Velké problémy v Malém Vietnamu

Velké problémy v Malém Vietnamu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244249/bmid_velke-problemy-v-malem-vietnamu-lVo-244249.jpg 4 756 126

Tomáš Kosek série

< 2. díl >

Volné pokračování knihy Příliš dlouhá swingers party. Tomáš Kosek má problém. Velký problém. Někdo unesl dceru českého premiéra a stopy vedou k prastaré sektě, která to s magií myslí nejen smrtelně vážně, ale hlavně s ní opravdu umí zacházet. Navíc se pohádal se svou holkou a ta se vrátila zpět k prostituci. Mohlo by to být ještě horší? Jistě, ještě je tu to proroctví o konci světa. Jak jinak? Vždycky je tu nějaké proroctví. Jenže tohle, zdá se, není úplně vycucané z prstu.... celý text

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Zatím asi nejlepší Kotlovka, co jsem četl. Samozřejmě je to klasická řezba se spoustou krve, magie a sexu, ale tentokrát mě dokázala upoutat ještě víc, než obvykle a nemohl jsem knihu odložit.

Velmi se mi líbilo, že se autor dokázal celou knihu držet pevně dané skupiny nepřátel a neobjevovali se noví bohové a paranormální bytosti každých několik stránek. Tenhle fakt pro mě posouval příběh blíže uvěřitelnosti a dokázal jsem se do děje lépe vžít, než u tupé řezby, kdy prastaří bohové číhají za každým rohem. Také regenerace hlavního hrdiny zde není tak neuvěřitelná, jako jinde.

Je pravda, že sexuálních scén bylo možná až zbytečně mnoho a spoustu z nich zcela prvoplánových, ale jsem ochoten tohle odpustit, protože tak dobře zpracovaná akční fantasy nálož se jen tak nevidí.

Honey0105
Honey0105
18.12.2023 3 z 5

Abych pravdu řekla, tak první díl si už moc nevybavuji. Četla jsem ho někde po Perunově krvi a vím, že mě dost zklamal. Až po letech jsem zjistila, že se nabalily další příběhy do série. Nejdřív jsem nevěděla, zda dát Koskovi druhou šanci, ale pak jsem vyměkla a šla do toho. A nelituju. Kotleta už rozhodně přišel s lepšími příběhy, ale tohle bylo zase svižné i vtipné. Takže ideální oddechové čtení. Osobně jsem tedy poslechla v audiu a musím ještě ocenit úžasného Libora Terše. Jeho hlas dodal příběhu šťávu. Určitě jdu i do dalších dílů.


Maly_MACKO
Maly_MACKO
27.10.2023 3 z 5

Jak já Koska žeru, tak tohle se nepovedlo. Ublížil tomu jeden ucelený příběh, který v druhé polovině ztratil šťávu a ještě k tomu byl úplně zbytečně natahovaný. Škoda.

NemmamSlov
NemmamSlov
30.09.2023 5 z 5

"Je jedno, kolikrát zachráníte svět, stejně vám nikdo nepoděkuje."

V druhej knihe Kosek, Hort a Gibson zachraňujú dcéru českého premiéra, čo nie je úplne jednoduché, pretože ju uniesla prastará sekta, ktorá ma v rukáve nie jesného démona. Tento krát je to ucelený príbeh takže si autor urobil viac priestoru na ešte viac sexu, a nie len s Klárou Chlumskou, humoru a hlavne kopu magických scén.

Kotleta vymyslel 4 výborné svety. Hustý nárez plný upírov a emzákov. Spád postapokalyptický svet po jadrovej vojne. Koska plného magickej moci, ktorú získava zo sexu a v poslednom rade sériu Légia, ktorú píše so Sněgoňovou. Kotleta ma pestrú tvorbu, tak si stačí len vybrať.

Romanka89
Romanka89
09.05.2023 3 z 5

Opět čtivé, stejně jako první díl (no dobře, první díl se mi četl lépe). Jen u prvního mi více vyhovovalo to, že jednotlivé kapitoly byly jednotlivé případy. Tady je to celé jeden případ. Pohodová jednoduchá četba na mateřské :D

renefer
renefer
01.02.2023 2 z 5

Akademik Kosek se nám zvrhl. Zatím co v prvním díle fungovala magie jeho bůžka díky jeho vlastní samostatné činnosti a končili jsme tím, že se mu podařilo sbalit prostitutku, ve druhém díle je z něj sexuální predátor a Rambo. Nepřímo úměrně tomu roste jeho mozková aktivita, jinak si nedovedu vysvětlit, že se vypraví s Chlumskou na čínskou ambasádu, když je přece jasné, kdo za jaký tým kope. Vtipné hlášky jsou to jediné, co to jakžtakž zachraňuje.

katallinka
katallinka
21.01.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil malinko více než první. Naprosto mě fascinovalo, jak moc do hnusných detailů je autor schopný zajít. Nicméně je to čtivé a poměrně zajímavé, takže se určitě pustím i do dalších dílů.

EridanFresh
EridanFresh
17.01.2023 2 z 5

Já si nemůžu pomoct, oproti prvnímu dílu se to hrozně táhlo. Humor a osobitý styl Františka Kotlety vybojoval dvě hvězdy, ale do druhé poloviny knihy jsem se vyloženě nutil. Styl knihy mi přitom v zásadě vyhovuje, lehká literatura plná sexu, násilí, sprostých slov a humoru je přesně to, na co jsem měl náladu. Bohužel ten sex byl až na výjimky nic moc a to násilí bylo ke zblbnutí repetitivní a nudné. I fajn originální hlavní hrdina se z antropologa změnil na obyčejného béčkového Ramba, což mě hrozně zamrzelo, protože ty antropo narážky mě v prvním díle, coby vystudovaného antropologa, dost bavily. Hlavní problém je ale děj, za mě to bylo na úrovni slabší povídky z prvního dílu. Dám Kotletovi ještě třetí šanci někdy v budoucnu, ale po této knize si dávám pauzu.

