Dvůr mrazu a hvězd přehled

Dvůr mrazu a hvězd
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387914/bmid_dvur-mrazu-a-hvezd-DCB-387914.jpg 4 1882 1882

Novela odehrávající se mezi třetím a čtvrtým dílem bestsellerové young adult série Dvůr trnů a růží. Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír. ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Frost and Starlight , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr mrazu a hvězd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (354)

Viwi
21.07.2024 4 z 5

Asi rozumím tomu, proč se kniha někomu nelíbí a přijde mu zbytečná, ale pro mě je pravým opakem: já jsem si totiž VŽDYCKY po dočtení jakékoliv romantické knihy přála přesně něco takového.
Klidné pokračování a vyprávění o životě mých oblíbených postav, co pohladí po duši, a bude bez dramat a zvratů. Já si totiž (jako nenapravitelný romantik) vždycky na konci hezké knihy, která končí stylem: dali se konečně dohromady, jsou šťastní a konec!, říkám "A co dál? Jak se mají?!" :D A tady jsem dostala celou knihu! :D já jsem nadšená, moc se mi to celé líbilo, i když se tam zásadního stalo tak maximálně to, že jsem začala nesnášet Nestu nanovo, na její příběh jsem ovšem zvědavá, ale moc nepředpokládám, že na ni změním názor, jak jsem někde četla... a už vůbec mi nepřijde pravděpodobné, že bych ji mohla mít radši, než Feyre.

Erudite
15.07.2024 5 z 5

Pokud od knihy očekáváte napětí, zápletky a mnoho akce, pravděpodobně vás zklame. Pokud se ale chcete přenést do zimního Velarisu za Slunovratu, oddechnout si, užít si postavy, když zrovna nenasazují svůj život a nestrachují se o životy ostatních - tak vás tato kniha nadchne. Dvůr mrazu a hvězd je přesně tím, co chcete, když přečtete napínavou trilogii, která skončí nějakým závěrem, ale přeci byste rádi s postavami ještě chvíli zůstali, ještě chvíli nahlédli do jejich životů - detailněji, klidněji.
Zároveň je dvůr mrazu a hvězd krásným prahem ke dvoru stříbrných plamenů. Doporučuji těm, kteří mají trpělivost si oddechnout ve světě Prythianu.


posterka
10.07.2024 3 z 5

Je to sice takový milý dovětek příběhu s dobrým koncem pro ty, co se ještě nechtějí rozloučit s oblíbeným párem dvou hlavních hrdinů a přesto si myslím, že je díl tak trochu zbytečný a slabší. Vždycky, když jsem měla pocit, že se rozjíždí nějaký příběh, vlastně se víc nedělo a pak najednou kniha skončila. Myslím, že se načaté linky rovnou mohly přenést do knihy o Nestě, kde by udělaly více parády. Na to, že má kniha jen 200 stran, louskala jsem ji týden :-/

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2018


10 nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2018


Citáty z knihy (2)

Mám ji ráda, protože ji má ráda jen hrstka lidí. Mám ji ráda, protože není lehké s ní vyjít ani jí porozumět. (Amren)


Musím tvořit, jinak by to všechno bylo k ničemu. Musím tvořit, jinak bych se samým zoufalstvím zhroutila a už nikdy nevylezla z postele. Musím tvořit, protože to vše nedokážu jinak vyjádřit. Je to těžké a bolí to, ale kdybych měla přestat, kdyby měly můj stav nebo vřeteno umlknout… v Nicotě by nezářila Naděje. (Tkadlena)


Kniha Dvůr mrazu a hvězd v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených2 725x
ve Čtenářské výzvě226x
v Doporučených177x
v Knihotéce814x
v Chystám se číst449x
v Chci si koupit214x
v dalších seznamech11x