Poslední tango v Havaně

Poslední tango v Havaně https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330799/bmid_posledni-tango-v-havane-iNp-330799.jpg 4 549 90

Tomáš Kosek série

< 3. díl >

Další volné pokračování jednoho z nejprodávanějších titulů Františka Kotlety, a to knihy Příliš dlouhá swingers party, na kterou loni úspěšně navázala publikace Velké problémy v Malém Vietnamu. Tomáš Kosek znovu řeší netradiční případy spojené s magií, démony a děsivými artefakty, které jsou nejen plné napětí, ale i sexu.... celý text

Maggot.87
Maggot.87
včera 4 z 5

Nejlepší je ústecká čtvrtina knihy.

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Po fantastických problémech v malém Vietnamu jsem se těšil na další skvělou nálož. Bohužel jsem tady byl trochu zklamán. Nejen že se formát vrátil k vícero volně vázaným povídkám, došlo také k výraznému poklesu originality a zabavnosti. Samozřejmě jednotlivé povídky měly pro mě různou úroveň zábavnosti, ale celkově mi tenhle formát u Kotlety úplně nesedí. Od velmi dobré až po vyložené zklamání. Hodně části je poměrně repetitivních a ani hlášky nemají takovou údernost. Skoro mi připadá, že Kotletovi už tady docházela inspirace a téma sexuální magie předchozími díly zcela vyčerpal. Po detektivní stránce velmi slabé, pokud se vůbec dá říct, že detektivní rovina existuje. Autorovi se povedlo udržet vysoké tempo a akční/násilná stránka je pořád ucházející, nicméně skvělá kniha se jen na tomto postavit nedá. Jedna ze slabších Kotletovek.

Poslední tango v Havaně - 3*
Těžký týden v Ústí - 4*
Dlouhá noc v Tokiu - 2*
Světla Paříže - 2*


Budulman
Budulman
05.01.2024 4 z 5

Schramsnuto relativně rychle, četlo se to dobře.
Když to rozdělím podle povídek, tak Havana byla "fajn", i když mi přišla chvilkama překombinovaná, Ústí bylo podle mě nejlepší povídkou v celé knížce, Tokio bylo takový zvláštní, nejmíň zajímavý, i když asi nejvíc "hororový", pokud se to tak dá nazvat a finále ve Francii s !POZOR SPOILER! a propletením s templářema a hlavně asasínama pohladilo moji herní dušičku, kde mám hry ze světa Assassins Creed na předních pozicích.
Celkově to na ty 4 hvězdičky ale nakonec je :-)

Honey0105
Honey0105
18.12.2023 3 z 5

Znovu jsem si poslechla v audiu. Za mě srovnatelné s dílem předchozím. Osobně mi více sedí, když je v příběhu zasazen jen jeden případ a ne hned několik. Asi by se mi nejvíc líbilo, kdyby se autor více věnoval pouze událostem v Ústí. Část z Ústí mě totiž bavila nejvíc. Konec ale pobavil a rozhodně jdu rovnou na další díl.

Romanka89
Romanka89
20.06.2023 3 z 5

Třetí díl mě bavil více než druhý a asi stejně jako první. Možná mi to víc odsýpalo díky tomu, že jednotlivé kapitoly byly jednotlivé, oddělené případy. A taky asi proto, že člověk už zná hlavní postavy. Těším se na poslední díl série.

Deimos
Deimos
31.05.2023 4 z 5

Ve třetí knize už čtenář zná mytologii světa/postav a tak není tolik překvapen, protože je připraven. Celé se to nese v podobném duchu jako první a druhá kniha - jen bych řekl, že sexu a hlášek ubylo. Akce a fantasy je tu však stále dostatek. Jsou tu zajímavější a různorodější prostředí a líbili se mi i nové postavy. Navracející se Hort s Gibsonem pak trochu zvláštní, ale, jak jsem psal na začátku, už to tolik nepřekvapí. Rozhodně se ale těším na čtvrtou knihu, kterou jsem popravdě neočekával. Škoda že František prozradil, že příběhy jeho postav jsou již uzavřené a dalších dílů se tedy nejspíš nikdy nedočkáme. (82%)

renefer
renefer
12.05.2023 3 z 5

Kotleta zřejmě dodržuje povinné rasové zastoupení, tak jako když se Američané pokoušeli v rámci kvót protlačit do Jáklova Jana Žižky mezi husity černochy:) Takže tady máme kubánskou černošku, českou rómku, bílou zrzku, asijatky a pár mixů. A taky se nám tady vrátí můj oblíbený párek bijců. Vzhledem k tomu, že se jedná o třetí pokračování, styl psaní už mě zanechává chladnou, jen dodám, že je pořád stejný, prostě všechno se vyřeší sexem.

