Hon

Hon https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201684/mid_hon-t4w-201684.jpg 4 405 96

Hon série

1. díl >

Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich! Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal. Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Hunt , 2012


více info...

E.T.007
E.T.007
26.09.2023 4 z 5

Hodnotenie celej trilógie.

Po trochu rozpačitom začiatku, kde sa autor pokúša vykresliť svet, v ktorom vládnu upíri, sa z tejto série vykľul celkom vydarený príbeh, ktorý ma rozhodne dokázal zaujať.

Erlif
Erlif
09.06.2023 4 z 5

A máme tu opět téma upíři, ale tentokrát jsou trošku jiní....

Musím říct, že mě to bavilo, křupání kloubů, drbání zápěstí, slintání... jen ty spací háky, ty jsem si opravdu představit nedokázala...

Knížka je skvěle napsaná, jen má tedy delší kapitoly, což mi při odkládání knížky vadilo... ale jinak fajn hlavní hrdina i příběh. Byla jsem spokojená. Je to ten styl knížky, kdy je potřeba nepřemýšlet a jen si užívat děj...


de6978
de6978
26.04.2023 5 z 5

Díky téhle knížce jsem se naučil číst, je to pro mě srdcovka.
Kniha pro mládež, téma upíři, ale i chlapec, který byl jiný než ostatní a nesměl se prozradit. Napínavé, poutavě napsané. Škoda, že autor nenapsal více knih.

Koupil jsem si ji před deseti lety v Levných knihách. A nikdy jsem knihu nepřečetl tak rychle, jako tuhle. Děj mě zaujal tak, že následoval druhý díl, třetí díl a potom jiné knihy .... a od té doby čtu a čtu :-)

natashka
natashka
29.06.2022 3 z 5

Svižně a čtivě napsaný příběh z na první pohled zajímavého dystopického upířiho prostředí. Pro mé zklamání ale svět nebyl tak dobře promyšlený, a tak několik věcí nedávalo smysl a bylo vytržených z kontextu. Hlavní hrdina, který neměl vůbec žádnou osobnost, se taky chvílemi hlavně ke konci choval nesmyslně a většina situací byla velmi předvídatelná. Z nadějného konceptu nakonec byla lehce zapomenutelná a nevýrazná kniha.

Schullerka
Schullerka
04.05.2022 2 z 5

Poprvé jsem tuhle knihu četla před sedmi lety. A dostala ode mě 4* protože jsem z ní byla celkem odvařená. No po druhém přečtení tak nějak nechápu proč.

Věci, které se mi líbily: pravidla, která musel Gen dodržovat, aby přežil, celý ten nápad splývání s vlastními predátory, i ta sobeckost a nadřazenost, kterou Gen vyjadřoval v průběhu knihy. To mi přišlo dost realistické a ani mi nevadilo, jak mi lezl na nervy.

Co mě ale štvalo neskutečně byl ten uslintaný-mozek 17letého kluka, který i když mu jde o krk, nemůže odtrhnout oči od holky, která je "prostě dokonalá" "nádherná" "úžasná". Bleh. Jak se mu povede během pár dní se tak nehorázně 'zamilovat', že kvůli ní riskuje nejen svůj život a vlastně to všechno děsně prožívá to jsem fakt nepobírala. Maslowova pyramida lidských potřeb jako by vůbec neexistovala.

Poslední věc, co zmíním je ta díra v příběhu, protože doteď nechápu jak to, že 'lidé' nemohou plavat, vlastně se vody úplně děsí, v druhém díle je to podáno jako, že by se "utopili i v kaluži", ale kniha začíná s Genem jako členem plaveckého týmu. I když v bazéně není víc jak metr vody, tak by neměli být schopni plavat nebo vodu jinak překonat, protože to v pozdějších kapitolách opravdu přestává dávat smysl.

Knihu jsem četla znovu abych mě konečně tahle trilogie přestala strašit z mé knihovny jako nedočtená, takže i když bych jinak asi nepokračovala, tak se pokusím trilogii dočíst.

majanka
majanka
05.04.2021

Chcela som čítať niečo iné, nie žánre, na ktoré som zvyknutá. Neoslovilo ma to, nedočítala som do konca, preto nebudem hodnotiť.
Ale verím, že autor aj touto knihou niektorých ľudí osloví.

