Ten, kdo stojí v koutě přehled

Ten, kdo stojí v koutě
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136815/bmid_ten-kdo-stoji-v-koute-136815.peg 4 3019 3019

Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskyho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše – máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud neznámé území. Před ním se otvírá svět prvních lásek, rodinných dramat i nových přátelství. Svět sexu, drog a Rocky Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze. Zdroj: slovart.cz... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Brio
Originální název:

The Perks of Being a Wallflower , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ten, kdo stojí v koutě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (551)

Hyaenodon
19.07.2024 3 z 5

Šňupnuto za jedno horké odpoledne... Kniha se čte příjemně a nenudí, ale rozhodně z ní nejsem nějak na větvi (podobným podivínem jsem byl zhruba v téže době taky). Co mě trochu nostalgicky zasáhlo, byl popis sš života. Mejdany, hulení, vejlety, kouření všude mimo třídu a rodičů nadohled. Bojím se, že dnešní Charlieho vrstevníci spíš řeší, kolik mají folouverů, lajků, jak zachránit planetu nebo jakého jsou vlastně pohlaví. Děkuji všem bohům, že jsem zažil 90. léta jako teenager.

ČtenářDanub
10.07.2024 audiokniha 4 z 5

Posloucháno v autě na etapy, což pro mě představuje vždy trochu jiný zážitek, než držet knihu. Dobré to bylo. A autora mám rád. Velké doporučení, dejte si to do uší.


Ibišekk
26.06.2024 4 z 5

Dokážu pochopit, že tahle knížka nebude pro každého, ale mně se líbila. Byla to taková krátká oddechovka a všem doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Ten, kdo stojí v koutě v seznamech

v Právě čtených62x
v Přečtených4 232x
ve Čtenářské výzvě760x
v Doporučených614x
v Knihotéce912x
v Chystám se číst1 672x
v Chci si koupit408x
v dalších seznamech33x