Stephen Chbosky citáty

americká, 1970

Citáty (105)

,,Pojď, budeme bláznit spolu."


... někdy se lidé uchylují do světa vlastních myšlenek, aby se nemuseli zapojit do skutečného světa. (Ten, kdo stojí v koutě)


"Dočetl jsem knihu "Jak zabít ptáčka". Mám dojem, že je to ta nejlepší kniha, jakou jsem kdy četl, ale takový pocit mívám vždycky, dokud si nepřečtu nějakou další. " ( Ten, kdo stojí v koutě )


A dokázal jsem si představit, co cítil tu noc, kdy si uvědomil, že jestli neodejde, nikdy nebude mít vlastní život. Bude patřit jim. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 91)


A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. (Ten, kdo stojí v koutě)


A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. Dobře nebo špatně. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 211)


A můžeme třeba sedět a divit se a jeden kvůli druhému se cítit mizerně a vyčítat spoustě lidí to, co udělali nebo neudělali nebo co neviděli. Nevím, ale řekl bych, že se vždycky najde někdo, komu můžeš něco vyčítat. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 210)


A myslím, že každý je svým způsobem výjimečný. Fakt si to myslím. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 183)


A nebe bylo nesmírné a širé a průzračně tiché a já jsem si připadal maličký. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 98)


A přísahám, že v ten okamžik jsem byli nekoneční. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 45)


A říkal jsem si, kolik lidí si už asi ty písničky zamilovalo. A kolik lidí díky těm písničkám překonalo těžké časy. A kolik ty písničky doopravdy znamenají. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 67)


A v této chvíli já přísahám byli nekoneční.


A všechny ty knížky, co jsi četl, už četli jiní lidé. A všechny písničky, které jsi měl rád, už poslouchali jiní lidé. A holka, která se ti líbí, už se líbila jiným lidem. A víš, že když se podíváš na všechny tyhle chvíle, kdy jsi byl šťastný, můžeš se cítit skvěle, protože vytváříš jednotu. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 98)


Ale byl to takový nadějný smutek. Takový ten smutek, který prostě časem odezní. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 198)


Ale i když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. Pořád můžeme něco dělat. A můžeme se snažit, abychom s tím byli spokojení. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 211)


Ale po nějaký době jsem leccos prostě nedělala, protože jsem nechtěla, aby na mě změnil názor. Ale jde o to, že jsem nebyla upřímná. Tak proč bych se měla trápit přemejšlením, jestli mě miloval, když mě vlastně ani neznal? - Sam; Ten, kdo stojí v koutě (str. 201)


Buď k téhle knize skeptický. Je to skvělá kniha. Ale zkus být spíš filtr, ne houba.


Buď k téhle knize skeptický. Je to skvělá kniha. Ale zkus být spíš filtr, ne houba. - Bill; Ten, kdo stojí v koutě (str.166)


Budu dělat, co opravdu chci. Budu tím, kým opravdu jsem. A přijdu na to, co to znamená. - Sam; Ten, kdo stojí v koutě (str. 201)


Bůh je vrah. Imaginární přítel


Byl to takový polibek, že bych ho nikdy nedokázal slovy popsat. Byl to takový polibek, že jsem věděl, že jsem nikdy v životě nebyl tak šťastný. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 74)


Cítím se nekonečně. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 40)


Cítím se nekonečně. - Ten, kdo stojí v koutě


Cítím se nekonečně. A přísahám, že v ten okamžik jsme byli nekoneční.


Charlie, každý přijímá takovou lásku, jakou si podle svého názoru zaslouží. - Bill; Ten, kdo stojí v koutě (str. 31)


Chci,abys věděl,že jsem št'astný i smutný zároveň a stále se snažím přijít na to,jak je to možné.


I když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. (Ten, kdo stojí v koutě)


I zrůdy jsou roztomilé, když jsou maličké. Imaginární přítel


Je mezi nimi jedna fotografie Sam, která je prostě nádherná. Asi není možné popsat, jak nádherná je, ale zkusím to. Když se zaposloucháš do Asleep a vybavíš si ty dny, kdy bylo krásně a ty jsi vzpomínal, a přitom budeš myslet na ty nejkrásnější oči, jaké znáš, a budeš brečet a ta osoba tě nebude chtít, tak potom si myslím dokážeš představit tu fotografii.


Je spousta lidí, kteří jsou na tom daleko hůř. (Ten, kdo stojí v koutě)