Clutzer
Clutzer
11.02.2021 2 z 5

(SPOILER) do 3/4 to bylo naprosto super, ale jak nechal Záři "zemřít" tak už to nebylo ono... prostě tam ta holka chyběla i když jí nahradila Sisy(btw hrozný jméno dle mého :D) a druhý díl jsem nedočetl ani do poloviny. Ale téma to bylo dobré.

gabice4
gabice4
17.08.2020 2 z 5

Už jsem četla i lepší

Elka252
Elka252
26.05.2020 4 z 5

(SPOILER) Tohle byla celkem dobrá kniha. Měla zajímavé téma a dokázala do sebe vtáhnout a pohltit. Mrzelo mě že postavy jejich životy a povahy nebyli více rozepsané. Nenáviděl jsem Epapa mnohem víc než samotné upíry a nejlepší postavou se pro mě stála Sisi ale po odvážném kroku Záře jsem začala mít ráda i ji přesto že jsem ji celou knihu nesnášela. V poslední větě poslední kapitoly no skrátka na konci knihy my spadla čelist a vykulila oči (tak jak se to u upírů dělat nemá :-).) a uvažovala jsem nad tím kdy asi Genův otec pobýval u Glupanů? No snad se to dozvím po přečtení dalších dílů.

Dédečko75
Dédečko75
21.04.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha o upírech a lidech. Těším se na pokračování.

Ben Nevis
Ben Nevis
02.12.2019 3 z 5

Námět je to zajímavý, nicméně autor si na sebe ušil bič v podobě složitých pravidel, které pak v rámci zápletky porušuje dle libosti. Například upíři čich si dělá, co chce.

Nejhorší jsou neuvěřitelné náhody. Něco jako kdyby si v Hunger games Katniss vylosovala za parťáka nejlepšího kamaráda Galea. Hunger games nezmiňuji náhodou. Při četbě jsem se k nim vracela dost často, protože schéma je více méně stejné.

Oceňuji však práci s psychologii, kdy hlavní hrdina se cítí součástí vyšší rasy, která ho více méně vychovala.

DreamerX9
DreamerX9
28.11.2019 4 z 5

dobře napsaná kniga i zajímavý příběh

Stauff
Stauff
08.10.2019 3 z 5

Hodnotím celou trilogii. Čtivá jednohubka, která nevyžaduje moc přemýšlení. Tedy... aspoň já nedoporučuji moc u příběhu přemýšlet, protože nelogických věcí se tu odehrává spousta. A za půl roku se vám celý ten příběh vykouří z hlavy. Prostě takový rodokaps, který když zapomenu ve vlaku, určitě se pro něj nebudu vracet.

trudoš
trudoš
28.05.2019 3 z 5

Přestože se to autor snaží skrýt, inspiraci slavnějšími díly nezapře. Není to však naštěstí natolik násilné, aby se jednomu zkazil požitek ze čtení, snad jen že ty potíže se skrytou identitou byly na můj vkus až příliš hnané do extrému. Postavy i po létech přežívání dělají začátečnické chyby, které tak mají za účel pouze připravit čtenáře o nervy. Problém je, že Andrew Fukuda většinu zvratů staví právě na tomhle klíčovém okamžiku, tedy momentu, kdy hrdinové budou odhaleni - a ono k tomu prostě dojít musí, protože bez toho se nejde hnout dál. S tím pak souvisí několik drobných nesmyslů, jež autor účelově odsouvá do pozadí, aby nerozbil atraktivnost celé zápletky. Vlastně mě v důsledku víc než hlavní příběhová linie bavily hrátky se světem, v němž upíři hrají prim a lidé jsou jen rasou s naprosto nelogickými pohnutkami k žití. A právě díky tomu další díl rozhodně zkusím, už jen proto, abych se utvrdil, zdali se to celé bude ubírat očekávaným směrem nebo děj přijde s nějakým překvapením.

