Krisařka Krisařka komentáře u knih

☰ menu

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Velmi povedená kniha,která se dobře čte. Trochu nostalgie z devadesátek jak jsme je znali .... Pocit naštvanosti ,bezmoci,lítosti ...takových rodin okolo sebe máme mraky ...líbí se mi jak spisovatelka píše a vtahuje mne do děje ...

12.05.2024 4 z 5


Papírové domky Papírové domky Jiří Klečka

Pro mě trochu náročnější čtení ,přišlo mi to jako když se spojí Faust a Dorian Grey. Vlastně se mi to docela líbilo ,ale nečetlo se mi to až zas tak lehce .

21.03.2024 3 z 5


Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Škoda,že sem si to nepřečetla než jsme měla děti. Je to super... Zdraví pohled na výchovu , a skvěle se doplňující dvě osobnosti .

03.02.2024 5 z 5


Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Noooo.... Měl by si to asi přečíst, každý kdo pracuje s dětmi nebo má děti ... Možná se budeme divit kolikrát už sem i my bylyi p*ča.

10.12.2023 5 z 5


Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Povedená prvotina .. velice příjemné čtení ,které vtáhlo do děje . Ráda si přečtu další knihu téhle autorky .

28.10.2023 4 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Klasická Hartlovka,po předešlé knize ,která se mě až zas tak moc nelíbila,zase dobrý čtení . Tentokrát mě ale teda dostal a postavou holčičky Beátky ... Taková Wednesday trošku mohl by napsat knihu kde se všechny klučičí i holčičí postavy z gymplu ještě víc pojí . Za mě dobrá oddychovka a těším se na další .

26.10.2023 4 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Knížka se mi líbila . Četla se dobře .. není to nikterak náročné čtení ,ale mnohdy jsem od známějších spisovatelů četla mnohem horší knihy . Byla mi velmi sympatická postava babičky .

22.10.2023 3 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Tak úplně nevím . Pro mě první kniha od téhle autorky ,ale jak se říká ... Neurazí,nenadchne ... Chvíli se mi to četlo dobře ,pak sem si zase říkala jestli to není ztráta času, přišla mi málo propracovaná ,v podstatě o ničem ... Postavy mi nesedla ani jedna ... Posmrtné pasáže matky mi lezly na nervy . Myslím že asi nic pro mě .

09.05.2023 2 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Podle mě je to jedna z jejích nejlepších knih. Jak už tomu bývá ,nic veselého s dobrým koncem nás nečeká ...pořád doufáte a ono ne ..selhání matky v tomto případě to nejhorší ...selhání matek ... A ještě ten konec ... To vás dostane ....

21.04.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

(SPOILER) Tak si tak jako čteš ,říkáš si ,pohoda oddech počtu si o chlápkovi ,kterej si dá dohromady život ,dům a zahradu ... Pak mě na chvíli na začátku při jeho popisu napadne ty blaho to je snad nějakej pedofil ... A po pár stránkách ono jo ... Pak se mi to najednou vůbec nechtělo číst... Pak sem ho chvílemi začala i litovat ... Ty jo vlastně úplně nevím co na to napsat. Asi jako Vrány ,paní spisovatelka se prostě toho nebojí a seká do živého ... Nu sem zvědavá co dalšího z ní vypadne.

10.04.2023 3 z 5


Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Líbila se mi,sice ne toliko jako chaloupky ale dokázala mě opět vtáhnout do děje ,představovat si místa a osoby ... Těším se na Sudetský dům je v pořadí

07.04.2023 3 z 5


Símka Símka Lucie Hušková

Čtivá jednohubka. Každopádně jedna z těch knih,která vám klidu na duši nepřidá. Smutný(s)pád hlavní postavy , zacyklení ve vztahu matek a dcer ,toxické vztahy ,které stojí hlavní hrdinku opravdu všechno,škola,láska,psychická pohoda ,vše obětuje touze aby ji vlastní ní matka milovala. Smutné ...

07.04.2023 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

(SPOILER) Tak jako vždycky dobré počtení,nicméně musím říct,že tentokrát mě to až zase tolik nedokázalo pohlit. Nevím jestli můj čas krimi už odzvonilo,a nebo jestli už toho není až až ... Nepřišlo mi to tentokrát až tak propracovaný jako jindy ,nebyl tam pro mě žádný ten okamžik ,kdy jsem si řekla že mě autoři zase dostali ... A smrt Randyho mě naštvala ... Nicméně další knihu si i tak určitě přečtu ....

17.01.2023 3 z 5


Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Opět silné,drsné a depresivní čtení . Už mě i napadlo co za démony v sobě autorka ukrývá . Každopádně jako vždy se to četlo dobře a zůstával ve mě pocit smutku a deprese .. jsem zvědavá co ze sebe dalšího dostane .

03.01.2023 4 z 5


Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Příběh který musíte naráz dočíst . Pocit ohromné bezmoci,zmaru lidského života, pochopení co je důležité a nenávist k lidem ,kteří nejsou lidmi ale lidskými zrůdami. Velmi poutavé čtení ... Děkuji i za takové příběhy,neměli bychom zapomenout.

31.12.2022 5 z 5


Dům pod náměstím Dům pod náměstím Markéta Hejkalová

Ze začátku knihy jsem si říkala,že je čtivá a baví mě .. jo je čtivá a bavila mě ..ale musím se přiznat že poslední kousek knihy už sem prostě jen dočetla .. nějak ztratila to kouzlo . I tak dobrá četba .

30.12.2022 2 z 5


Než vybledne den Než vybledne den Kristína Hušeková

Knížka se mi líbila ,četla se dobře . Každopádně mě nadzvedl ze židle .. Josef ..páprda jeden za.... Neskutečně smutné že i v tak pokročilém věku dochází k takovému týrání ...a že to tyrani se těší pevnému zdraví a mají další a další oběti.

21.12.2022 4 z 5


Šepot v bouři Šepot v bouři Aleš Novotný

Přečteno za pár hodin . Rozhodně kniha která neurazí . Je vidět ,že je to taková prvotina ale musím říct, že alespoň styl psaní byl odlišný než jsem zvyklá. Za mě vlastně dobrý

02.08.2022 3 z 5


Mojenka Mojenka Olga Stehlíková

Krásně smutná knížka . Co víc napsat ... Ilustrace jen podtrhují celkovou atmosféru a jinakost knížky jako takové . Za mě hodně emoční čtení .

01.08.2022 5 z 5


Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Pokračování se mi líbilo o kapku víc než díl první . Klasická oddychovka .

29.07.2022 4 z 5