V pekle plynových komor přehled
Podtitul: Svědectví přeživšího člena osvětimského sonderkommanda „Až doted’ jsem to nikomu nevyprávěl. Je to tak tíživé a děsivé, že mluvit o tom, co jsem viděl, mi stále dělá potíže…“ Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit. Shlomo Venezia se odvážil otevřeně popsat i ty nejděsivější stránky své „práce“ a vynesl na světlo šokující podrobnosti, jež odhalují spáchaný zločin v celé jeho obludnosti. Jak konstatuje spoluautorka knihy Béatrice Prasquierová, Veneziovo svědectví je historický dokument, který vrhá světlo na nejtemnější stránku našich dějin.... celý text
Originální název: Sonderkommando - Dans l´enfer des chambres á gaz, 2007
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší silné a emotivní svědectví Shloma Venezii, člena sonderkommanda, který přežil hrůzy holocaustu. Jeho vyprávění je drsné, ale nezbytné pro pochopení této temné kapitoly historie. Čtenáři jsou konfrontováni s bolestivými vzpomínkami a otřesnými zážitky, které zůstávají v mysli dlouho po dočtení. Kniha je psaná formou rozhovoru, což umocňuje její autenticitu a sílu. Je to dílo, které by mělo být součástí povinné literatury, aby se na tyto hrůzy nikdy nezapomnělo. Více v komentářích.
Komu by se kniha V pekle plynových komor mohla líbit?
- Čtenáři, kteří se zajímají o historii holocaustu
- Milovníci silných a emotivních příběhů
- Studenti a mladí lidé hledající hlubší porozumění minulosti
- Osoby, které chtějí rozšířit své znalosti o lidské historii
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V pekle plynových komor. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 205 komentářůSouvisející novinky - V pekle plynových komor (0)
„Všichni cítili, že nás nečeká nic dobrého. Ale já myslím, že je normální chtít si uchovat aspoň trochu naděje.“
Kniha V pekle plynových komor v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 18x |
| v Přečtených | 1 240x |