Emičkazknihy Emičkazknihy komentáře u knih

☰ menu

Snílek Neznámý Snílek Neznámý Laini Taylor

Doporučuji pro kohokoliv, kdo miluje ospalé dny, když venku prší a nebo na pláži moc svítí sluníčko. Nemůžu říct, že jsem knihu přečetla jedním dechem, ale to je na ní nejlepší. Kdo má odvahu vydat pětset stran popisného příběhu, který zároveŇ nechává prostor pro fantazii?
Vím, že to asi moc nesedí, ale příběh je jako z cirkusu, a tak bych řekla jediné:
Přijďte blíž a zkuste neznámé a nepředstavitelné. Podívejte se do vlastní hlavy a pochybujte o sobě i ostatních, Snílek neznámí vás rád uvítá.

21.02.2020 5 z 5


Nelži mi Nelži mi A. V. Geiger

Kniha mi v prvním díle přišle více nečekaná než teď, ale přesto se mi líbilo, jak bylo téma uchopené. Zajímavé jak ze všech osob okolo hlavních postav udělala spisovatelka psychicky narušené jedince. Ale pravda je taková, jak tenká je hranice mezi rozumem a šíleností?

21.02.2020 5 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Jedna místnost, čtyři události a všechno do sebe má zapadnout v jednu chvíli. Chápu, že jako odreagování úžasná kniha, dobře utíká, děj se příliš netáhne. Co mě mírně zklamalo, bylo, že postavy od sebe ve způsobu vyjadřování nešlo odlišit. Je možné, že tahle chyba vznikla u překladatele, ale v knize se čtyři lidé vyjařovali naprosto totožně a hlavně neustále spisovně? Nakonec je mi líto, že jsem se více neseznámila s učitelem, který by mohl být dobrou postavou.
Přesto se mi líbí, jak přemýšlí spisovatelka, má to říz. Zajímavé nápady a postavy, které mění podobu jak v zajímavém dramatu. Krásný popis puberty

21.02.2020 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Série příběhů mě příjemně překvapila, spisovatelku miluji, a proto jsem si knihu koupila, také kvůli tomu pocitu, že mám všechny knihy série, ale popravdě jsem nečekala, že by mě kniha mohla zaujmout. Většinou tyto povídky jen spěšně proletím a příliš je ani nevnímám, ale toto se mi líbilo i svou zbytečností. Ano, opravdu jsem byla potěšená takovým poněkud oddychovým počtením, kdy jsem se spíše dopodrobna seznámila s postavami, než abych hltala děj plný bitev a napějí. Celá kniha mi mírně připoměla jazyk Čapka svou uklidňující atmosférou a jen malými potřebnými zvraty pro spád každé kapitoly.

16.05.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Smrtka ve mě vyvolala ohromnou škálu pocitů, které se ve mě nashromážděli a teď se s nimi vyrovnávám. Musím přiznat, že mě donutila pochybovat o mně, rodině, ale také o životě a smrti z tolika rozmanitých úhlů, že jsem ani nevěděla, kam se mám dívat. Chvílemi jsem upírala zrak tam a o chvíli mě nadchlo něco nového, někdy jsem si odstavec četla jednou, dvakrát, třikrát a nakonec čtyřikrát a stejně jsem pouze vnímala okrajově, co se děje pod povrchem. Nechtěla bych přehánět, ale kniha by se dala definovat slovy: stokrát a přece pořád jinak.
Vím, možná zním až příliš nadšeně, ale kniha mě nadchla svou jedinečností a umožnila mi přístup do nové části mého mozku, ale pravdou je, že jsem kritický člověk, takže se pár chybiček našlo. Jednou z nich byl rychlý obrat osobností u hlavních hrdinů, stačilo jen malé popíchnutí. V některých chvílích mi přišlo i malé dítě odolnější na vnější vlivy než postavy z knihy. Musím také upozornit na podobnost jmen, čas od času jsem se ve jménech ztrácela a potenciálně dobré postavy byly odsunuty do pozadí. Možná by nebylo na škodu, knihu pojmout mírně filosoficky, protože v tomto je podle mého názoru spisovatel silná osobnost.

15.04.2019 5 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Jednoduchá odpočinová četba, nečekejte miliony složitých kombinací odhalující děj, ale text u kterého člověk může jenom hltat písmenka to ano.
Na jednu stranu mě kniha velice pobavila, nerozhodná hlavní hrdinka je středem celého děje a přesto, že by se mohla rozhodnout špatně je připravená své činy napravit. A krutý princ asi nebude až tak krutý, jak se zdá :)

12.03.2019 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Není těžké najít přirovnání k této knize, svou jednoduchostí, ale zároveň nesmírnou hloubkou, kterou pochopíte vždy o trošku víc, když čtete knihu znova, připomíná malého prince moderní doby. Hlavní postava je jedinečná a tak trošku mimo a to často snižuje hodnotu celkové knihy, ale v tomto díle jsem měla pocit, že sám spisovatel se vžil do colkového problému, proto jsem velice ráda, že jsem si knih přečetla.

12.03.2019


Sleduj mě Sleduj mě A. V. Geiger

Příběh byl okouzlující tím, že hlavní hrdinka nebyla ta klasická knižní postava, zamilovaná do knih, tajemná a na první pohled okouzlující, takže jí nemůže odolat žádný muž. Hrdinka byla zlomená dívka s duševním poruchou a ke všemu s nesmírně zamotaným životem.
Ještě jedna věc mě po dočtení ohromila, poslední stránka může změnit vše, co jste si o postavách mysleli. Ovšem byla jsem mírně zklamaná a zároveň potěšená koncem, který byl trošku náročnější na pochopení, ale pochopit se dal, pokud si čtenář dal záležet(kdo četl pochopil, kdo ne pochopí).
Ale jednoznačně budete příběh hltat, kvůli obrázků, hrdinům, textu i všemu okolo.

