Sněží, sněží...

Sněží, sněží... https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236038/bmid_snezi-snezi-zv5-236038.jpg 4 1980 491

Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Let It Snow: Three Holiday Romances , 2008


více info...

Bety093
Bety093
01.02.2024 4 z 5

Nádherná zimní oddechovka. Na téhle knížce se mi líbil specifický styl každého autora, který byl obsažen v každé povídce, takže byla každá jiná. Nejvíc jsem ale byla nadšená z toho, jak postupně všechny příběhy a postavy do sebe zapadaly. Nádherně se to četlo a volila jsem taktiku nejdřív kniha, a potom film (myslím že byla správná). Doporučuji.

Niu
Niu
27.12.2023 4 z 5

Celkem pěkná vánoční oddechovka velmi rychle přečtená. Na každém příběhu bych našla chybičku, ale proč to dělat. Účel to splnilo - uklidnilo stresující období a stmelilo lidi různými příběhy.


Luigi1
Luigi1
09.09.2023 4 z 5

Stouto knihou jsem se pomazlil a oddechl si od napětí

Lendie
Lendie
12.08.2023 5 z 5

Jsem ráda, že jsem knihu přečetla v době kdy ještě nebyl natočen film, jelikož ten mě velmi silně zklamal. Kniha je nádherná, naprosto oddechová četba, plná lásky, resp. zamilovaných příběhů, které se vzájemně prolínají. Ráda se ke knize vracím. Nevím proč, ale zvláštním kouzelným způsobem mě uklidňuje.

rumova_kulicka
rumova_kulicka
24.07.2023 2 z 5

Nechala jsem se nalákat krásnou obálkou a nekoukla se, že se jedná o knihu pro mládež. První povídka byla fajn, líbilo se mi i propojení jednotlivých příběhů. Ale co fakt nedávám je takové to věčné americké blábolení o čemkoliv. A vadilo by mi to, i kdyby mi bylo o 20 let méně...

Books_by_Dee
Books_by_Dee
08.06.2023 2 z 5

IG: books_by_dee

Knížka mě určitě nezklamala, ale překvapila , že je vlastně úplně jiná než film. Nemyslím tím však lepší nebo horší, spíš podobné příběhy, ale vlastně úplně jiné. To co jsem od knížky chtěla, jsem dostala a proto ty 3 , které ji dávám, rozhodně nejsou špatné 3 hvězdičky.

Knížka tedy obsahuje 3 povídky a na každé povídce se mi něco zalíbilo. Úplně nejvíce se mi asi líbila hned ta první Zasněžený express. Ta podle mě obsahovala tu správnou vánoční/zimní romantiku. A ano je to praštěné a cílené i zřejmě na mladší čtenáře, než jsem já a sem tam to bylo nereálné a až trapné, ale to podle mě podobné knížky mají být. Mě se hlavně stejně jak ve filmu, tak i tady líbilo, že příběhy jsou propojené a postupně se potkáváme i s postavami z jiných povídek.

Z autorů mám zkušenost pouze s Johnem Greenem, který stojí za Hvězdy nám nepřály, ale právě u jeho povídky jsem byla docela zklamaná, táhla se a nenašla jsem na ní nic zajímavého a hlavně mě přišlo, že ta chemie mezi Tobinem a Vévodou vznikla úplně najednou, z ničeho nic a skoro až na konci. Přitom ve filmu je zrovna tahle povídka krásně zpracovaná, myslím, že snad i lépe než je to v knížce.

Úplně si nemyslím, že se ke knížce ještě někdy dostanu, ale vím, že na film budu koukat každý rok znovu a znovu. Ten miluju

Kdo hledá obzvlášť v období vánoc nějakou vánoční romanťárnu, knížku určitě doporučuji.

knihomolka2022
knihomolka2022
03.03.2023 5 z 5

Knihu Sněží, sněží... jsem si moc užila! I když vidím plno nespokojených recenzí, mě se opravdu líbila. Příjemná zimní, vtipná a romantická oddechovka. Archanděl prasátek, Vánoční zázrak a Zasněžený expres - to jsou jména povídek obsažených v knize. Mě nejvíce bavila povídka Vánoční zázrak, na druhé "místo" bych dala Zasněžený expres a pak Archanděl prasátek. Každá povídka však měla něco do sebe, byla v něčem krásná. Skvělé také bylo, že se příběhy prolínaly a objevovali se i v ostatních povídkách postavy z předchozích. Uznávám, literární skvost to není, ale kniha stojí za přečtení a příjemné pobavení. Minimálně jí dát alespoň šanci :)

Marla
Marla
02.03.2023 4 z 5

Docela příjemně praštěná knížka, hezky se to četlo.

SmisekIvuska
SmisekIvuska
23.02.2023 3 z 5

Knížka je příjemná oddechovka, nic náročného na čtení, ideální, když chcete vypnout. Moc se mi líbilo, že i když jsem dle obsahu čekala tři různé samostatné povídky, tak to tak nebylo.

Jaehyun
Jaehyun
08.01.2023 2 z 5

Začátek mě bavil ale pak to šlo kvalitou dolů a ke konci už mě ty příběhy ani nezajímaly a bylo mi jedno jak skončí :(

Knihochod
Knihochod
07.01.2023 3 z 5

Tri Vianočné príbehy, odohrávajúce sa v malom mestečku uprostred snehovej búrky, jasne dokazujúce, že nie vždy to, po čom človek túži, je preňho to pravé.

