Stephen Chbosky

americká, 1970

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

asanita
08.05.2016

Skvělý autor o čemž mě přesvědčila jeho kniha Ten, kdo stojí v koutě, o které se toho dá říct tak moc a zároveň tak málo. Doufám, že bude jeho film, stejně dobrý jako kniha a bude se jí podobat. Jsem opravdu ráda, že jsem na tuto knihu narazila a rozhodně ve mně Charlie navždy zůstane. Takže děkuji. :-)

simon12345
29.09.2015

Chbosky je a aj bude pre mňa ten najlepší autor. Asi pred dvomi rokmi som sa dostal k jeho filmu Charlieho malé tajomstvá. Film ma veľmi zaujal a chcel som sa o režisérovy tohto filmu dozvedieť viac. Zistil som, že Chbosky je taktiež aj spisovateľ, a že si po trinástich rokoch zfilmoval svoju vlastnú knihu. Veľmi ma zaujal dej filmu, tak som sa rozhodol ísť do knižnice a požičať si túto knihu. Cítil som sa dosť zvláštne, keďže predtým som za celý svoj život neprečítal ani jednu jedinú knihu. Knihu som prečítal naozaj na jeden nádych. Od prvého písmena sa to čítalo ako keby samé. Neváhal som a podporil som autora aj kúpou. A od toho momentu čítam knihy :-). Odporúčam každému si prečítať toto dielo, lebo pri ňom sa človek naozaj cíti nekonečne :-).Tento človek mi zmenil život a zato mu veľmi ďakujem.


Weasley
24.06.2013

Tenhle autor mi přirostl k srdci stejně jako jeho jediné knižní dílo Ten, kdo stojí v koutě. Stephen vsadil na originální verzi psaní, a to za použití dopisů, čím se čtenář cítí postavě blíže. Alespoň u mě to tak bylo.
Můžu ale jen potvrdit, že jako režisér a scénarista Stephen Chbosky taky nezklamal. Zfilmovaná verze již už zmiňnované knihy se mu povedlo na 1* a film se tak dokázal vyrovnat knize na plné čáře.
Snad se tento nadaný spisovatel rozhodne nás fanoušky potěšit dalšími knížkami. Já bych to uvítala.

Esko*
02.05.2013

Stephen Chbosky je vynikající autor. Ten, kdo stojí v koutě je podle mě geniální kniha plná emocí, která vás donutí zamyslet se. A podat knihu formou dopisů? Skvělý nápad. Připadá mi, že takhle jsem se mohla s Charliem ještě více propojit. Doslova jako bych jeho příběh prožívala s ním. Charlie byl dokonale vykreslen, ihned jsem si ho zamilovala. Stephenova kniha patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších a já mu proto děkuji, že jsem měla možnost si něco takového přečíst. Tak trochu mi otevřel oči.