Elita

Elita https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218381/bmid_elita-Xw0-218381.png 4 4405 716

Selekce série

< 2. díl >

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey. America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí. Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Elite , 2013


více info...

katerina1237
katerina1237
05.03.2024 5 z 5

Jedno velké WOW!! Začíná se to trochu komplikovat a vybarvovat. Věci začínají pomalu dávat smysl a já se nedokázala odtrhnout. Zvratů je o dost více než v prvním díle, a více otázek než odpovědí. Kdo byla ta dívka? Byli tam? Lže? Proč se to děje?! Jak to skončí? A plno dalších
Tentokráte už to nebylo tak “mírumilovné a taky bych chtěla dodat, že America je sice někdy super, ale trochu mě chvílemi začíná štvát. U nějakých jejích rozhodnutí jsem si málem rvala vlasy.
Romantická linka se docela zamotala, chvíli tak, chvíli onak, ale můj favorit se nemění!!!
Neznám motivy vedlejších postav. Chci je znát. A to znamená jediné kde je další díl ať si ho můžu co nejdříve přečíst :)

ElikaS
ElikaS
24.01.2024 5 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila s chutí hned po dočtení prvního a přečetla jsem ho za jeden večer. Stejně jako v předchozím díle nechybělo nic - láska, vtip, dojemné a silné momenty.
Co mě trošku rozčilovalo byla Američina nerozhodnost. Maxon byl neuvěřitelně trpělivý a ani on ani Aspen si její chování nezasloužili.
Jako nejsilnější moment knížky hodnotím osud Marlee a Cartera. Tam naopak musím Američin charakter vyzdvihnout.


ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
07.01.2024 4 z 5

U knih z této série je skvělé to, že jsou čtivé a za pár večerů je máte přečtené. I přesto, že se tam děje spousta zajímavých věcí a jsou tam úžasné scénky, celá ta Američina přelétavost mezi Aspenem a Maxonem veškerou atmosféru zničila. Během čtení jsem za to měla Ameriku několikrát sto chutí proplesknout, ať se vzpamatuje. Tento díl snad navždy bohužel zůstane mým nejméně oblíbeným.

adela.hol
adela.hol
31.12.2023 3 z 5

V paláci zbylo už jen šest dívek, které usilují o srdce prince Maxona a titul princezny Illey. Jenže princ má už zdá se jasno. Jeho vyvolená America ovšem nikoliv. Poté, co se v paláci objevil její bývalý přítel Aspen, zmítá se mezi nimi dvěma a nedokáže si se svými city poradit. Do toho dál musí plnit úkoly, které před veřejností ukazují, zda vůbec má na to stát se princeznou. A nechybí ani rebelové, kteří jsou čím dál agresivnější a jejich jediným cílem je svrhnout monarchii.

Kniha se mi četla mnohem lépe než první díl, měla jsem ji přečtenou na dvě otevření. Celý příběh opět vyprávěla ze svého pohledu America a zatímco v předchozím díle jsem si ji celkem oblíbila, tady mě ubíjela její nerozhodnost, zda Maxon nebo Aspen. Chápala jsem, že k Aspenovi ji táhlo vše, co spolu zažili a že Maxonovi nemohla úplně věřit po nějakých událostech, co se staly. Ale nejhorší bylo, že se jí názory na ně měnily co chvíli.

Maxon s ní byl trpělivý až až a dával jí potřebný čas, jak chtěla. Jenže i jeho trpělivost měla určité hranice, a kdyby věděl, jak ten potřebný čas využívala, myslím, že by nebyl trpělivý tak dlouho. On byl navíc v nefér pozici tím, že America o svých sokyních věděla, zato on o tom svém ne.

Scény, které na mě při čtení zapůsobily nejvíc byla ta ohledně Marlee a Cartera, kde se mi Americy reakce opravdu líbila. Jako jediná to chtěla zastavit. Na konci mě ještě překvapilo odhalení ohledně Maxona a jeho otce, takže na toto pokračování jsem do příštího dílu zvědavá.

Koho si America v závěrečném díle vybere je asi celkem jasné. Spíš čekám na to, jestli se mi potvrdí má domněnka o tom druhém.

Janadvorackova
Janadvorackova
30.12.2023 3 z 5

Druhý díl se mi zdál o trochu lepší. Víme víc z historie, i když osmdesátileté období se mi na zapomenutí všeho zdá krátké, puberťáci se chovají na svůj věk rozumněji, až na to, že mě místy vytáčely myšlenkové pochody typu: "já ho hrozně chci, ale musím se vrátit domů. Nebo že bych tu zůstala a nějak to přetrpěla? A trpím vůbec?" Ale chápu, že to k tomu patří. Přiběh zachraňuje i košatější děj.
Ačkoli jsem další díly neplánovala, když se naskytnou, zvědavost zvítězí.

