KachnaN KachnaN komentáře u knih

☰ menu

Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Perfektní pro rozšíření poznatků ohledně kouzelnické říše. Nejvíc se mi určitě líbily poznámky Harryho a Rona :)

19.11.2016 5 z 5


Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Asi jsem od knížky čekala něco jiného. Teda určitě jsem čekala něco jiného. Tak nějak jsem si vsugerovala, že odpovědi na otázky, které mě pronásledovaly při čtení trilogie, dostanu tím, že si přečtu příběh z prostředí ZLOSINu. Jenže to se vlastně vůbec nestalo a já, dost zklamaná, jsem četla vlastně něco naprosto odlišného, než jsem od knížky očekávala. Takže z tohoto hlediska jsem byla více než zklamaná, protože jsem se vážně těšila, že se seznámím s organizací ZLOSIN a se vším, co se tam dělo od příchodu prvních "subjektů" až po vytvoření Labyrintu.
Na druhou stranu se mi ale kniha vlastně líbila. James Dashner je skvělý vypravěč a příběh z pohledu Marka a ostatních skvěle podal :) I když jsem v knížce nenašla přesně to, co jsem čekala, tak se dá říci, že jsem s "ukončením" série vcelku spokojená.

http://mojemalaknihovna.blog.cz/1611/rozkaz-zabit

16.11.2016 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Dokonalost největší! Opravdu naprostá bomba!
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1609/hra-o-truny

28.09.2016 5 z 5


Uvnitř mé hlavy Uvnitř mé hlavy Francesca Zappia

Přečteno prakticky na jeden zátah. Jsem nadšená. A možná i víc než to. Do knížky jsem se zamilovala už po přečtení prologu a každou kapitolou se mi do srdce dostávala víc a víc.
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1609/uvnitr-me-hlavy

24.09.2016 5 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Knížka k maturitě. Předpokládám, že můžou být i horší, mnohem horší...protože tahle se mi i vcelku líbila! :)
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1609/kdo-chyta-v-zite

01.09.2016


Mrazení Mrazení Maggie Stiefvater

Musím se přiznat, že tuhle knížku jsem rozečítala několikrát, poprvé loni na podzim a naposledy před čtyřmi dny. Z mých prvních pokusů se do knížky začíst nebylo nakonec nic. Vždycky přišla kniha, které jsem dala přednost a musím teď přiznat, že to byla chyba.
Prvních pár stran vás asi nechytne, ale dejte tomu šanci. Udělala jsem to nakonec taky a nebyla jsem vůbec zklamaná. Okamžitě jsem se začetla a jen jsem si vyčítala, proč se mi to nepodařilo už před rokem.
Krásný příběh a skvěle napsaný. Z knížky jsem měla chvílemi husí kůži a jindy mě dojímala. Hlavně ten konec. PANE BOŽE, CO TO MĚLO BÝT? Prolila jsem vodopád slz! Doufám, že si co nejdříve pořídím i další díly, abych mohla jít v klidu zase spát!

20.08.2016 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Krásná oddychová knížka. Lehká na čtení a jednoduchý, přitom zajímavý příběh.
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1608/selekce

17.08.2016 4 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Úžasná knížka. Nebo alespoň mě se moc líbila. Rozhodně doporučuji!
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1608/ten-kdo-stoji-v-koute

16.08.2016 5 z 5


Hon Hon Andrew Fukuda

Paráda, tohle se mi hodně líbilo. Ale proč ten konec? Proč? Jak si to mám asi tak vysvětlit? Panečku, dokud nebudu mít v ruce druhý díl nebudu moc klidná. Achjo, spisovatelé mě buď nenávidí, nebo mě chtějí dostat na dno! :D
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1607/hon-od-andrewa-fukudy

29.07.2016 5 z 5


Aréna jedna - Otrokáři Aréna jedna - Otrokáři Morgan Rice

Musím říct, že tohle pro mě bylo jedno velké zklamání.
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1607/arena-jedna-otrokari

29.07.2016 2 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Není to špatná knížka. Jen je všude okolo spousta dalších knih, o kterých by se dalo říct, že se mohly stát předlohou pro tuhle. Každopádně se Zkouška čte velmi rychle, každé další slovo vás nutí číst dál a dál. Pokud jsou tu nadšenci do tohoto typu knih, vřele jim doporučuji, aby na svůj seznam přečtených umístili i tuhle :)
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1607/univerzita-vyjimecnych-zkouska

23.07.2016 4 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Knihu, stejně tak jako celou trilogii, jsem dočetla podruhé. Opět jsem nadšená, příběh je skvělý, ale vzhledem k tomu, že od mého prvního seznámení s touto trilogií uběhl více než rok, mám teď trošku jiný pohled na všemožné věci, co se mi na knížce (knížkách) před tím líbily a nelíbily.