katallinka
katallinka
10.02.2023 3 z 5

Druhý díl mě bavil mnohem více, povídkový formát mi prostě moc nesedí. Nicméně pan Kosek a celý nápad mě stále moc baví a určitě nekončím.

lassse
lassse
20.01.2023 3 z 5

Asi jsem propasl ten spravny cas, kdy si to precist. Nastesti povidky mely vzestupnout tendenci takze dobry :)

kolacky
kolacky
03.12.2022 4 z 5

Můj první Tomáš Kosek a dost jsem si to užila!
Kdo by to byl kdysi řekl, když jsem čítala články pana autora (pod "pseudonymem" Leoš Kyša) v nejmenovaném deníku, že se dá na dráhu spisovatele takovéhohle ranku! Skvělé, pane!

Vidlička
Vidlička
19.09.2022 2 z 5

Poslední léta už to nějak dře...

Madla81
Madla81
04.09.2022 4 z 5

Tradiční Kotleta v celé své kráse - spousta sexu, magie, krutopřísně hustodémonských hlášek, vnitřností a hektolitrů krve. Skvělá braková oddechovka v tom nejlepším slova smyslu. Moc se mi líbila romská mytologie a poslední příběh, který knihu uzavíral, čímž nechci říct, že akce na Kubě či v tokiu stály za prd, to bych vážně kecala, protože jsem si příjemně užila každou stránku.

Belanna
Belanna
30.08.2022 4 z 5

Opět vtipné hlášky. Líbilo se mi víc než díl předchozí - zkrátka magie a Kosek.

kuruteku
kuruteku
24.08.2022 3 z 5

U první části jsem si říkal, proč to vlastně čtu, když dopředu vím, co tam bude. Takové čtení na jeden den, u kterého vím, co bude. Je čas si od Kotlety odpočinout. Na druhou stranu bosorka a guli daj tomu daly úplně jiný rozměr.

Lucík118
Lucík118
24.08.2022 2 z 5

První díl série byl skvělý, nápaditý a čtivý, druhý díl byl o trochu slabší a u tohoto třetího, já nevím, asi už to není ono. Ne že by to ztratilo jiskru, to se říct nedá. Jen už se dají věci předvídat a trochu to ztrácí to tajemno. Podle mě byl první díl nejlepší. Ale celkově se mi série docela líbila.

ctenar2846
ctenar2846
01.04.2022 2 z 5

No... nevím, první díl byl super tam se mi líbilo seznámení s magií a postavami vůbec. Druhý díl? Ano to mi taky sedlo, jeden dlouhý rychlý příběh, paráda. Ale tohle už bylo takové... na jedno brdo. Už se mi to zdálo pořád to samé dokola. Na autora určitě nezanevřu, ale tohle na rozdíl od jiných jeho knih si znovu opravdu nedám. Už ani ty hlášky nějak neměly sílu to vylepšit.

Johny_H.
Johny_H.
09.01.2022 4 z 5

První a poslední příběh v této knize jsem si opravdu užil zase pořádná nálož hlášek a střelby tak jak to mám rád. Nic méně 2 a 3 je takoví průměr. Dají se číst, ale nic extra.

Maud22
Maud22
29.12.2021 5 z 5

Tomáš Kosek, odborník na magii, řeší různé případy zavánějící magií, a tak je pozván na Kubu, aby vyšetřil záhadné vraždy. Setkáváme s dalším druhem magie, kdy křesťanství je navenek a pod ním se skrývají původní rituály. Romská magie přijde na řadu v další povídce, pak i japonští démoni v Dlouhé noci v Tokiu a s magií Blízkého východu se potkáme, světe div se, v Paříži. Vtipně podané příběhy jsou okořeněny magií sexuální i sexem jako takovým. A to se neobejde bez následků. Už teď mi je hlavního hrdiny líto. :-)

azzies
azzies
29.10.2021 5 z 5

Dávám plnej, jednoznačně.
Ústecký případ bavil moc, zápletka byla skvělá.
A i osobní život pana Koska se vyvíjí vcelku zajímavým způsobem.
Už aby bylo plnohodnotné pokračování.

Gurus
Gurus
22.10.2021 4 z 5

Mě se to fakt líbilo...byl to nářez jako vždy. Doufám, že bude ještě nějaký plnohodnotný Kosek. Ten propagační na škoda auto nepočítám.
První dvě povídky byli super hlavně ta v Ústí. Líbíl se mi i náhled do romské milotlogie. Povídka v Tokyu byla nejslabší a bylo to v podstatě jen o útěku... Poslední povídka byla taky hodně dobrá jen jsem si říkal tady chybí sex a pak ten konec to bych nečekal! :-D