~ANDY~
~ANDY~
23.12.2023 4 z 5

Úžasný pokračování série SELEKCE. Knížka mě bavila, četla se sama, akorát začátek byl trochu pomalejší a někdy mě štvalo neustálý rozhodování Americy mezi Maxonem a Aspenem. Jinak to bylo fakt super. 8,5/10 Doporučuji <3

Teddy2023
Teddy2023
20.12.2023

Na knížce zklamalo neustále váhání mezi Aspenem a Maxonem - důvodem neustálých problémů a bezvýchodné situace.

ZNellyZ
ZNellyZ
11.12.2023 4 z 5

Stále nevím, jestli Aspen nebo Maxon. Aspen se vyžíval v manupulaci a psychickém nátlaku, Maxon deptal Ameriku jeho flirtováním a líbáním dalších dívek. Amerika taky nebyla svatá, její nerozhodnost zbytečně vytvářela problémy a vlastně si za to mohla sama.

slamenka
slamenka
28.11.2023 2 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem pode mnou od @evismaior . America s Maxonem mi už tak lezli na nervy v tomhle druhém díle. Já ani nevím, proč tihle dva vůbec chtějí být spolu, když se tak ani jeden moc nechová.

evismaior
evismaior
25.11.2023 2 z 5

(SPOILER) 50% - Jelikož mi hlavní hrdinové téhle princeznovské verze pořadu Farmář hledá ženu America Singerová a princ Maxon připadali v prvním dílu série docela roztomilí, odhodlala jsem se k dalšímu dílu. Jenže to už tedy taková sláva nebyla.
V jednom momentu autorka nechala hlavní hrdinku shrnout její problémy a vyšlo z toho, že potíž tkví v nejasnosti 1) citů Americy k princi 2) citů prince k Americe 3) citů Americy k bývalému příteli Aspenovi a 4) chce America korunu nebo na to nemá? A na rovinu, bohatě stačilo tohle shrnutí, celá kniha o tom fakt být nemusela. Protože to bylo opakující se, ufňukané, nudné a veskrze otravné.
Asi nejvíc mě mrzelo, že tam byly skvělé momenty - zápletka s nejlepší kamarádkou málem jak vystřižená z filmu Anna a král nebo prezentace projektů na pomoc zemi - za mě se tam America vždy zachovala s vášní pro spravedlnost, empatií, upřímností a já se natěšila, že se to konečně rozjede, jenže pak na ni někdo udělal bububu, ona se zhroutila, zastyděla, poníženě omluvila a sklouzlo to zpět k nářkům má mě rád/nemá mě rád, což Maxon zdatně přiživoval svým přístupem "hlavně mít víc želízek v ohni" a "proč si s nějakou neužít, když můžu". Dost se mi zprotivil a nešlo mi na mysl, proč America vždycky tak snadno vyměkne a zase přileze, když zároveň si pořád není jistá. Inu, jsem zvědavá, co s tím autorka provede, a doufám, že třetí díl bude lepší.

Nathally
Nathally
06.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Pokračování příběhu o princeznách pokračuje a začíná zde přituhovat, jelikož dívek je čím dál méně a méně. Na úvod bych chtěla opět pochválit krásnou obálku, protože ty mě vždy zaujmou na první pohled a ty šaty jsou prostě božské.

Bohužel, co už nebylo natolik božské, tak příběhová linka. Na to, jak jsem z prvního dílu byla nadšená (tedy, pokud pomineme to, že děj byl předvídatelný a bla bla bla), tak tento díl byl o dost slabší. Především, co mě hodně odrazovalo, tak milostný trojúhelník mezi Aspenem, Americou a Maxonem. Tohle je pro mě hrozně klišé a kdykoliv na to v knize narazím, tak mi to vadí.

A hlavně mi vadilo, že se America nedokázala rozhodnout s kým vlastně chce být. Spíše to vypadalo, že si nemůže vybrat mezí tím, co chce a tím, co potřebuje. Úplně se to zdálo jako: ,,No, co, u jednoho mi to nevyjde, tak si budu moct jít vylít svoje srdíčko k tomu druhému, který mě bude dál milovat..." Asi tak se hlavní postava chovala a to celou dějovou linku.

Jediné plus, které tu mohu říct, že pokud potřebujete zrelaxovat a na chvíli vypustit svoje okolí, tak tato knížka je ideální. Líbí se mi, že i tak Vás děj strhne do příběhu, i přes pár chybek, které má, protože autorka má velmi čtivý styl psaní. Ale myslím, že znovu už bych ji asi do ruky nevzala...

anej
anej
29.10.2023 3 z 5

Za mě nejslabší knížka celé série. America byla chvílemi otravná puberťačka, která si nemůže vybrat mezi dvěma hračkami.

