Selekce
kniha od: Kiera Cass
KoupitKoupit eknihu
Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207771/big_selekce-RMS-207771.png 4.34990Selekce 1.
Žánr:
Literatura světová, Sci-fi, Pro děti a mládež
Vydáno: 2014, CooBoo
The Selection, 2012
Komentáře (1177)
Kniha Selekce

Dostala jsem od kamarádky Elitu, ale nechtěla jsem přeskakovat díly, a tak jsem si zakoupila audioknihu 1. dílu. Krásná knížka. Jsem sice teprve v polovině poslechu, ale moc si ji užívám, i díky interpretaci Lucie Pernetové. Tuhle romantiku já můžu. :-)

Tohle je moje nejoblíbenější kniha, dnes jsem ji poslouchala jako audio a jenom se potvrdila její výmečnost. Ta romantika je hrozně rostomiloučká a hlavní postavy miluju. V tomhle díle se America seznamuje s prostředím a v dalších nádherně vzdoruje...Tuto distopii rozhodně stojí za to přečíst nebo poslechnout! Prostě krása! ️

Už chápu, proč tuto sérii tolik lidí miluje. Selekce je opravdu nesmírně oddechové a povedené čtení, které plní mnoha menším (i větším) ženám jejich dětský sen. Alespoň na chvíli se můžete ztratit v ději a společně s Americou zjistit, jaké to je být princeznou. Je to krásné, náročné, ale hlavně je to poslání. Není to nejlepší série, co jsem kdy četla, ale bavila mě a svůj účel splnila.

Tuto knížku bych doporučila všem, ženám popřípadě mužům v každé věkové kategorii. Příběh, který vám ukáže jak těžký je život urozených, válku, naději ale také lásku k jednomu a více lidem. Tato knížka není pouze jeden hloupý dětský nevyspělý odstavce za druhým, ale je to něco co vám dokáže pohladit srdce, duši a zaujmout tak, že za chvíli otočíte poslední stránku a nebudete schopni se nabažit. Hlavní postavy nejsou hloupé či otravné. Řekla bych, že právě naopak, možná se jenom někdy pozastavíte nad Američinou vznětlivostí a tvrdohlavostí, ale právě díky tomu je hodně silnou charakterovou hrdinkou. Příběh těch dvou se zdá realistický i díky jejich dlouhému seznamování a sbližování. Tuto knížku jsem nečetla poprvé a rozhodně ne naposledy

K Selekci jsem se dostala až nyní a po prvním díle docela rozumím tomu obrovskému úspěchu, který kniha sklízí. Ve své době originální, extrémně čtivá, milostný trojúhelník, takže nevíte komu fandit a přestože některé situace byly přitažené za vlasy, jako celek se mi kniha líbila. Perfektně jsem si u ní odpočinula. Zatím se do dalších dílů pouštět nehodlám, protože je série opravdu dlouhá a tak nějak tuším, jak dopadne, ale na odreagování moc doporučuji!

Krásná kniha, která se opravdu čte sama. Líbilo se mi prostředí, děj i posun hlavní hrdinky. Knihy, kde si hlavní hrdinka nenechá tolik věcí líbit a s grácií, i když občas pichlavým jazykem, je řeší, mě baví. Rozhodně se těším na pokračování!
Štítky
romantika reality show pro dívky pro dospívající mládež (young adult) intriky první láska americká literatura Severní Amerika zranění kasty, kastovní systém
Autor a jeho další knihy
2021 | ![]() |
2014 | ![]() |