Zkouška přehled

Joelle Charbonneau

Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná! New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků! Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Fragment (CZ)
Originální název: The Testing, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Univerzita výjimečných" se setkává s různými názory. Někteří čtenáři ji považují za zajímavou a čtivou, s napínavým dějem a sympatickou hlavní postavou. Jiní však upozorňují na podobnosti s "Hunger Games" a kritizují nedostatek originality. Přesto většina souhlasí, že příběh má své kouzlo a dokáže zaujmout. Čtenáři se těší na pokračování a vyhlížejí další vývoj událostí v sérii. Většina komentářů vyzdvihuje napětí a akci, i když se objevují i hlasy zklamání z předvídatelnosti a slabšího stylu psaní. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zkouška mohla líbit?

• Fanoušci dystopických příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé akce
  • Milovníci silných ženských postav
  • Ti, kteří ocení příběhy s překvapivými zvraty

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkouška. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lenka0347
11.08.2025

Na knížku jsem narazila náhodou a byla jsem na ni zvědavá. Moc mě bavil ten svět. V noci jsem ani nemohla spát, protože jsem pořád přemýšlela co se tam děje a kdo by mohl být ten zlý. Ale bohužel mě zklamala romantická linka. Tomase jsem už od začátku neměla ráda. Připadal mi takový o ničem a doufala jsem, že s Ciou tam nebude celou dobu. Myslím si, že kdyby tenhle první díl neměl žádnou romantiku, tak by to bylo lepší a užila bych si to víc. Přemýšlela jsem, jestli si mám koupit i další díly, ale při pomyšlení na to, že tam bude zase Tomas a ostatní vedlejší postavy, které mi přišly taky hrozně o ničem, nemám chuť se pouštět dál. Je to škoda, možná kdyby ta kniha byla tlustší a bylo tam víc místa na ostatní postavy, tak by to bylo úžasný. Další díly proto číst nebudu, ale knížku jsem si i přesto docela užila.

všech 182 komentářů

Související novinky - Zkouška (0)

Kniha Zkouška v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 225x
v Mé knihovně399x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi