Vražedná pomsta přehled

Vražedná pomsta
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46842/mid_vrazedna-pomsta-apQ-46842.jpg 5 5359 5359

Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Catching Fire , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná pomsta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (550)

Durancie
08.07.2024 5 z 5

Katniss a Peetu čeká turné vítězů. Katniss si to u Kapitolu svým trikem s bobulemi pěkně zavařila. Do jejího domu ve vesnici vítězů přijíždí sám prezident Coryo, aby ji varoval před dalšími kiksy.
Katniss nyní musí hrát svou roli oddané nevěsty Peety Melarka. Do čehož se jí moc nechce, jelikož se právě probudily její city k Hurikánovi.
Tento rok nastávají čtvrtohry, které musí být jedinečné a unikátní. A co čert nechtěl (a Coryo zařídil), jako splátci těchto čtvrtoher jsou vybráni bývalí vítězové hladových her.
Tedy se koná velký návrat do arény. Poznáváme ostatní vítěze, kteří jsou někteří sympatičtí (ach ten Finnick) i nesympatičtí, důmyslnost letošních her i pozadí toho, co Katniss svými slovy a činy nevědomky rozpoutala. Co se mezitím děje v okolních krajích a čemu už asi nezabrání ani všemocný Coryo. Konec byl pro mě velkým překvapením a jsem zvědavá, jak celá série skončí.

Teddy2023
19.05.2024 2 z 5

V minulosti, když druhý díl vyšel nejen jako film, ale též v papírové verzi, mě uchvátil.
Nyní doposloucháno jako audiokniha a musím uznat, že jelikož se "Vražedná pomsta" rádi do kategorie Young adult - najdou se zde maličkosti, které je nutné zmínit:

1) velký důraz na emoce a myšlenkové pochody - hlavní hrdinka jedná většinu knihy nerozhodně a ubrečeně, neschopná vyřešit milostný trojúhelník mezi ní Peetou a Hurikánem

2) nudný zdlouhavý úvod - bez něj by však nemohlo vyprávění pokračovat

3) hrozně moc postav (vítězové minulých her) - popisování pár větami ve druhé třetině knihy

Jak už velmi často bývá, druhý díl se prvnímu nevyrovná, ale jako audiokniha se poslouchala "Vražedná pomsta" velmi dobře.


zirafinec
07.05.2024 5 z 5

Bohové. Tahle série je tak strašně moc dobrá. Přečtěte si to. Prostě to udělejte.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019


Knižní novinky (3. týden)

06.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Vražedná pomsta v seznamech

v Právě čtených31x
v Přečtených8 413x
ve Čtenářské výzvě235x
v Doporučených666x
v Knihotéce1 449x
v Chystám se číst445x
v Chci si koupit163x
v dalších seznamech27x