09.03.2019


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Temná kráse je velice výstižný název této knihy. Kniha naplnila a možná i předčila má očekávání a já jsem myslela na blažené chvíle, kdy jsem čekala na pokračování děje. Jednou jsem slyšela kamarádku říct: Lepší kniha nežli film. Neznám knihu, ke které by se to hodilo více. Pocity a mličkosti utvářeli příběh stejně jako vše ostatní. Miluji pohled na obálku, protože vidím to čím bych chtěla být. NĚKÝM KDO UMÍ BOJOVAT ZA SEBE, ZÁROVEŇ VŠAK ZŮSTÁVÁ SÁM SEBOU.

22.10.2018 5 z 5


První První Kiera Cass

celou sérii jsem si velice zamilovala a stala se součásti mě samotné. Pokud bych mohla ráda bych poděkovala autorce. Kniha ve mě vyvolala mnohé, štěstí, radost, smutek a nespravedlnost. Ráda si knihu pořád dokola pročítám a počítám chcvilky klidu v mé duši.

22.10.2018 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Dávám pšt hvězdiček z jednoho důvodu, závěr byl nečekaný a nepředvídatelný. Myšlenka na tuto knihu ve mě vyvolává pocit klidu. Ráda si knihuou někdy zalistuju a nejraději u toho sedím u okna a ruce si nahřívám o teplý hrnek.

22.10.2018 5 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Na knihu má mvelice podobný názor, jako na první díl. Nemyslím to ani trošku špatně a cím že mnohé čtenáře kniha nadchla, ale i přes to všechno nejsem schopná dát pět hvězdiček. Myslím že kniha se čte velice rychle a autorka je velice zámá, protože dokáže v dětském těle zanechat příjemnou stopu.

22.10.2018 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha pohltí do děje, ale je psaná písmem lehce pochopitelný. Tudíž se nedá s přesnotou určit, pro kterou věkovou kategorii je kniha vhodná. Knihu jsem vyhodnotila jako dobře čitelnou a chytlavou. Malý podíl zápletek a dramatu mě u knihy uspával. Doporučuji pro čtenáře od 9 do 13 let. Jinak jsou všechny postavy velice sympatické a nelituji četby knihy.

22.10.2018 4 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

V průběhu jiných knih ,jsem si nikdy nemyslela, že bych si mohla zamilovat Sama. Přitom jsem u četby přemýšlela a snažila jsem vidět knihu ze všech úhlů. Sam si mě získal svým charismatem a dobrosrdečností, kterou autorka vkouzlila do srdce mnoha postav. Jsem nesmírně ráda, že jsem si mohla doplnit znalosti o knihách a zároveň si zase jednou pořádně pobrečet.

22.10.2018 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Autorka má výtečný smysl pro humor, který jde vidět, nejen při rozhovorech ,ale i v knize. Všechny postavy se vyznačují něčím novým a jedinečným. Pokud někdo dokáže přeskakovat z vážnosti na smích je to právě tato autorka se svou nevšedností a dramatickou duší. Nikdy bych nelitovala
, kterékoliv četby jejích knih.

22.10.2018 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Knihu jsem si musela přečíst, kvůli dojmu z ostatních knih autorky. Rozhodně jsem nelitovala. Pokud láska překročí hranice obětování, je to ta pravá? Nejen že se spisovatelka naučila skloubit romanci a drama dohromady. Dokonce dokázala vytvořit nové švěty, meze a hranice, které se pod její rukou obrací v prah.

22.10.2018 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Když jedna láska zkončí, nová začíná. I když mě kniha ze začátku nepohltila tak jako předešlé díly. Vykompenzovala to později, drama a zápletky, byli stálím druhem příběhu lásky a vždy šli ruku v ruce. V některých chvílích jsem neodolala zuřivosti a opovržení, co se ve mě probouzeli. A živost z knihy přímo vyzařovala.

22.10.2018 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Láska a romance provázeli knihu, jako žádnou jinou. Láska přeje právě hlavní hrdince. Vždy mě hlavní hrdinka překvapí něčím jiným, nikdy není vše tak jak se zdá a já doufám že iteligence nebude autorce chybět, ani v dalších dílech. Knihy které obvykle čtu, se skládají ze dvou částí: činu a následku. Tato kniha jich má hned několik: čin, akce, vnímání, odhalování, reakce, důsledek.
Knihu jsem si zamilovala a nehodlám jí dovolit, aby opustila moje srdce.

22.10.2018 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Kniha mě oslovila a vtáhla do dějehned od začátku. Toho si cením, jelokož je velice těžké někoho zaujmout už na začátku knihy, baz velkých průtahů a pomlk. Kniha byla publikovaná, jako fantasi. Mě kniha přišla ovšem zvětší části, jako příběh z historie a to fantasi se ukázalo až na konci. Pokud jsem si někdy přála, být vtáhnuta do děje, bylo to právě těd. Nemohu si představit, že bych knihu nečetla.

22.10.2018 5 z 5


Magonie Magonie Maria Dahvana Headley

Kniha mě příjemně překavpila. Dlouho jsem se četbě vyhýbala, podle popisu se nejednalo onic extra a nevěděla jsem kde začít. Když jsem v knihovně tuto knihu uviděla, nemohla jsem si pomoct a přee jenom jsem si ji půjčila. Kniha mě překvapila zvláštním stylem. Hned jsem si ji zamilovala a bez přestání dočetla do konce. Zanechala ve mě něco jako potenciál, který nehodlám pustit a opustit.

21.10.2018 5 z 5