*-*Kleny*-*
*-*Kleny*-*
09.10.2023 2 z 5

Konečně jsem se tímto dílem prokousala a můžu jít na třetí, kde by to už mohlo být trochu zajímavější. Celkově by stačilo v této knize nechat jen první a poslední tří kapitoly.
Hodně se mi zprotivila hlavní hrdinka, tím, jak si nedokázala vybrat, jak líbala jednoho, na další straně druhého. Také mi vadilo, jak jí všechno prošlo.
Avšak malé plus musím dát za to, že nakonec ani ona nebyla vykreslena jako ta neomylná a nejlepší, a že se vlastně hodně spletla a nakonec své činy v paláci i celkem přehnala.
I když si vlastně stále nedokážu uvědomit, co ji nakonec vedlo k tomu, že si uvědomila, že chce Maxona, ačkoli deset kapitol před tím opěvovala jen Aspena.
Prostě takové nemastné, neslané. Zvláštní.

Knihomolka_176
Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Kniha je stejně čtivá jako první díl, přečetla jsem ji během jednoho dne. Co mi ale vadilo, bylo to, že se schází s Aspenem a Maxonem najednou a není si schopná vybrat. Až už to bylo místy otravné, jak pořád nevěděla koho vlastně miluje víc.
I tak ten příběh miluju

PepkazDepka
PepkazDepka
27.08.2023 5 z 5

Dvojka ma bavila rovnako ako jednotka. Trošku mi liezlo na nervy ako America chvíĺu nechce ostať v paláci, potom zas chce, potom zas nechce, potom chce, potom ju vyhodia a ona aj tak ostane....

Ellienkaa
Ellienkaa
27.08.2023 2 z 5

Musím zde souhlasit, po selekci byla Elita nudnější, America- stále neví co chce, prvně je rozhodnutá zůstat a bojovat o Maxona a druhý den je v ,,depkách" Aspen- to snad nemusím ani komentovat, pro mě je zaporak! v selekci to Americe přál a teď když má ráda Maxona je naštvaný. Maxon není špatný ani nejlepší, první díl byl prostě lepší

Bety093
Bety093
17.08.2023 3 z 5

Druhý díl, za mě o něco slabší než ten první. Selekce byla bomba, tohle se trošku táhlo, vlastně mi přišel tento díl docela zbytečný, nic moc jsme se nedozvěděli a America byla chvílemi svojí nerozhodností opravdu otravná. I přes to se knížka četla rychle, ale žádný zásadní zvrat se očekávat nedá. Tohle je za mě nejhorší díl celé série, přesto doporučuji se tímhle prokousat, protože ostatní díly stojí za to.

Mamka_cte
Mamka_cte
08.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Série, které jsem neskutečně propadla! Lituji, že jsem se k ní nedostala dříve. Všechny díly jsem četla jako e-knihu, ale přemýšlím, že si je budu muset asi pořídit domu.

Celou sérii jsem stihla přečíst za nějaké čtyři dny. Až tak moc mě bavila! Sice autorka někdy příběhy až moc roztahovala a stačilo by sérii stáhnout cca do tří knih, ale nevadí. Poslední díl Šťastně až navěky byl pro mě úplná zbytečnost. Ta jediná mě nebavila (vše se opakovalo stále dokola a vše už bylo řečeno).

První tři díly byly lepší než ta druhá polovina. Maxon a America mě prostě brali jako pár více a také toho více zažili. Jejich dcera Eadlyn už měla cestičku pěkně připravenou.

Knihy obsahovaly i docela dost dobrých zvratů a nějakou tu akci. O romatické linky také nouze není. V knihách mi asi nic nechybělo a já se čtením byla maximálně spokojená. E-knihy čtu převážně při uspávání syna, ale toto jsem neodložila ani přes den. Kdykoliv se naskytla chvilka, tak už jsem četla dále.

Autorka upoutala moji pozornost a ráda si přečtu i další její knihy. Doporučuji!

ZuzajdiX
ZuzajdiX
26.06.2023 2 z 5

Druhý díl by se dal spojit se třetím a nudné pasáže v paláci by se mohly osekat. Postavy a jejich postoje se každou chvílí měnily. Také milostný trojúhelník mi přišel občas jako přehnaný a neustále se situace opakovaly - chci tě/nechci tě. Její nerozhodnost mě zabíjela. Za mě nejslabší díl série, i když se velmi rychle a dobře četl jako ostatní díly série.

kristyna1305
kristyna1305
18.06.2023 4 z 5

Nevím, jak je o možné, ale k této sérii jsem se dostala až nedávno, asi to bude tím, že nemám ráda knihy v momentu, kdy je na ně největší hype, nicméně tento byl oprávněný. Celou sérii jsem zhltla jako malinu, zbožňuju doporčuji!!