Garzhvog
Garzhvog
16.09.2022 2 z 5

(SPOILER) První kniha která mě donutila napsat sem pár řádek. Začátek takový o ničem, celá ta asijská magie a unosy dcer ministrů mě moc nebraly. Když se v záplavách útocích démonů objevila i cikanka Jolanda měl jsem vážně dost. Ale nějak jsem to kousl...a pak když se situace uklidnila mě to zase začalo bavit. Ikdyž ke konci už to byla taková kotletovská klasika že jsem to zase postupně přestal moc vnímat. Ta akce a prcání mi prostě ke Koskovi moc nesedí, přece jen v minulém díle to byl profesor co se přimotal do detektivní kanceláře a teď je to Rambo co si každý den dává jinou ženskou. Tak jsem si ho v minulém díle moc nepředstavoval. I přes moje nízké hodnocení jsem si to ale docela užil ale vracet se k tomu nebudu. První díl s formátem povídek mi sedl vic.

kuruteku
kuruteku
28.07.2022 3 z 5

No vlastně je to brak. Ale pořád čtivý, občas i s vtipnou hláškou. Ale jako vycpávka mezi zásadnější literaturou na dva večery to ujde až až.

Deimos
Deimos
02.01.2022 5 z 5

Série s Koskem je méně sci-fi a méně postapo, než jiné knižní série od Kotlety. Vlastně je jen fantasy a pořádně akční a nahláškovaná se spoustou sexu a magie. Na Magii v příběhu jsem si při prvním setkání musel zvykat. Při tomto druhém už jsem ji bral jako samozřejmost a rozhodně nebyla překážkou. Líbí se mi postavy i způsob vyprávění. Nenudil jsem se ani na jediné stránce a třeba že jiné autorovy světy jsou bohatší na tvorbu světa (zde jsme v současné Praze, jen s nesoučasnými protivníky), tak zde je příběh také akčnější a zábavnější. Velice jsem si knihu užil a těším se na třetí díl. (89%)

Maud22
Maud22
13.12.2021 5 z 5

Tomáš Kosek se zbylými parťáky Gibsonem a Hortem pokračují v činnosti detektivní kanceláře. Napřed to vypadá, že se záhadně ztrácejí dcery premiérů evropských zemí, ale nejde o nic menšího, než je konec světa. Tentokrát je ve hře asijská magie. Následuje šílená jízda (doslova), útěk před démony a zombiemi na asijský způsob, střelba na všechny strany, souboje s meči (jak je dobré v mládí trénovat šerm) s přestávkami na sex (život úřednic také není lehký, jak dokládá Klářin povzdech při praktikách sexuální magie - "...jako za mlada na ministerstvu průmyslu."). Neobejde se to bez obětí, ale výsledkem je zřejmě sen mnoha mužů evropské kultury, a tím samozřejmě myslím ten soulad více žen a jednoho muže. "Jo, sexuální magie, to je svinstvo." :-)))

Johny_H.
Johny_H.
03.12.2021 4 z 5

No lepší než předchozí díl, ale Kotleta touto sérii moc nesedí jsou daleko lepší knihy od stejného autora.

Belanna
Belanna
09.11.2021 3 z 5

Líbila se mi míň, než předešlá knížka s Tomášem Koskou, přesto to stále byla dobrá a oddychová zábava.

azzies
azzies
29.10.2021 4 z 5

Ano, asi to bylo trosku natažený, ale pořád je to velká zábava.

Radovan_R
Radovan_R
06.09.2021

Lidi, čtěte Kotletu, protože jak si toho všimnou v Číně, nastane asi mazec :)
Nebylo to špatné, děj má spád, i když místy je těch nemrtvých až moc. Počet sexuálních styků překonává pouze počet vykouřených cigaret a konec je takový nemastný neslaný. Na zabití času při cestě vlakem se to dá, ale jinak to není ani béčkový román, spíš bych to viděl na kategorii C nebo D.

Radesan
Radesan
12.08.2021 2 z 5

Ani mi tak nevadil přechod od povídek k ucelenému dílu, ale jak už pár lidí psalo.... mohlo to být o něco kratší a vůbec by to nevadilo. Bylo to pro mne dost na sílu natažené a někdy jsem se i kopal k tomu, abych knihu dočetl. Oproti prvnímu a třetímu dílu to pro mne bylo slabé.

markinho962
markinho962
18.06.2021 3 z 5

Zbytečně dlouhé, o třetinu kratší a bylo by to fajn

ydnac
ydnac
13.04.2021 5 z 5

TAK TO BYLA JÍZDA :-)

Tentokrát jsem se skvěle bavila, o 100 procent lepší než první díl :-)
Démoni lítali do všech stran (pokud zrovna někde nestáli jak ve frontě na banány:-)
Sex to okořenil a humor opět skvělý - takový na jaký jsem čekala :-)
Trochu si říkám jestli u jedničky pospával pan autor nebo já :-)
Prostě pecka :-)

"Naštěstí na nás čekal český armádní speciál. Přepravovat nás Nizozemci, nejspíš nás naloží do beden na převoz biologického odpadu."

Pili nějaké české šampaňské z Lidlu, ale měli už takovou hladinku, že by jim nejspíš nevadilo ani savo stříknuté okenou s trochou citronové vůně."

kubakubikula
kubakubikula
20.03.2021 4 z 5

Chvíli trvalo, než se to rozjelo. Ale pak to byl nářez.