22.07.2016 5 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Knížku jsem četla až po hodně dlouhé době, co jsem dočetla Kostičas, ale musím říct, že mě nefascinovala o nic míň. Jen pro mě bude zase hodně těžké čekání na další díl. Takovéhle konce knížek by měly být zakázané nebo mě jednou zabijí.
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1605/vidorad

22.05.2016 5 z 5


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Po nějaké době jsem se opět vrátila k této knize a musím se přiznat, že i přestože se mi první díl líbil mnohem více, tak z toho dílu jsem byla mnohem více nadšená, než když jsem ho četla poprvé :) Ještě úplně nevím, jestli kdy budu mít chuť se pustit do třetí knihy, protože jsem byla moc spokojená s ukončením této. Pro mě by to ani nemusela být trilogie, bohatě by mi stačily tyto dva skvělé díly.

15.05.2016 4 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Druhé setkání s touto knihou a stále stejné nadšení z ní! Doufám, že i při její třetí četbě mě moje okouzlení z této knihy neopustí :)

06.05.2016 5 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Dočteno před malou chvílí a nemůžu najít slova pro hodnocení. Knížka se mi líbila, moc, ale mám z toho takový zvláštní pocit. Konec mi přišel strašně moc otevřený, a to na knížkách doopravdy nenávidím. Hlavně když další díl má vyjít víc než za půl roku. No, asi se nebudu pokoušet tu psát nějaké hodnocení, protože mě opravdu moc nenapadá, jak ho zformulovat. Napíšu jen to, že to bylo opět moc hezké a příjemné čtení. Stránky se mi otáčely samy a já byla brzy na konci knížky.
Na poslední díl se těším neuvěřitelně moc, protože mě už doopravdy hodně zajímá, kdo je třeba Secrety a další rozuzlení příběhu :)

14.04.2016 4 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Tak tohle se četlo samo. Moc hezký příběh se sympatickými hlavními postavami.
Na trilogii Drahokamů to sice nemá, ale určitě je to skvělý první díl této trilogie. Kerstin Gier mi opět potvrdila, jak úžasnou spisovatelkou je.
Těším se, až začnu číst další díl, který, naštěstí, už leží na mojí poličce! :)
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1604/kerstin-gier-opet-boduje

11.04.2016 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Přestože jsem knížku dostala k Vánocům, přečetla jsem ji až teď. A musím říct, že toho doopravdy lituju. Bylo by určitě trošku jiné číst ji, třeba den po Štědrém dnu, než začátkem dubna, ale i tak jsem naprosto nadšená!
První povídku byla nepřekonatelná. Nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nebyla na konci. Druhá byla asi nejslabší, takový průměr. A třetí byla zase skvělá (nemůžu si pomoct, ale ten konec se mi prostě strašně líbil :))
Rozhodně se k téhle knížce ještě někdy vrátím, a určitě to bude někdy kolem Vánoc, když bude sníh...
http://mojemalaknihovna.blog.cz/1604/snezi-snezi

07.04.2016 5 z 5


Nekonečné moře Nekonečné moře Rick Yancey

Musím říct, že na tuhle knížku jsem se těšila úplně neskutečně moc. Asi nejvíc ze všech knih, co měly letos vyjít. Nemůžu říct, že by mě úplně zklamala, ale určitě nebyla tak skvělá, jak jsem si představovala, že bude.
Děj se občas vážně dlouze natahoval a někdy jsem úplně nechápala, co se to vlastně zrovna děje a proč autor začal psát o něčem, co se stalo před x lety.
Ale zase na druhou stranu, některé úseky knížky doopravdy odsýpaly a já je zhltla s otevřenou pusou. Takže když jsem se rozhodovala mezi 3 a 4 hvězdičkami, musela jsem nakonec dát ty 4.
Přestože konec druhého dílu není (podle mě) až zas tak moc otevřený, jako byl u toho předchozího, nebránila bych se, kdyby hned vyšel i třetí díl.

28.12.2015 4 z 5


Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Tak tohle byla jedna z těch knížek, která mě chytla už na začátku a nepustila až do samotného konce. Dala bych pět hvězdiček, ale jednu musím ubrat za sáhodlouhé popisování místností, postav a všeho dalšího. To bylo asi tak jediné, o mi na knížce vadilo. Možná ještě ten konec, né že by mi přišel nějak otevřený, ale spíš jsem ho asi moc nepochopila...

06.12.2015 4 z 5