5236
5236
09.05.2019 2 z 5

Byla jsem od přečtení Honu odrazována, ale nechtěla jsem se nechat přesvědčit - na to mě až příliš zaujala ústřední myšlenka člověka skrývajícího se ve světě upírů pomocí složité metodiky, jejíž sebemenší narušení pro něj znamená jistou smrt. Byla jsem velmi zvědavá, jak se s logickou výstavbou takového světa autor vypořádá, nakonec mi ale bohužel nezbývá než konstatovat, že v tomto svém úkolu Fukuda hluboce selhal. Jeden logicky nesmysl střídá druhý - upíři jsou extrémně rychlí, ale jen když se to autorovi zrovna hodí, a přestože nepoužívají mimické svaly, Gen se čas od času zmíní, že se některý z nich usmál. Všechny tyto nekonzistentní prvky působí velmi rušivě, ještě podstatně významnější diskomfort mi ale způsobovaly dialogy. Ty jsou neskutečně šroubované a nevěrohodné, čemuž se ale nedá moc divit, když je pronáší tak charakterově ploché postavy. Stačí si vzít samotného hlavního hrdinu - jeho hlavní charakteristikou je fakt, že je nadprůměrně krásný (ale pozor, celý život tím trpí) a pak taky nadprůměrně chytrý (tím samozřejmě trpí úplně stejně), nic víc bych o něm ani bezprostředně po přečtení nejspíš nedokázala říct.
Dvě hvězdičky dávám za nápad, jakkoliv nepodařeně zpracovaný, a za čtivost a určitý stupeň napětí, který mě donutil knihu dočíst až do konce.

Tridenti
Tridenti
08.02.2019 3 z 5

Vzhledem k tomu, jakou chválu jsem o knize slyšela ze všech stran, docela mě zklamala. Celý reálie se mi zdály špatně propracovaný, sem tam mi něco nedávalo smysl. Nicméně děj poutavý, napínavý, kniha končí otevřeně, tudíž mi nezbývá nic jiného než přečíst i další díly. :D

caldap
caldap
31.01.2019 4 z 5

Příběh se dobře čte, určitě přečtu i další díly.

Claudius
Claudius
03.01.2019 3 z 5

(SPOILER) Komentář obsahuje vyzrazení děje.
Zpočátku jsem to považoval za obrácený Twilight. Místo upírů skrývajících se mezi lidmi zde sledujeme lidi skrývající se mezi upíry. Jediné, co bránilo dokonalé lovestory mezi člověkem a upírkou by fakt, že v tomto světě něco jako upíří vegetariáni neexistuje a existovat ani nemůže, když vezmeme v potaz, co přítomnost lidí (glupanů) s upíry dělá. A vzhledem k tomu, že se hlavní hrdina zakoukal do upírky Záře, měli jsme jen dvě možnosti - buď si uvědomí, jaké je to hnusné upírské monstrum a najde si glupanku (Sisy?), nebo Záře nebude tak úplně upír. No a víme, kde byla nakonec pravda.
Samotná společnost upírů byla velmi dobře provedená a uvěřitelná, vyskytovalo se jen velmi málo logických děr v systému. Děj, bohužel, poměrně předvídatelný. Samotné odhalení Genova glupanství však bylo dost divné - čekal jsem, že okamžik "pádu masky" bude mít v příběhu nějaký větší smysl a cíl, či že to snad udělá i dobrovolně. Že se tak stane náhodou na základě paprsku je dost podivná příběhová klička.
Další díly prozatím vynechám, ale v budoucnu se jim nebráním.

KillHurt
KillHurt
15.12.2018 4 z 5

Ono to není na tolik srdce rvoucí a mladicky bolestné jak mají knihy v tomto žánru ve zvyku. Přesto autor dokáže zprostředkovat emoce postav, které zažívají samotu, izolaci, neporozumění atd. Celá kniha poukazuje na paralelu přerodu puberťáka do dospělého světa, který mu nerozumí a snaží se ho zahubit. Je to čtivé, ale místy zdlouhavé. Srdcebolná romantika je omezena na minimum. Svěžím větrem je, že hlavní postava je pro záchranu sebe sama udělat cokoliv. Hlavní je přežít. Tudíž Mirko Dušínovký hrdina se nekoná.

janebeauty9860
janebeauty9860
14.11.2018 3 z 5

Přišlo mi to jako Hunger games v upířím světě. Ze začátku se mi kniha četla dobře, bylo to zase trošku jiné pojetí upírů. Ke konci už jsem se musela nutit, ale musím říct, že konec mě překvapil. Díky odhalení vědce si asi přečtu i další díl.