavit celou knihu, jak kdyby nevím?! To bylo na mě prostě trošku moc. Mnohem víc bych ocenila, kdyby byla kniha z pohledu Abby, ta je podle mě strašně fajn. Zbytek postav jsem měla tak nějak ráda - Simon je skvělej, třeba Nick mi tu připadal trošku divnej, ale nebyl tam vyloženě nikdo, koho bych nemohla snést. Děj nebyl tak skvělý a napínavý jako v předchozí knize, že začátku mě to hodně nudilo a nemohla jsem se vůbec začíst. Zhruba od jedné třetiny to bylo lepší, ale stejně. Kniha v podstatě neměla žádnou velkou zápletku, byl to jen život jedné ufňukané bisexuální středoškolačky, která na každé straně popisovala jak je strašně hotová z jedné určité holky. No... Teď to zní, jako že na knihu strašně nadávám. To vůbec, líbila se mi, jen jsem prostě chtěla zmínit pár mínusů, které podle mě knížka má. Celkově vám knížku určitě můžu doporučit, jako doplněk k předešlému dílu určitě, ale nečekejte, že to bude stejně napínavé a nečekejte sympatickou hlavní hrdinku. Toť vše.
Knížce dávám 92% a 4/5❤️