Pavouk

Pavouk https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499029/bmid_pavouk-gN6-499029.jpeg 4 1343 308

Joona Lina se vrací s devátým případem… a opět mu jde o krk. Před třemi roky dostala Saga Bauerová pohlednici s výhrůžným textem o pistoli s devíti bílými kulkami, z nichž jedna čeká na Joonu Linnu, a tvrzením, že zachránit ho může jedině Saga. Pohlednici sice Joonovi ukázala, ale čas plynul a hrozba upadla v zapomnění jako bezvýznamná provokace. Až doposud. V Kapellskäru byl nalezen pytel s téměř rozpuštěným tělem. Na místě činu zůstala bílá nábojnice. Bestiální pachatel dává policii možnost zastavit sérii vražd tím, že rozluští složité hádanky. Joona Linna a Saga Bauerová společně usilují o vyřešení zapeklitého případu a o záchranu vyhlédnutých obětí — dřív než bude pozdě. Ve svém pronásledování jsou čím dál zoufalejší. Co když se tento sériový vrah nedá zastavit? Co když už jsou sami lapeni v síti?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Spindeln , 2022


více info...

Přidat komentář

Placi
20.04.2024 3 z 5

Velice stručně a jednoduše řečeno: nechte už Jurka spát… Dál bych se už jen opakoval.

Luca86
13.04.2024 3 z 5

Bohužel mi kniha moc nesedla. Už nějakou dobu mám dojem, že tato série má sestupnou tendenci a myslím si, že ji autoři měli uzavřít dřív. Zaprvé jsem se nemohla moc začíst, přistihla jsem se, že mě už unavuje schéma vražd jedna za druhou jak na běžícím páse a nic nového pod sluncem. Až zhruba v půlce mě kniha víc chytla. A závěr byl vážně postavený na hlavu. A co víc, rozčilovalo mě tentokrát, jak jsou Joona i Saga vykreslení jako zlomení lidé, bez perspektivy. Joona už mi delší dobu připadá takový "plochý" a nemastný neslaný a třeba Valerii si nějak vůbec nedokážu představit. Možná už mám v hlavě prostě "přeKeplerováno" :)


TeriLoch
30.03.2024 5 z 5

Napínavé od začátku do konce a brutální, nezklamalo !!! Pro někoho možná přehnané, ale aspoň je co číst a nedá se knížka odložit ! :)

krejcovka76
27.03.2024 3 z 5

Tak strašně jsem se těšila na další pokračování a po poslední stránce jsem ráda, že je konec. Což se mi u Keplera nikdy nestalo. Některé momenty mi přišly přitažené za vlasy - pokud tedy Saga nebo Joona nejsou Supermani. Hlavní padouch vždy o krok před nimi. Nějak mi to nesedlo, tak snad příště se zadaří. Ale námět příběhu byl zajímavý.

noki2
20.03.2024 5 z 5

Tak zatím poslední díl byl napínavý až do konce. Docela hororový děj. Někdy jsem před spaním dokonce audoknihu vypnula, abych neměla děsivé sny.. Ale za mě spokojenost.

Mirek240
18.03.2024 5 z 5

Strhujici a desive jako asi kazda kniha od Keplera. Ano nerealne a nelogicke, ale stejne jsem cetl a cetl a chtel vedet, jak to dopadne. Jurek se tam objevuje uz skoro jak Julian u Miniera :) kazdopadne se tesim na dalsi dil, ktery urcite tento rok prijde :)

Gracinka
05.03.2024 3 z 5

Napětí by se dalo krájet, hádanky se nedaly pochopit ani po vysvětlení. Konec byl zbytečně moc komplikovaný.
Maru jsem nepochopila. Proč začala napodobovat někoho, kdo zabil její rodinu? Vždyť to nedává smysl. A jak je možné, že vždy měla náskok sotva pár minut a pokaždé unikla?
Vadil mi přístup policie. Takhle odsoudit Sagu?
Každopádně opět další díl, kde se řeší Jurek. Vždyť příběh mohl stát sám o sobě i bez něj.

Allla9
22.02.2024 5 z 5

Ke knihám této autorské dvojice nemám vůbec žádné připomínky. Jako vždy skvělé.

SimonaP
15.02.2024 2 z 5

No to bylo teda něco. Vrtulníky se používají jen aby vytáhly Joonu z dopravní zácpy, sériového vraha honí vždy samotný jeden policista, oběť utíká před vrahem vždy pryč od lidí a frekventovaných míst, např. do kostela, od kterého má sice klíč, odemkne si, ale ehm zapomene za sebou zamknout. A vrah je asi kulturista, který hravě vytáhne do výšky mužské tělo. Kde je kvalita prvních dílů série???