Priznám sa, že som túto knižku už dávnejšie čítala, avšak nepamätala som si z nej absolútne nič. A ešte ma aj zmiatol film na Netflixe.

Ako som už písala v inom príspevku, často poviedkové knižky nevyhľadávam, pretože ma trošku irituje fakt, že na seba tie jednotlivé poviedky nenadväzujú. Ale teda iste mnohí viete (a tí, čo neviete, tak sa práve dozviete), že tieto tri kratučké príbehy sú istým spôsobom prepojené a za svoju osobu musím povedať, že to pre mňa bolo príjemné opätovné zistenie.

Tým, že každú z poviedok napísal niekto iný, aj moje sympatie voči každej z nich kolísali, no začnem teda pekne-krásne poporiadku.

Prvá poviedka ma veľmi prekvapila. Bola vtipná, milá, svižná, celý dej krásne plynul a mne sa ani v jednom momente nestalo, že by som uvažovala nad tým, či by nebolo to či ono lepšie, keby sa stalo inak a podobne. Postavy mi boli veľmi sympatické a štýl autorky mi sadol výborne.
Čo sa druhej poviedky týka, myslela som si, že je to pre mňa jasná istota, pretože ju napísal John Green a pár jeho knižiek mám naozaj rada. Ale pri čítaní tohto jeho krátkeho počinu som si nebola úplne istá, čo si o tom mám myslieť. Nedokázala som sa poriadne začítať a postavy boli také akési nemastné-neslané.
A tretia poviedka bola z môjho hľadiska úplne príšerná, najmä kvôli hlavnej hrdinke, ktorá nemyslela na nikoho iného iba na seba, čo ja veľmi nemám rada. Tiež som trošku dúfala, že to celé bude aspoň trošku vtipné. Nuž, dúfala som zbytočne.

Keď teda vezmem v úvahu všetky kritériá, knižku hodnotím ako taký ten obyčajný priemer, ktorý neurazí avšak ani nenadchne. Možno mladšieho čitateľa s ešte trošku naivným zmýšľaním.

Hobitka
Hobitka
04.01.2023 5 z 5

Všechny tři povídky se mi líbily. Četla jsem je znovu po několika letech a překvapilo mě, že mě asi okouzlily ještě o něco víc. (Při prvním čtení mi povídka od Johna Greena přišla taková dost nijaká, tentokrát mi připadala skvělá :D)
Tři různí autoři - tři různé povídky. Ty jsou ale moc pěkně propletené pomocí vedlejších i hlavních postav, a dohromady tvoří milou knížku navozující zimní zasněženou atmosféru :)

LuciaSangster
LuciaSangster
02.01.2023 3 z 5

Tahle kniha je psána třemi autory. Takže tři různé příběhy, které se proplétají.

Čtenář si může přečíst , co se může stát o Vánocích. Dobré i zlé.
Kniha je spíše určená pro puberťáky, protože někdy jsou příběhy až moc sladké nebo přehnané.

Jinak Vánoční tématiky bylo dost. Krásné a pohodové čtení na Vánoce, ale asi to číst už znovu nebudu. Stačilo mi jednou, ale když chcete něco na odlehčení, tak je kniha přímo pro vás.

Občas jsem se i zasmála. Nečetlo se to špatně.

Který příběh se mi líbil nejvíc? Rozhoduji se mezi prvním a posledním, protože ty mě dokázaly svým způsobem okouzlit. Bohužel druhá povídka od Greena mě tentokrát zklamala, protože byla podprůměrná a ničím zajímavá.

Pokud se vám kniha nechce číst, tak se mrkněte na film, protože ten stojí za to.

barcamilujecist
barcamilujecist
27.12.2022 5 z 5

na Vánoce ideální čtení:D

dufkys
dufkys
14.12.2022 3 z 5

milá, příjemná kniha s atmosférou Vánoc

Peťulka3
Peťulka3
08.11.2022 5 z 5

Pohodové vánoční čtení. Krásné romantické příběhy, které se pak na konci spojí do společného happy endu

Zuuuza
Zuuuza
22.10.2022 3 z 5

Bohužel se mi líbila v podstatě jen první povídka. Další dvě šly pro mě kvalitou dolů a spíš mi postavy a jejich podivné motivace lezly na nervy. A to Greena jinak miluju. Tady mu kolegyně podle mě dala na frak.

kolacky
kolacky
15.08.2022 4 z 5

Jasně, američtí puberťáci. Ale jinak celkem roztomilé vánoční příběhy, k oddechu a té vánoční náladě.

Dionýsos
Dionýsos
10.06.2022 4 z 5

Green není můj oblíbenec, ale musím říct, že na trhu vánoční literaturu postrádám. Krom Vánoční koledy a céčkových vánočních romancí z usa (kýčovité a nečitelné) , si moc nevybavím.
Proto jsem byla nadšená z této knihy, už jen pro ten vánoční příslib. Byť příběhy nebyly úplně nejskvělejší, tak nějakého ducha Vánoc nesly.
Kniha je opět pro dospívající, ale ve chvíli, kdy pohádky omrzí je také vhodná pro vánoční pohodu :)

Hakl54
Hakl54
07.06.2022 3 z 5

Čekala jsem hezký vánoční příběh a ten jsem zde nenašla. První povídka byla celkem dobrá, ta druhá o ztřeštěných puberťácích mě spíš vytáčela a ta poslední byla o ničem. Sice jsem na tento druh četby asi již dost stará, ale pochybuji, že se to líbí mladé generaci ? nebo se mýlím ?