Hry o život přehled
Suzanne Collins
Hry o život série
1. díl >
Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť chudobných obvodov. Sídlo vládne železnou päsťou a svoju moc dokazuje okrem iného tým, že si raz do roka vezme z každého obvodu jedného chlapca a jedno dievča vo veku od dvanásť do osemnásť rokov, aby sa zúčastnili na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovali na život a na smrť. Šestnásťročná Katniss Everdeenová žije sama so svojou mamou a mladšou sestrou, o otca prišla pred rokmi pri banskom nešťastí. Keď nastúpi ako súťažiaca do hier namiesto milovanej sestričky, zdá sa, že si zvolila smrť. To však pre ňu nie je nič nové – boj o prežitie je súčasťou jej života od útleho detstva. Je rozhodnutá vrátiť sa domov, ale ak má zvíťaziť, musí potlačiť hlas svedomia a zničiť ostatných dvadsaťtri protivníkov. Hry o život sú románom plným napätia, dobrodružstva aj lásky, a hoci dej sa odohráva v budúcnosti, dajú sa v ňom nájsť znepokojivé podobnosti zo života v súčasnosti.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2009 , Ikar (SK)Originální název:
The Hunger Games, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hry o život. Přihlašte se a napište ho.

Díky tomu, že vyšel další díl ze světa Hunger games, musela jsem si dát svůj běžný rereading všech knih z tohoto úžasného prostředí. První díl je naprostá klasika, je nám zde představen tento úžasný svět, hry, hlavní postavy. Už ani nevím, kolikrát jsem tuto knihu četla a kolikrát jsem viděla ten film. Autorka je opravdu geniální a jsem moc vděčná, že napsala další knihu, Byla bych nejradši, kdyby napsala knihu o všech hrách, které se kdy odehrály, já bych to teda rozhodně četla :D. Jedna z mých nejoblíběnějších knih, takže rozhodně stojí za přečtení.

Jako tradičně, poslední člověk na planetě, kdo se pustil do Hunger Games Ale upřímně mi to sedlo a první díl Aréna smrti jsem přečetla za dva dny. Líbilo se mi úplně vše Vykreslení prostředí i postav, Katniss i Peeta… Teď čtu třetí díl a pak zkusím i film
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Knižní novinky (34. týden)
18.08.2019
Ocenění knihy (1)
2010 -
Deutscher Jugendliteraturpreis
(Preis der Jugendjury (Cena poroty))
Kniha Hry o život v seznamech
v Přečtených | 10 579x |
v Doporučených | 1 073x |
v Mé knihovně | 1 746x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt boj o přežití zfilmováno nebezpečí reality show pro dospívající mládež (young adult) sci-fiAutorovy další knížky
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
2011 | ![]() |
2020 | ![]() |
2010 | ![]() |
Hunger games je teď všude, tak jsem si je konečně přečetla taky. Už jsem se kdysi rozečetla, ale nemohla jsem se do toho začíst a asi je dobře, že jsem jim dala ten čas, protože to byla pecka. A to to vyšlo tak dávno! Pořád skvělý.