Do vody

Do vody https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333112/bmid_do-vody-GC4-333112.jpg 3 2558 807

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Druhý román Pauly Hawkinsové, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když pobořil všechny možné rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen film. Není pochyb – tohle je knižní událost roku!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Into the Water , 2017


více info...

Nikollka
Nikollka
15.02.2024 4 z 5

Knihu jsem měla dlouho v knihovně, a po dlouhém uvažovat i jsem po ní sáhla a nezklamala.
První byl dej zamotaný hlavně s postavami, nakonec se kniha pěkné rozjela a dokonce jsem vůbec netipovala člověka, který měl vše na svědomí.
Dohromady jsem v knize napočítala cca 30 postav.
Knize se četla rychle, měla spád a dej mě zaujmul.

Mortisha
Mortisha
08.02.2024 3 z 5

více postav, více osudů, více zmařených životů, každý si opět nese svou temnou minulost a nikdo není čistý. Zapletka prědvídatelná ale děj přesto napínavý a plynulý. U této autorky mě více baví psychologie a realistické postavy, než samotná krimi zápletka. Nic není nikdy černobílé.


marrie5227
marrie5227
19.01.2024 3 z 5

Rok 2024 už je nějaký ten pátek tady a já bych vám dnes ráda přinesla knihu, se kterou jsem do nového roku vstoupila. A i když to nebylo perfektní, naštěstí neplatí “Jak na nový rok, tak po celý rok a já touto cestou moc děkuji @stafety.rachel.roo.

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou.

Na dně řeky v malém městečku Beckford se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. Avšak v historii místa to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel.

Pro mě šlo o první setkání s autorkou a s největší pravděpodobností taky poslední. Kniha, na to jak drobně působí, obsahovala 416 stran hustě pospaného textu, ale svým způsobem o ničem.

Už v nějaké 5. kapitole jsem se začala ztrácet ve jménech postav, kterých bylo na můj vkus požehnaně a možná tím autorka chtěla zmást čtenáře v honbě za pachatelem.

Příběhy obyvatel se zajímavě prolínaly, ale některé pasáže byly dle mého zbytečné nebo naopak přehnané. Konec poměrně předvídatelný.

Zujala mě však moc hezká obálka a i když se rozhodně nejednalo o thriller roku, byla to milá zkušenost. Od autorky už toho ale víc číst nepotřebuji.

Twoo
Twoo
03.01.2024 4 z 5

Na Divku ve vlaku to nema. Tady uz je slabsi dej, na zacatku zmatek v postavach, musela jsem se fakt soustredit a i vracet. Ale autorka umi velmi hezky vytvorit atmosferu, diky tomu me bavila i jeji dalsi knizka Pomalu horici ohen. Urcite bych si od ni precetla i dalsi vec.

JaniMa
JaniMa
03.01.2024 4 z 5

Překvapilo mě nízké hodnocení této knihy. Osobně jsem váhala mezi 4 a 5 hvězdičkami. Nahlíženo zpětně, kniha sice nebyla naditá zvraty, přesto velmi napínavým způsobem pozvolna vykreslovala děsivé okolnosti smrti několika žen a odkrývala souvislosti mezi různými událostmi skrze pohledy různých osob.
Nic v ní není, jak se na první pohled zdá.
Postavy mi v úvodu přišly studené a podivné a dění jako vykousnuté z deníku šíleného pisatele. Trvalo to pár stran, ale příběh se slibně rozvinul a zaujal. Závěr odvyprávěný z pohledu mnoha postav byl překvapivý a vnesl do jinak ponurého příběhu jiskřičku světla.

mila2411
mila2411
09.11.2023 3 z 5

Kdyby tam bylo bývalo tak o polovinu méně postav, možná by to bylo i na plný počet hvězd. Takhle je to takové trošku "nepohodlné" čtení, kde je těžké se neztratit a zde dne na den udržet vše v paměti...

snimcibdim
snimcibdim
04.11.2023 3 z 5

Opět velmi komplikovaný příběh s různými časovými skoky a množstvím postav. Což nepovažuji za zápor, ale nuto říct, že sledovat několik provázaných situací z různých úhlů pohledu různých postav už vyžaduje opravdu soustředění. Kniha má silnou atmosféru, celé to prostředí a vodní živel, všechno to v člověku doznívá, ale je to stísňující. Některé věci napravit nejdou. Rozuzlení bylo nečekané.
Poslouchala jsem jako audio a tentokrát si nejsem jistá, zda by četba nebyla lepší. Audio mělo až příliš výraznou (ambiciózní) režii a podání některých postav mi nesedělo.