Maevie
06.02.2024 4 z 5

Nejnovější Keplerovka opět nezklamala. V této sérii mám jen samé 4- nebo 5hvězdičkové knížky, takže jsem novou knihu otevírala s nervozitou, zda autoři už neztrácejí dech. Naštěstí se nic takového nepotvrdilo a Pavouk je další excelentní severskou krimi s několika brutálními popisy vražd. Do příštího dílu jen jedno velké přání, aby autoři „objevili“ nového pachatele.

L.Helena
04.02.2024 3 z 5

Audiokniha
Brutální, zdlouhavé...

kyssling
03.02.2024 5 z 5

Joona zraje jako víno, příběh strhující, opravdu jsem si to užil. Ale po pravdě už by mohl Joona také vyšetřovat něco jiného nežli Jurkovi následníky, předchůdce a oběti ...

Boruvka.cerna
28.01.2024 4 z 5

(SPOILER) První polovina knížky byla fajn. Nevadila mi ani spojitost s Jurkem, ale. Opravdu je Saga tak dokonalá a vyhne se vždy všem zátahům atd? Vždy najde někoho, kdo jí pomůže. A že nechytli Maru, když ji měl Joona na dosah v autě? Stačil jeden telefon -který mají jinak vždycky všichni u sebe (teda až na 5 vteřin před smrtí, kdy na něj nedosáhnou, protože ho odkopli, vypadl jim z kapsy atd.). Měli by používat už i smart hodinky, možná by nebylo tolik mrtvých.
Čte se to samo, děj graduje, napětí stoupá. Fajn kniha na zimní večery.

Psímáma
24.01.2024 2 z 5

V Pavoukovi mi chybělo postupné, pomalé odhalování pachatele. Pachatelovy činy byly teatrálně kruté. Mnohé situace byly zvláštně zamotané, postavy nejednaly uvěřitelně. Celé to na mě dělalo dojem "hlavně něco napište, to nevadí, že momentálně nemáte žádný kvalitní nápad" ;-)

cerna7151
14.01.2024 5 z 5

Opět skvěle napsané. Jen konec se mi zdál příliš zdlouhavý, když Saga "bloudila" po městě...

petraj30
12.01.2024 4 z 5

Zkrátka a dobře to bylo sci-fi jak vyšité. Skvěle se to četlo a bylo to velmi napínavé a strhující. Nicméně jsem to všechno vnímala jako parodii.
Možný spoiler:
Už pomalu zapomínám, jak se tato série skutečně jmenuje, když za každým rohem číhá jméno Jurek. Už ho, prosím, nechte spát a věnujte se něčemu jinému.
Když si odmyslím Jurka, byl by to skvělý thriller. Sice dost přitažený za vlasy, ale přesto velmi dobře podaný. Mrzí mě, že muselo zemřít tolik lidí, ale k této sérii už to patří. Saze a Joonovi moc fandím a těším se na ně.
Celou sérii si přečtu za nějaký čas znovu, protože jsem spoustu věcí zapomněla a nedocházely mi některé souvislosti a splývalo se vším možným.
Velmi se mi to líbilo, i když některé pasáže byly silně za hranou.

KláraH.
28.12.2023 2 z 5

Trápila jsem se. 3 týdny. S půjčenou knihou. Nevím proč musí být poslední dobou detektivky tak strašně brutální, skoro mám pocit, že čím brutálnější, tím prodávanější. Jako by manželé autoři už nevěděli kudy kam. Opět pocta Jurkovi. Opět jatka. Některé strany jsem prostě musela otáčet a vlastně jsem o nic nepřišla.
A poslední věta celé knihy mě doslova zamrzela. Po tom marastu si ji tedy imho opravdu mohli odpustit...

Peggy2711
16.12.2023 4 z 5

Tak mě tento díl bavil. Bylo tam samozřejmě všechno, co od Keplerů můžeme čekat, přemrštěné, nepravděpodobné scény, dokonalý a nejchytřejší Joona, nepravděpodobné reakce některých postav, ale to vše k tomu patří a nic to nemění na tom, že už jsem si zvykla, že to tak v této sérii je. Příběh mě bavil, protože tam bylo spoustu hádanek, nápad s postavičkami byl super, příběh plynul rychle a líbilo se mi, že vrah byl odhalen poměrně brzy a čtenář tak prožije ještě kus příběhu s tímto vědomím.

Rolada88
08.12.2023 1 z 5

(SPOILER) No zase ten Jurek už je to trapný a ten to asi nejspíš poslední díl ze série byl už moc přehnaný a nereálný. Neco nedávalo vůbec logiku a o způsobu jak 50kilova buchta věší na stromy kokony s lidským rosolem a nikdo nic neviděl neslyšel to už se musí opravdu člověk nad tímto pousmát

bigben
18.11.2023 4 z 5

Tahle série mě bavila na začátku, pak moc ne, ale tenhle zatím poslední díl se povedl. Chvílema jsem se bála víc než dost, zamotaný příběh, osobní trable všech hlavních hrdinů, prostě klasika....