Imaginární přítel přehled
Napínavý hororový příběh od autora bestselleru Ten, kdo stojí v koutě. Kate Reesovou život naučil, že násilníkovi, co přísahá, jak se polepší, není radno věřit. A tak sebere uprostřed noci svého sedmiletého syna Christophera a společně se vydávají hledat nový život. Cesta je zavede až do malého městečka Mill Grove v Pensylvánii, které je tak odlehlé a zapomenuté, že by je tam nikdy nikdo nehledal. Jenže když necháte jedno nebezpečí za zády, neznamená to, že další na vás už nečeká. A přitom se z počátku zdá, že konečně našli klidné místo k životu. Jenže pak Christopher zmizí. Šest dlouhých dní po něm není ani stopy. Dokud zničehonic nevyjde z lesa na kraji města. Není zraněný, je na něm ale něco divného. Nevrací se totiž sám. V hlavě slyší hlas, který mu napovídá, co má dělat. Hlas, který pro něj má jasný úkol. Christopher musí do Vánoc v lese postavit stromový domek. Pokud to nedokáže, stane se všem v Mill Grove včetně jeho milované maminky něco nepopsatelně strašného...... celý text
Štítky knihy:
přátelství, kamarádství americká literatura zrada rodina horory parta dětí nadpřirozené schopnosti dobro a zlo + 3 dalších Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název: Imaginary Friend, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Imaginární přítel" od Stephena Chboskyho vyvolává rozporuplné reakce. Někteří čtenáři oceňují autorovu schopnost vyprávět příběh a jeho styl psaní, který je považován za čtivý. Jiní však kritizují zdlouhavost a nedostatek napětí, což vede k frustraci při čtení. Děj se v druhé polovině knihy stává repetitivním a ztrácí na atraktivitě. Mnozí čtenáři se shodují, že kniha mohla být kratší a lépe strukturovaná, aby udržela jejich zájem až do konce. Celkově se názory na tuto knihu liší, a to jak v pozitivním, tak negativním směru. Více v komentářích.
Komu by se kniha Imaginární přítel mohla líbit?
- Fanoušci hororových příběhů
- Čtenáři, kteří hledají napětí a překvapení
- Milovníci psychologických thrillerů
- Ti, kdo oceňují propracované postavy
- Čtenáři, kteří mají rádi delší romány
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Imaginární přítel. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 155 komentářůSouvisející novinky - Imaginární přítel (3)
Knižní novinky (40. týden)
27.09.2020
10 právě čtených knih podle uživatelů (září)
16.09.2020
Knižní novinky (35. týden)
23.08.2020
„Svět se může snažit sebrat ti úplně všechno. Ale vy se mu zase můžete postavit s hrdostí.“
„Ohleduplnost není slabost.“
všech 12 citátů najdete u autoraKniha Imaginární přítel v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 11x |
| v Přečtených | 574x |
| ve Čtenářské výzvě | 120x |
| v Doporučených | 18x |
| v Mé knihovně | 379x |
| v Chystám se číst | 318x |
| v Chci si koupit | 77x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

83 %
74 %

Imaginární přítel
Snaha o hloubku se utopila v moři předvídatelnosti a kýče, co by zahanbil i nejlevnější televizní melodramatický seriál. Snažit se vtáhnout do světa, kde je vše podezřele umělé a dialogy by mohly konkurovat trapnosti trapných školních her, vyžaduje trpělivost, kterou většina normálních lidí raději věnuje sledování barvy schnoucího laku na nehtech. Atmosféra sice slibuje něco temného a tajemného, ale nakonec z toho vyleze jen zmatená směs klišé, co působí jako kdyby ji někdo sepsal mezi dvěma záchvaty absintu. Pokusy o originalitu se tu topí ve vlastních patetických slovech a čtenář má pocit, že místo rozuzlení dostává jedno velké „proč“. Vždycky jsem obdivovala trpělivost, ale tohle už je nad mé síly, zvlášť když z každé stránky kouká něco, co se tváří jako vážná věc, ale spíš jen baví. Číst to je jako dostat pozvánku na večírek, kde ale zapomněli pozvat zábavu i logiku. Takový zážitek si člověk nevybere, ale když už je tu, nezbývá než doufat, že skončí co nejdřív.