Pletynka
Pletynka
01.11.2023 3 z 5

Kniha se četla celkem dobře. Možná jsem od ní čekala trošku více, některé pasáže se mi zdály příliš natažené, ale závěr byl nakonec překvapivý.

princesse
princesse
19.10.2023 2 z 5

Tak nevím, dala jsem Paule všechny šance, které mohla využít a opět NE. A opravdu už si další knihu nepřečtu. Myslím, že to stačilo. Opět jsem se ztrácela, jak v ději, tak v postavách, nepřehledné a neuspořádané čtení, nesympatické a naprosto "divné" postavy. Ať už, dle popisu, vzezřením, tak povahově. Díky, ale už ne, stačilo.

Alisce
Alisce
12.07.2023 4 z 5

Štěstí, že jsem nedala na hodnocení, protože mě kniha opravdu bavila. Četla jsem Dívku ve vlaku a tak jsem se po letech pustila do další knihy od Pauly Hawkins. Ze začátku jsem byla lehce zmatená z velkého množství postav, ale po chvilce jsem se zorientovala. Několikrát jsem měla pocit, že už je všechno naprosto jasné, ale kniha byla plná překvapení až do úplného konce.

Hvězdinka
Hvězdinka
26.04.2023 2 z 5

Tak rozvleklé, tak nudné, tak o ničem...

maryska09
maryska09
23.04.2023 4 z 5

Dlouhý rozjezd a množství postav by mohlo od knihy odradit. K závěru jí však už neodložíte a konec překvapí. Díky za knihu

PosPol
PosPol
21.04.2023

Hvězdičky dávat nebudu, protože jsem knihu vydržela číst jen do strany 130 a bylo by to nefér. Odkládám, protože trpím na každé stránce.... Změť nahodilých postav, neuvěřitelné množství tajemství, místo jejich postupného odkrývání ale jen přibývají další a další... Naprosto jsem se nudila a do čtení nutila. Třeba se kniha ještě rozjede, ale můj život je příliš krátký na to, abych dočítala knihy, které mě nechytnou do 100 strany....

Nofar197
Nofar197
01.03.2023 4 z 5

Ne tak dechberoucí jako fenomenální Dívka ve vlaku, ale jinak velmi dobrá krimi, která zaujme.

Aquagirl
Aquagirl
21.01.2023 4 z 5

Líbilo, ale ve srovnání s Dívkou ve vlaku kterou považuju za bravurní, mi to přišlo trochu překombinované. A zvláštní styl vyprávění, ale ten mě vlastně bavil. Ještě pořád je P. Hawkins mojí hodně oblíbenou autorkou.

Lejdus
Lejdus
20.01.2023 4 z 5

Zpočátku mne kniha vůbec nebavila. Postavy se mi pletly, nevěděla jsem, oč zrovna jde. Ale ve výsledku se mi příběh zalíbil. Rozuzlení celého příběhu je až v druhé části knihy, kdy se jednotlivé příběhy doplňují a čtenář tak konečně vše pochopí. Zde je krásně popsáno, jak jedna situace může v každém člověku vyvolat jiné domněnky a až když se vše odkryje, zjistí se pravda.

LuckaDea
LuckaDea
20.01.2023 3 z 5

Kniha má hezkou a zajímavou obálku. V příběhu nechybí napětí a tajemno. Bohužel kniha občas působí docela zmateně a místy se trochu vlekla. Nebylo to nijak špatné čtení, ale rozhodně jsem už četla i lepší knihy. Po úspěchu Dívky ve vlaku jsem ale ráda, že jsem si i tuto knihu mohla přečíst.

pige
pige
11.01.2023 4 z 5

Zvláštní způsob vypravování, odosobněný vypravěč byl příjemným ozvláštněním.
Vyústění příběhu nebylo žádným překvapením, ale oceňuji vykreslení ponuré nálady, prostředí a zmatku, který se odehrával některým postavám v hlavě.

Heliandílci
Heliandílci
27.12.2022 5 z 5

Kniha byla psána srozumitelně, ale moc mě dej nebavil
Něco mi vůbec nedávalo smysl....

martinaandulka
martinaandulka
08.11.2022 5 z 5

Po pěti letech jsem se vrátila k detektivce a opět se mi líbila. Jen na začátku jsem si pletla jména než jsem si je zapamatovala,ale.pak díly skládačky do sebe zapadli.